Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kак се прави компресомер ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Kак се прави компресомер ?

Това за мереното на дюзата,го писах,защото при някой двигатели е по лесно да се отвие дюзата.При други свеща.
    Например да смениш термостата на фиеста,трябва да свалиш полвината двигател и пак е затруднено,заврян е не в кучи гъз ,а в друго

Коментар

Ето вчера на какво на какво попаднах!
      Прикачени файлове

Коментар

и къде това?

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
          Налягането се мери там, където е по-удобно.
          И за където имаш накрайници на компресомера. Тези, които съм виждал, са с накрайници, предвидени за дюзите.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Уреда който е на снимката е от мобилна военна работилница даде ми познат на приставките има нещо като възвратен клапан който непозволява на налягането да се връща. Тоест поддържа постоянно налягане,но не е сложен предпазен клапан.Мисля да го копирам и да си направя един и за мен след празниците ще видя колко струва един манометър и го почвам.

Коментар

И няма изпускащ клапан и трябва да бодеш клапана да упуска.....
              Иначе вика,че мерили на КАмаз компресията и държел

Коментар

Уреда го изпробвахме снощи на мерцедеса на познат и си работи учудващо добре за руска техника.Единствения недостатък е,че собственика му не го продава но мога да го използвам колкото искам.

Коментар

Ае днес като го донесеш ще видим какво може да се направи.

Коментар

Руски дизелов компресомер струва 45 или 49лв. Има го в магазина за руски части на Симеон и Одрин. Обаче е само с един накрайник, + собствената му резба, тоест реално 2 накрайника. Другите трябва да се правят на стругар например.

На същото място има и за бензинови двигатели - 35лв., ако не се лъжа.

В каталога на maystor има няколко варианта, хубави но скъпи.

Демек, за всеки влак - пътниците.

А вероятно най-евтин вариант би било да се купи манометър отделно (има доста фирми, дето предлагат), и от там надолу всичко да се направи - не е особено трудно, понеже вече по магазините има и пружинки, и всякакви джаджи от сорта, та не е изключено да могат да се намерят и готови клапанчета.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Как се казва пълното наименование на този каталог maystor да го разгледам.

Коментар

Първоначално публикуван от reingar-x Преглед на мнение
                        Как се казва пълното наименование на този каталог maystor да го разгледам.
                        Виж тая тема:
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=72039
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

може ли някой да ми каже какво измерват кр/см2 това го пише на манометъра на компресомера който ми дадоха?

Коментар

Maй е печатна греша - може би е кг/см2 натиск(налягане)...
                            ПроС гАзар... 0883 353 299 Ивайло

Коментар

Първоначално публикуван от reingar-x Преглед на мнение
                              може ли някой да ми каже какво измерват кр/см2 това го пише на манометъра на компресомера който ми дадоха?
                              Кило Паскали (1000 Паскала ) на см2.

Коментар

Той пита колко кп ,са равни на 1атм-
                                Аз мисля ,че 100kpa са 1бар.?
                                И няма как да е така,защото няма двигател дето е 1бар компресия....
                                Аз мисля,че манометъра е или сменен или е грешка в изписването на мерната еденица.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X