Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти от Тему .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Такса за атикул - още е мътно, какво точно и как ще таксуват ...
    Сега подготвям поръчка от 4 позиции на стойност 12.57 евра. Ако се оскъпи с 4x3=12 ще стане безсмислена, но ... едната позиция е 2х, а друга 7х, тогава може да е 11х3=33 евра такса, което е абсурд!
    Може пък китайците да намерят решение в рамките на закона, както обикновено се случва
    https://medianews.bg/bg/a/3-evro-tak...o-porchkite-ni
    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• Таксата е на ред от фактурата, не на брой. И влиза в сила от лятото.
      Дела трябват, а не думи.

Коментар

• ctef
        ctef коментира
        Редактиране на коментар
        Как да се разбира това? Каква фактура?
        Аз до сега фактура не съм получавал.
        А от Али, често обединяват доставки от различни продавачи, в една пратка. Опаковки в една обща. И фактура пак няма.

• Plamen Alexandrov
        Plamen Alexandrov коментира
        Редактиране на коментар
        Така, не съм пазарувал никога от Тему, Али експрес, и останалия куп подобни сайтове. Внасям ежемесечно стоки от т.нар. трети страни за които се отнася новото правило за внос.

От теб разбирам, че тези поръчки идват без фактура, което е сладурско.

Новата такса се начислява на база на поръчан артикул (ред от от фактура) а не на количеството от поръчани артикули. Т. е. Ако поръчаш три броя еднакви кейса за телефон и една мишка ще платиш таксата веднъж за трите кейса и веднъж за мишката.
        Последно редактирано от Plamen Alexandrov; 05-01-26, 11:28.

• Китайците не са от вчера в митническите работи. Повечето стоки пътуват до склад някъде в Европа с обща фактура. Най-вероятно на 1-2 реда. Там се обмитяват и после пристигат в България с местен куриер.
      Тему са европейски терикати които внасят по 200-500 неща на един ред. Обмитяват и после разпродават "европейска" стока. За крайния потребител едва ли ще дойде голяма разлика след лятото.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо
      Silverado 1.3 i

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        И без да съм юрист се сещам че 20 неща в една пратка ги пиша отгоре осмокрил петохуй и който може и иска да доказва че не е това . Като завалят хиляди съдебни дела срещу митниците ще се усетят че не става с рогата напред срещу всички . Това е още един начин европейската бюрокрация да щави народа . Предполагам че Тему го купуват от търговеца и ми го продават после . Това важи за повечето им неща които вероятно са на склад някъде в Европа . Това съм го установил защото примерно съм сложил 10 неща в количката и не съм ги платил . Голяма част от тях примерно 30 броя налични от изделие свършват като наличност за една седмица . После пак се появява .
        Последно редактирано от sek.1; 05-01-26, 09:43.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
    X