Замених ги с продукти от Техномаркет,което не е много по-различно!😉
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Инструменти от Тему .
Свий
X
-
Кратък разказ за китайските "джевелси".
Около лятото ще да беше, в бачкането се появи магнитна стойка за индикатор заедно с индикатор с "чупещо се краче". Били прилични и ги взели. Не от тему, а от китайската част на Ибей, ама то е все същото.
Стойката горе-долу става за работа. Наложи се да я дооправя, но евентуално би могла да е използваема.
Индикаторът привлече вниманието ми. Марка "Mihohogu". Рекох си, това ще да е нещо хубаво, щото звучи почти като Митутойо.
На циферблатът му гордо се пъчеше надпис "jeweled". Казах си, явно е прецизна техника, с джевелси. И понеже никога не съм виждал китайски джевелси, реших да погледна какво разбират тия кратунаи под тоя термин. Зер може така да е бoрдюр на китайски...
Набързо го разкапачих за да погледна. Тук джевелси, там джевелси. Чушки, джевелси няма. Огледах с лупата, с поголяма лупа, с микроскопа - ми не, джевелси няма.
Прецених, че тая скрап може да създаде единствено проблеми, и както беше разглобена, я сметох в кофата за смет.
Та така, другари и другарки, пичове и пич... дами. Китайското джевелси представлява месингова втулка набита в разпробит накриво отвор.
Или преведено на разговорен език, е един средняк - жест с три пръста, с преобладаващ среден.
Ама вие си говорете к'ви пичове са били тия мизерабъли и к'ви арни неща били правли. Не ми пречите...
- 2 likes
Коментар
-
Веселяци са братята чайници
Малко далеч съм от работилницата, да покажа диоди които всъщност не са диоди...поне измерването с мултимер показва проводимост и в двете посоки
Говорим за НОВИ елементи от чайна. Пазя си ги за да ми напомнят да НЕ купувам от тези измамници
И предвиждайки отпор от Станьо и сие, ще кажа - да, има качествени неща от Китай
Обаче не са две за лев. И като правило не са от Тему, Али и т.н.Панайот Бърдарски
0887 60 77 22
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеКратък разказ за китайските "джевелси".
Около лятото ще да беше, в бачкането се появи магнитна стойка за индикатор заедно с индикатор с "чупещо се краче". Били прилични и ги взели. Не от тему, а от китайската част на Ибей, ама то е все същото.
Стойката горе-долу става за работа. Наложи се да я дооправя, но евентуално би могла да е използваема.
Индикаторът привлече вниманието ми. Марка "Mihohogu". Рекох си, това ще да е нещо хубаво, щото звучи почти като Митутойо.
На циферблатът му гордо се пъчеше надпис "jeweled". Казах си, явно е прецизна техника, с джевелси. И понеже никога не съм виждал китайски джевелси, реших да погледна какво разбират тия кратунаи под тоя термин. Зер може така да е бoрдюр на китайски...
Набързо го разкапачих за да погледна. Тук джевелси, там джевелси. Чушки, джевелси няма. Огледах с лупата, с поголяма лупа, с микроскопа - ми не, джевелси няма.
Прецених, че тая скрап може да създаде единствено проблеми, и както беше разглобена, я сметох в кофата за смет.
Та така, другари и другарки, пичове и пич... дами. Китайското джевелси представлява месингова втулка набита в разпробит накриво отвор.
Или преведено на разговорен език, е един средняк - жест с три пръста, с преобладаващ среден.
Ама вие си говорете к'ви пичове са били тия мизерабъли и к'ви арни неща били правли. Не ми пречите...
Ха ха ха. Ти/вие или които и да сте явно още вярвате в Дядо Мраз 🤣 и си мислите,че за лев може да купите пет качествени измервателни инструмента от китайския Джъмбо.🤣🤣🤣 Ставайте донори на мозък. Имате в излишък.🤣🤣🤣
И докато европейците връзват капачките за шишетата,китайците прилуниха кораб на обратната страна на Луната. Скоро и китаец ще пращат там. Кой ли им прави космическите кораби и частите за тях!?🤔Последно редактирано от kameno karp; 08-12-25, 17:58.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
- 1 like
Коментар
-
РуснацитеПървоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение... Кой ли им прави космическите кораби и частите за тях!?🤔

Коментар
-
Явно само ти не си разбрал. Цената няма значение. Стоката трябва да отговаря на описанието си. Толкова.Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнениеХа ха ха. Ти/вие или които и да сте явно още вярвате в Дядо Мраз 🤣 и си мислите,че за лев може да купите пет качествени измервателни инструмента от китайския Джъмбо.🤣🤣🤣 Ставайте донори на мозък. Имате в излишък.🤣🤣🤣
И докато европейците връзват капачките за шишетата,китайците прилуниха кораб на обратната страна на Луната. Скоро и китаец ще пращат там. Кой ли им прави космическите кораби и частите за тях!?🤔
Ако не отговаря, производителят или търговецът са измамници и мизерабъли. Всякакви други трактовки по въпроса са погрешни.
Щото ако бяха верни, в магазина трябваше да има табела "индикатор с менте джевелси" за толкова пари, и "индикатор с истински джевелси" за толкова пари. А то няма...
А откъде са се появили китайските космичекси кораби ли... Ми сигурно ги купуват от тему. Вероятно и космонавтите им са от там...
И да се върна към индикатора - това, че чайниците били фръкнали до луната как ми помага? Или как би ти помогнало на теб ако се сдобиеш с подобно л@йно?
Явно не обърна внимание какво написах няколко мнения по-напред в темата - за видеото в йотубето.
Та, според него, във фабриките им, цялото прецизно или високопроизводително оборудване не беше китайско.
Хвала на чорбаджиите на фабриките де. Явно добре зная кое да купят от тему и кое не.
Щото като спре китайската машинка, и денгубито ти е една корава сума, сметката става съвсем друга.
Все тая. Важното е че твоята мултимедия работи. С което въпросът е изчерпан.
- 2 likes
Коментар
-
Ако цената нямаше значение,едва ли бихте купили това изделие. Нямам си идея как е в Ибей,но в Алито(от където съм пазарил) продавачите си имат рейтинг и ако не се постараеш усърдно е трудно да попаднеш на мошенник.Какъвто очевадно е вашия случай. Поне до сега,всичко което съм получил е това за което съм платил!
А относно медията. Надявам се още дълго да работи.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
- 1 like
Коментар
-
Когато купувам аз, съм свел тоя вид инструменти до следното: ако ще е чайник - Инсайз. Ако няма да е чайник, Митьо, Теса (не лепенките) и още няколко сходни като качество производителя.
Ама хората все още вярват в чудеса - евтините джаджи са готини и са същите като скъпите, ама без ДМ. Тая тема е добър нагледен пример.
Както и да е. Нито горното, нито написаното от теб променя факта, че чайниците с които се налага да комуникираме виртуално масово са мизерабъли и измамници. Както и всички гаражни фирми проивеждащи продукти като "онуй без джевелсите".
Коментар
-
А аз въпреки,че съм беден и стругарството вече ми е само хоби си меря с Suhl и Mitutoyo. Въпреки,че са над 20 годишни,ще ме надживеят.😁 То всъщност само шублерите даваха фира,че много често размери се снемаха докато детайла се върти.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
Гледам в раздела и намирам парадокс в топовите теми - ако има "Боклуци от Бранник" как може тази да се казва "Инструменти от Тему"?!?
Като да трябва в магазина под табелата "Месо" да продават кайма
Враг усраине
Коментар
-
Парадокса е че каквото съм взел от Тему си работи а това което би трябвало да е по читаво щото е от български сайт с всички сертификати се разпадна . https://www.brannik.bg/sgavaem-nozh-...outdoor-6-v-1/Последно редактирано от sek.1; 09-12-25, 08:19.
-
Ми щото тия неща са напазарени за без пари от Тему, Али и подобни,от мошенници от които са пазарили и Ицовите хора. Пък после СЪЩИТЕ тия боклуци се продава тук с МНОГОКРАТНА надценка.
-
-
...и представяш ли си темата да продължи в посока на кого му е по-дълъг шублера или чий микрометър може да измерва по-дебели детайли?Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнениеА аз въпреки,че съм беден и стругарството вече ми е само хоби си меря с Suhl и Mitutoyo. Въпреки,че са над 20 годишни,ще ме надживеят.😁 То всъщност само шублерите даваха фира,че много често размери се снемаха докато детайла се върти.
Щото аз не.
Коментар
-
Като каза "шублер" - китайски, който се води "приличен" - харчи изключен 0.018 мА. Включен 0.022мА. Батерия LR44- 120mAh. На около 6-7 месеца свършва.
Най-евтиния от същата марка, с LR44 кара над година и половина активно ползване.
Купувани са от ЗИИУ Стандарт, Благоевград с тесте сертификати....
Коментар
-
Само да добавя. Нашите "търговци" купуват от Китай сам стока по-евтина от най-евтината а в много случаи умишлено поръчват измамна стока само и само да е евтина. После я продават дори брандирана.
Заповядайте. Купено в България от голям магазин.
ПП Електронни елементи не се купуват от пещерата. Твърдо правило. Сирене, също.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Бях попадал на видео в йотубето - сравнение на Митутойо и китайското му копие (менте).Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнениеКато каза "шублер" - китайски, който се води "приличен" - харчи изключен 0.018 мА. Включен 0.022мА. Батерия LR44- 120mAh. На около 6-7 месеца свършва.
Най-евтиния от същата марка, с LR44 кара над година и половина активно ползване.
Купувани са от ЗИИУ Стандарт, Благоевград с тесте сертификати....
Оригиналния харчеше на порядък или два по малко ток в изключено състояние.
И нещо което бях писал в друга тема в която си бъбрихме за тия неща... На оригиналния Митьо забравям кога за последно съм сменял батерия. На китайските л@йна не мога да им смогна.
Разгеле, наскоро пенсионирах и последния китайски цифров шублер, от по-активно използваните. Остана един 300 мм. боклук, за който по трудния начин установих, че на 150 мм. дава отклонение 4 или 5 десети, и два пластмасови с които се измерват разни намагнитени джаджи.
И сега една бърза викторина: Ако чайниците НЕ са измамници и мизерабъли, откъде са се появили ментетата на Митутойо с които е залят пазара?
1. От щатите
2. От Япония
3. Друго
Коментар
-
Това което съм видял в Турция като машиностроене братята китайци ще го гонят едни 30 години . Предимството на Турция е че е поне частично в Европа и нейните стоки най късно след 24 часа са в всяка точка на централна Европа . От Китай доставката все още е мътна и кървава . Освен това Турция има с ЕС спогодба за свободна търговия и се ползва с почти всички благини на член на ЕС . Изнасянето на промишленост в Турция е едни 50 години преди Китай . Преди 30 години турско кожено яке и турски кожени обувки бяха синоним на ментето в света сега са по престижни от марки като Гучи ; Армани и тнт .Последно редактирано от sek.1; Днес, 04:09.
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
))
Коментар