Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
    Нищо ме казваш? какво стана?
    В OLX гледам има няколко. Скъпи и грозни, и не чак толкова.
    По снимки/цена, най ми допада този от Бяла Слатина. Но знам ли...
    Точно този от Бяла Слатина. Аз съм родом там, но живея в София. Преди 18 19 другия месец няма да мога да отида да го видя. C 404 нещо не го виждам много много да се продава,а и вървят по 4000лв г/д.
    Ако изпадне на цена около 3000лв бих си взел Ц404, но вече май хубавите машини са кът.

Коментар

Ами добре.
      Най-смущаващото в този случай е, че не е в движение, и няма да може да го пробваш.
      Но човека изглежда честен в обясненията си. Радко се срещат така изчерпателни.
      Само да не го продаде.
      Аз с кеф бих го взел на тази цена и да продам Хобито. Обаче не ми се занимава с транспортиране.
      А и с годините си създадох едно правило: преди да вземеш нещо което уж желаеш, спри се за момент и си отговори, наистина ли ти е необходимо, и с какво ще подобри живота ти?

Сега един въпрос за този модел.
      Все пак, резби прави, как се реверсира? С двигателя ли?
      Последно редактирано от ctef; 24-07-17, 20:51.

Коментар

Колегата го е казал много точно: "преди да вземеш нещо което уж желаеш, спри се за момент и си отговори, наистина ли ти е необходимо, и с какво ще подобри живота ти?"
        След като си отговориш ще прецениш. СУ203 и С 8 са прилични стругчета за чешане на хобито и до там.Ако ще изкарваш пари от машината ,С 404 е добра машина.Работил съм една година на такава и бях много доволен от възможностите и. И най -важното е да уцелиш читав струг .Понякога повечето средства дадени в аванс се изплащат многократно в повече в последствие.Успех в начинанието !
        "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
        Ат.Буров.

Коментар

С 404 е С 11 МТ на половина .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            С 404 е С 11 МТ на половина .
            Прав си Станьо.За това трябва да реши за какво ще го ползва и ще си избере съответно машина.
            "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
            Ат.Буров.

Коментар

С 404 е изключително добра машина . В този клас няма по добра и функционална машина . Напречния и нониус е на 0.05 мм а не на 0.1 мм . Горе при мен има един много леко и приятно се работи на него . Ножодържача оригинално е тип суперфикс и позволява прецизно регулиране на височината и ъгъла на ножа . Това е единствения струг от този клас който с кеф бих си го взел ако ми изпадне на читава цена .
              Последно редактирано от sek.1; 25-07-17, 20:23.

Коментар

Интересно защо, този тип ножодържачи не са намерили разпространение по нашите ширини?
                В чужбина ми се случи да работя с такъв, до тогава не бях виждал. Много лесна и бърза смяна на инструменти, няма подложки, песен.
                Кусура е че трябват няколко ножодържача, сигурно е скъпо.
                За любопитните, снимките и описанието на въпросния сруг С404 са на 65та страница от темата.

Пак да попитам, онова стругче с вариатора, как се реверсира при нарязване на резби?

Коментар

Мисля, че тук има отговор на въпроса. Колега имаше подобен руски, но с междинно положение на ръчката за реверса, в което се задействаше спирачка.
                  В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                    Интересно защо, този тип ножодържачи не са намерили разпространение по нашите ширини?
                    В чужбина ми се случи да работя с такъв, до тогава не бях виждал. Много лесна и бърза смяна на инструменти, няма подложки, песен.
                    Кусура е че трябват няколко ножодържача, сигурно е скъпо.
                    За любопитните, снимките и описанието на въпросния сруг С404 са на 65та страница от темата.
                    Този тип ножодържач е прецизен и съответно по нежен та за това е малко недолюбван от колегите . Аз качих на нашия нормален смених целия кръстат супорт защото едно че имах само една вложка и на машината работят студентите а там вероятността да срещнат ножодържача с универсала е голяма . Колегите от ПОФИ на ЗММ казват че този струг е специално разработен по задание за нашите военни автоработилници . Горе при мен един колега има в производството два такива които работят наравно та и повече от големите му С 11 МТ вече повече от 30 години и не са мръднали като механика и паралели . Който иска може да мине при мен ще му го покажа и демонстрирам на живо .

Коментар

Имам нужда от съвет. Наложи ми се да нарязвам няколко резби NPT 3/4" и NPT 1". Разпробих отворите, дори им направих предварително и конус. Купих си нови метчици и започнах на ръка с NPT 3/4". Да, ама не! Установих, че или аз не съм достатъчно силен, за да въртя върток с дълго рамо, или (което е може би по-вероятно) нещо не правя както трябва. С по-голямата резба изобщо не се пробвах. Ще съм благодарен за всяка насочваща идея, дори и да сочи към студена бира!

Коментар

Няма шанс да навиеш подобна резба без освобождаване с нож.Само от температурата метчика е чао на първата резба.

Коментар

Направих предварително само конуса. Не ми е ясно как да направя конусна резба с нож....

Коментар

Докато ножа нарязва,от напречния супорт освобождваш така,че ножа да следва конуса.Демек на усет е работата.
                            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Ако хванеш точно конуса, метчикът влиза "като у дома си". В това е всъщност цялата драма на тия резби.
                              https://znaytovar.ru/gost/2/GOST_611...icheskaya.html
                              Разгледай внимателно стандарта и размерите.
                              Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                                Ако хванеш точно конуса, метчикът влиза "като у дома си". В това е всъщност цялата драма на тия резби.
                                https://znaytovar.ru/gost/2/GOST_611...icheskaya.html
                                Разгледай внимателно стандарта и размерите.

Благодаря! Но мисля, че съм направил конуса малко по-голям и дори му дадох няколко десети хлабина. Утре ще се опитам да кача някоя снимка с размери.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X