Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти от Тему .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Такса за атикул - още е мътно, какво точно и как ще таксуват ...
    Сега подготвям поръчка от 4 позиции на стойност 12.57 евра. Ако се оскъпи с 4x3=12 ще стане безсмислена, но ... едната позиция е 2х, а друга 7х, тогава може да е 11х3=33 евра такса, което е абсурд!
    Може пък китайците да намерят решение в рамките на закона, както обикновено се случва
    https://medianews.bg/bg/a/3-evro-tak...o-porchkite-ni
    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• Таксата е на ред от фактурата, не на брой. И влиза в сила от лятото.
      Дела трябват, а не думи.

Коментар

• ctef
        ctef коментира
        Редактиране на коментар
        Как да се разбира това? Каква фактура?
        Аз до сега фактура не съм получавал.
        А от Али, често обединяват доставки от различни продавачи, в една пратка. Опаковки в една обща. И фактура пак няма.

• Plamen Alexandrov
        Plamen Alexandrov коментира
        Редактиране на коментар
        Така, не съм пазарувал никога от Тему, Али експрес, и останалия куп подобни сайтове. Внасям ежемесечно стоки от т.нар. трети страни за които се отнася новото правило за внос.

От теб разбирам, че тези поръчки идват без фактура, което е сладурско.

Новата такса се начислява на база на поръчан артикул (ред от от фактура) а не на количеството от поръчани артикули. Т. е. Ако поръчаш три броя еднакви кейса за телефон и една мишка ще платиш таксата веднъж за трите кейса и веднъж за мишката.
        Последно редактирано от Plamen Alexandrov; 05-01-26, 11:28.

• Китайците не са от вчера в митническите работи. Повечето стоки пътуват до склад някъде в Европа с обща фактура. Най-вероятно на 1-2 реда. Там се обмитяват и после пристигат в България с местен куриер.
      Тему са европейски терикати които внасят по 200-500 неща на един ред. Обмитяват и после разпродават "европейска" стока. За крайния потребител едва ли ще дойде голяма разлика след лятото.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо O888557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        И без да съм юрист се сещам че 20 неща в една пратка ги пиша отгоре осмокрил петохуй и който може и иска да доказва че не е това . Като завалят хиляди съдебни дела срещу митниците ще се усетят че не става с рогата напред срещу всички . Това е още един начин европейската бюрокрация да щави народа . Предполагам че Тему го купуват от търговеца и ми го продават после . Това важи за повечето им неща които вероятно са на склад някъде в Европа . Това съм го установил защото примерно съм сложил 10 неща в количката и не съм ги платил . Голяма част от тях примерно 30 броя налични от изделие свършват като наличност за една седмица . После пак се появява .
        Последно редактирано от sek.1; 05-01-26, 09:43.

• На първо четене изглежда много добре! Без излишни луфтове, движи се мазно и леко. Цената е 80лв с доставката , беше промоция! Същата от тук е няколко пъти по скъпа! Тези дни ще се тества !Имам и българска , но е за по големи отвори , с по здрави борщанги! На тази ще и спретна разстъргващи щанги от декел , имам една дузина! Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20260121_184347.jpg
Прегледи:373
Размер:386.9 КБ
ID:7023090
      "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
      Ат.Буров.

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Като я гледам е 1 към 1 с декелската .

• Вече е тествана и съм приятно изненадан! С две думи, много съм доволен от разстъргващата глава!!!
      "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
      Ат.Буров.

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Това е в противоречие с форумните разбирачи . Пусни едно линкче от къде е . За другия месец и аз съм си понапълнил количката . Мисля и два микрометъра за вътрешно с големите обхвати 75 - 100 и 100 - 125 мм да поръчам щото на Инсайз в Полимета са таван до 75 мм а с тях се работи много мързеливо . Докато настроя индикатора с микрометъра вече съм изкарал размера на машината .
        Последно редактирано от sek.1; 25-01-26, 10:11.

• kameno karp
        kameno karp коментира
        Редактиране на коментар
        Те са по-малко от пръстите на едната ръка,ама пък са гласовити.🤣 И си пропуснал да сложиш разбирачи в кавички.😏

• Средностатистическа китайска разстъргваща глава. Подобни продават и в Полимета и къде ли не. Не блестят с нищо.
      От какъв порядък е луфта в регулиращия винт при затегната глава? 90 градуса?

На снимките се вижда прецизната изработка на реглажния винт.
      Свали подвижната част от неподвижната. и направи няколко снимки на "това което не се вижда" в сглобено състояние?

Ножките със запоени пластини са трогатели, 21-ви век?
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Само че в Полимета няма модел разстъргваща глава под 250 лева без ДДС . Пак средно качество китайска . Като не гониш серия милиони бройки какво им е на ножовете със запоена пластина ?

• Навремето , като начинаещ стругар по-късно и матричар, имахме един майстор ,бай Димитър и той казваше така: -най - важното устройство е онова зад машината , което я командва, защото от него най-много зависи, точността и прецизността на изработеният детайл! Който разбрал , разбрал... !
      Ат.Буров.

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Ножките със запоени пластини са трогатели, 21-ви век?
        Ортака е набор 1950 . Почнал е в Елпром Ловеч през 1970 година . Работил е още преди 55 години на автоматите със ножове със сменяеми пластини . Сега като е накрая на кариерата си като майстор няма сила в този свят да го накара да даде пари за нов модел нож . Като му трябва нож за нещо по специфично пали оксижена и понеже владее тая магия газо - пламъчното заваряване с месинг и боракс си прави такъв нож . Аз понеже имам сменяеми пластини за още три живота работа та основните ножове с които работя са със сменяеми пластини .

Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Стругарството и фрезиството са занаяти катои всеки друг, и със сигурност за прецизни неща майсторската част е от значение.
          Разбира се няма защо да се заблуждаваме, че и оборудването няма значение. Ако ти дам някой разбит струг който не може да направи цилиндър, а профилът е по-скоро с формата на яйце, дали ще можеш да покажеш истинско майстоврсто? Едва ли...

А в по-нови вемена и това вече е поотминало. Поръчваш на фрезата да ти издялка осмостенен четвъртунгел, и докато тя се поти, операторът и се рее в безкрайният интернет и лайква туитове у йотубето...

И коментаторите...

Коментар

...
            Разбира се няма защо да се заблуждаваме, че и оборудването няма значение... :
            Баща ми е завършил механо-техникум. "Дипломната" му работа била от парче стомана да изреже куб със страна 4,3 мм след полирането му. Ползвал е само ръчни инструменти - ножовки и пили. Направил го е перфектен!

п.п. Имал е късмет, че задачата му не е била кълбо или поне пресечена пирамида!

ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Някога през шейсетте години на миналия век дипломната работа в софийския механотехникум на тъста е била двама човека от отливки чугун и метални заготовки за един месец правят работеща шепинг машина . По мое време ( деведесетте ) най лекото което можеше да се падне на колега е триходов винт .
              Последно редактирано от sek.1; 26-01-26, 19:14.

• Така е, на ръка може да бъде направено какво ли не. Ако се сложи и факторът време (да се разбира И цена), че и повтаряемост, кръгът се стеснява неимоверно.

Да не говорим колко струва в днешно време хубава пила, с правилен профил.
            Някой купува ли си е скоро хубава пила? Не от експреса, разбира се...

И коментаторите...

Коментар

• Относно пилите , аз работя само с машинни такива /от ония швейцарските/ и при тях е гарантиран профила! Е има и една нашенска , за цвят...!Но съм ги купувал преди повече от 25 г. Днес си нямам и идея колко струват .
              Ат.Буров.

Коментар

• sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                Имам една кофа малко поръждясали . Като ги прекарам през песоструя стават като нови .

Стругарството и фрезиството са занаяти катои всеки друг, и със сигурност за прецизни неща майсторската част е от значение.
              Разбира се няма защо да се заблуждаваме, че и оборудването няма значение. Ако ти дам някой разбит струг който не може да направи цилиндър, а профилът е по-скоро с формата на яйце, дали ще можеш да покажеш истинско майстоврсто? Едва ли...

А в по-нови вемена и това вече е поотминало. Поръчваш на фрезата да ти издялка осмостенен четвъртунгел, и докато тя се поти, операторът и се рее в безкрайният интернет и лайква туитове у йотубето...
              Беше някога като почвах да уча тия занаяти . В поддръжката на Фурнир имаше един единствен струг С 10 . Толкова беше разбит че и панта трудно успявах да направя на него . Бригадира на поддръжката бай Вельо ( лека му пръст ) правеше с лекота на него валове на цялата му дължина 1500 мм с всички размери вързани до стотна . В общи линии човека ме е научил на всичко което знаеше и можеше и пак едва ли някога ще стигна неговото ниво на майсторлък .

Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Не знам струга на който си се учил на занаят колко е бил разбит. Аз говорех за вероятно още по-разбит. Детайлът направен на него нямаше цилиндрична форма, а по-скоро яйцевидна.
                Валът направен на него би станал по-скоро за разпределителен вал...

И коментаторите...

Коментар

• ctef
                  ctef коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ее, надявам се, това да не е струга, който е при теб.

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 10,651 в 18:06 на Вчера.

Зареждам...
              X