Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
    Нали когато лоста на съединителя се дръпне на горе нормалната посока е тази:

[ATTACH=CONFIG]899297[/ATTACH]
    Посоката ще тази ако натиснеш съединителя надолу.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
      Ей сега я сгафихме работата....Ще се окаже,че машината е била свързана правилно

Oбаче наистина ще ми трябва ръковосдство,защото не знам нито от къде се налива маслото,нито от къде се точи,нито коя е третата кутия.Четох във форума,че препоръчвате масло М10Д.Аз имам диференциално -червено масло голямо количество.Мога ли да го налея и ще навреди ли с нещо на струга?
      Последно редактирано от stypkata; 24-01-17, 19:09.

Коментар

Сега ме хвърли в тъча.На моя е тази,като вдигна нагоре.С 11МТ.
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Посоката е обратна. Подобен проблем с Нортъна на друг струг, имах от разхлабен притягащ болт на вилка към оста.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
            Сега ме хвърли в тъча.На моя е тази,като вдигна нагоре.С 11МТ.
            На новия модел какъвто е твоя е така . На стария е обратно .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

На моя е обратно . Нагоре върти обратно на часовника. На маслоуказателното прозорче над бутоните се вижда че се плиска масло.
              Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

Масло ще плиска независимо от сфазирането на машината,със бутална помпа е задвижвана от ексцентрик.
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

А ако върти на обратно,какво и защо би се случило,че ми стана любопитно?!

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
                    Ей сега я сгафихме работата....Ще се окаже,че машината е била свързана правилно

Oбаче наистина ще ми трябва ръковосдство,защото не знам нито от къде се налива маслото,нито от къде се точи,нито коя е третата кутия.Четох във форума,че препоръчвате масло М10Д.Аз имам диференциално -червено масло голямо количество.Мога ли да го налея и ще навреди ли с нещо на струга?
                    По принцип ти трябва машинно масло за металорежещи машини. Ако не намериш такова и М10 върши добра работа.Тук няма окислителни процеси така че с едно масло ще караш години.По повод посоката Петров ти е казал накъде е .Демек когато дръпнеш лоста нагоре, универсала се завърта към теб за да може ножа да реже.Ако е различно разменяш две от фазите (!!!само две!!!) на входа на машината или там където я свързваш към инсталацията на работилницата.Успех и честито!
                    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                    Ат.Буров.

Коментар

За скоростната кутия трябва да махнеш горният капак тъкмо ще се запознаеш с карантийте на скоростната кутия. За подавателната кутия (тази с трите ръчки отпред) до зъбните колела има една пробка точно над прозорчето през нея се налива до малко над средата на прозореца. А на кръстатия супорт отпред отгоре в ляво трябва да има пробка за наливане , но аз наливам през ръчката за посоките -по бавно е но ме мързи постоянно да развивам пробката щото при мен прикапва и се губи масло от кутията.За източване на скоростната кутия има между ремъците един стърчащ "хуй" с резбова тапа на края . На супорта търси пробката от долу .На подавателната кутия мисля че беше отпред в дясно отдолу.
                      "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                      Ат.Буров.

Коментар

А ако върти на обратно,какво и защо би се случило,че ми стана любопитно?!
                        Нищо особенно,разликата ще усетиш само във посоката на ръкохватката за резбите.

Коментар

И аз не се сетих за нещо,дето би се отразило пагубно на механиката,за ел. частта не знам.От тоци хич не отбирам.

Коментар

Та като стана въпрос за резби се сетих за премеждията на един Софиянец покрай тях.
                            http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=33198

Коментар

Проблема не са 19-те стъпки на инч, а това че трябва и да е леко конусна. C11-ките имат достатъчно близка стъпка за да не е проблем при такава дължина на резбата. Пък и ако е драма, не вярвам да не може да се намери нужната плашка. Резбата е доволно масова.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Масло ще плиска независимо от сфазирането на машината,със бутална помпа е задвижвана от ексцентрик.
                                При тебе на СУ 582 системата на мазане е принципно различна . Електрическа помпа качва маслото а горе в кутията има живачна ампула датчик . На С 10/11 и СУ 400 помпата на шпинделната кутия е зъбна и не върти ли в правилната посока няма мазане .
                                Та като стана въпрос за резби се сетих за премеждията на един Софиянец покрай тях.
                                http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=33198
                                Стъпка 1.375 милиметрова на практика съвпада . Има го някъде писано и в темата . Стотици такива резби съм нарязал . На времето в стария завод имахме таблица със съвпадащите и приравнените резби по различните стандарти .
                                Последно редактирано от sek.1; 25-01-17, 04:44.
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X