Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти от Тему .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
    Абе вчера в пощата, по незнайни причини ми поискаха 3лв. за пратка струваща 2 долара и тежаща 100грама. Да не са проявили самоинициатива и да са въвели някаква такса? Знаете ли нещо по въпроса?
    Е що тях не ги пита за какво са всичките тези пари?

Коментар

• ctef
      ctef коментира
      Редактиране на коментар
      Ами на гишето някаква гъба, която не знае клавишите на компютъра, какъв отговор да очаквам.

• orela
      orela коментира
      Редактиране на коментар
      Пратката е минала през митница, а БГ пощи взимат 3 лв за освобождаването ѝ.

• Тия 3 лева ги взимат отдавна. Подозирам, че е компенсация за това, че са те разходили до пощата а не са ти го донесли на адреса, както си го платил.
    Всички пратки получавам на адрес, дори такива за по 20лв. ако не са пипани от Български пощи. Български пощи са не само най-бавния възможен начин на доставка в световен мащаб, но са и най-скъпия. С 3 лева повече от кой да е друг. Поръчка за 200$ се обработва на митница и доставя от София до Пловдив за 30-35 дена.... +3лв. Същото с DHL, дори по новите простотии, става за 3-4 дена. .... и с 3лв по-ефтино.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Тая огромна структура наречена БП трябва от нещо да се храни . Ако не е държавата да ги субсидира примерно заради раздаването на пенсии в малките населени места отдавна трябваше да са фалирали . Всяка една куриерска фирма може да им върши работата с много по малко разходи . Даже и майка ми която мина 80 пенсията и е на карта . По добро от това възрастните хора да не държат в къщи и да не носят в себе си големи суми кеш пари няма .

• Ето типичен български търговец на "НЕМСКИ" стоки. Не от Тему. Нееееее. ....на най-ниски цени.

https://www.olx.bg/d/ad/nemski-8-ton...&sliderIndex=8
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Вальо такива има хиляди . Това което продава е като гледам хидравличен цилиндър от "жираф" за вадене на двигатели .

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Да, и на него на чист ново-български е написано Vevor. Стара "НЕМСКА" фирма със 100% китайски произход. Другите стоки на тоя терикат също са "НЕМСКИ" ... с главни букви, алоооо
      Баси. Да живеят глупаците!!!

• Че кой използва он@нистки сайтове като олх?

А тая част от обявата е велика:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:led_7000w.jpg
Прегледи:102
Размер:46.3 КБ
ID:7018428

Мога да дам инструкции къде да си сложи тоя 7 киловатов "ЛЕД" фенер, но ще се въздържа за да не загубим младата аудитория...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Вие се радвайте, че БГ пощи или който е да е освобождава пратките от митницата вместо вас, защито ако ви се е налагало лично да си освобождавате пратка от митница и сте минали през цялата процедура, бомащина, нерви и разходи ви гарантирам, че лично ще му отнесете поне 100лв. да се почерпи на тоя дето ви е спасил от всичко това. Лично съм го играл тоя филм три пъти и мамата ти се ебава, деня да не кажа дните ти отиват подяволите, изгубено скъпоценно време в бюрокращини.

А да изкарате нещо навън от БГ, в което има магнити или литиевойонна клетка е направо граничещо с абсурд...

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Мабаш!
        Единият път се наложи да ходя 2 пъти на фърчището и то беше за някаква свещена простотия.
        Това... Абе и на тъща не се пожелава

• drukman
        drukman коментира
        Редактиране на коментар
        Стига глупости. Всички спедитори предлагат митническо представителство. На DHL е безплатно за стоки над 150 лева или евро.
        Таксата за представителство няма нищо общо с 3 те лева. На Български пощи е по скъпо представителството от това на DHL.
        DHL го прави за 2-3 дена макс. Български пощи за 25-30 дена.
        Ако някой е решил сам да се представлява пред митницата, то това си е само негов личен избор или стоката не е дошла с куриер.

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Важното е, че И пощата го прави че в много случаи нямаш контрол с какъв куриер ще пристигне стоката.

Да не говорим, че вече дори в пещерата данъка е калкулиран в цената и се плаща още при покупката.

Това с митницата съм го ял преди десетина години.
        После пренасочих всичко през УК и там всичко се случваше електронно.

А иначе и преди 10 години DHL предлагаше тая услуга.
        Ама скупо, трябваше некакъв шибан номер и за физически гъз дето я получи в годината 2-3 пратки а не - просто не беше оправдано.

Ся и различно.

Ма аз оценявам, че мога да плащам всичко нужно просто при вземане на пратката.
        Понеже болезнено помня каква скапана ПОМИЯ беше преди!
        Последно редактирано от Esper; Вчера, 18:29.

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Че кой използва он@нистки сайтове като олх?

А тая част от обявата е велика:
      ...
      Мога да дам инструкции къде да си сложи тоя 7 киловатов "ЛЕД" фенер, но ще се въздържа за да не загубим младата аудитория...
      И двете части на обавата са като да ги пратиш на едно и също место
      Всъщност са на верното такова - у преебалник
      Враг усраине

Коментар

• Еори номера е безплатен

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Пратките на Тему минават през митница най много за 1 ден .

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          За Тему нямам лични наблюдения и не възнамерявам да придобивам такива.
          И това значи ли, че пратки от това място редовно минават през митница?
          И редовно плащате такса от 3лв за която ставаше въпрос по-горе?

Понеже от пещерата (докато ползвах тая клоака) се е случвало много рядко, да кажем 2-3 пъти общо.
          От ebay/amazon - никога през последните години.

Може и да е случайност - знам ли.

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          В Тему всички разходи по транспорта включително и митническото представителство са включени в цената . При толкова хиляди дребни пратки на ден дори и да искат митниците не могат да приложат някакъв по сериозен контрол . Предполагам понеже 99 % вървят със самолет минават многократно ренген за наркотици и други опасни предмети . Предполагам че за това имат минимален лимит от 25 лева .
          Последно редактирано от sek.1; Днес, 08:50.

• В тему транспорта и митницата е от платформата а не от отделния търговец.

Коментар

• kbot
          kbot коментира
          Редактиране на коментар
          Затова го харесвам. С отделни търговци съм имал проблеми на други китайци. С тему никога.

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          За сега Тему се очертава като най читавата платформа .

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          От тоя помиярник и подаръци не искам.

• Пробвай да си купиш нож от тему пък пак ги хвали )

Коментар

• kbot
          kbot коментира
          Редактиране на коментар
          Чета внимателно отзивите и гледам за странни неща в картинките. Засега нож не ми трябвал

• Jasonf
          Jasonf коментира
          Редактиране на коментар
          И да ти трябва - няма

• Да не отварям нова тема...

В Алиекспрес, забелязах вече втора година, когато се логна с профила си цените скачат с 5-10%, когато си без регистрация имаш автоматична отстъпка за "нов клиент" която си е значима сумичка...

Има ли някакво лечение на тази лоша практика или ще трябва за всяка покука да си правя нова регистрация?

П.П. понякога намирам кодове за отсъпка но рядко работят , все има някаква уловка и работят в най-много 2-3 от 10 случая.
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

• Не.
          Цените са според профил и локация.
          Както и асортимента.

Коментар

• Първоначално публикуван от Jasonf Преглед на мнение
            Не.
            Цените са според профил и локация.
            Както и асортимента.
            TOЧНО затова прозрение изтрих пещерен профил и в такива помиярници повече с пръст не барам.
            Не го разбирам, не ми дреме за икономическият им модел и съм им теглил чертата дори да ми плащат за стока.
            Майната им.
            Враг усраине

Коментар

• BatGeorgeone
              BatGeorgeone коментира
              Редактиране на коментар
              Миро, ербап си защото не купуваш инструменти и консумативи за хиляди всяка година и имаш избор в БГ, тук има Ибей и Амазон, които продават китайски шитове но на двойна и тройна цена, магазините извън тия двата продават на 4на и 5на цена, нямат свян да продават и на 10-15 ПЪТИ надценка! Макита и Милуоки и ДеВалт си купувам от магазините но всичко останало от Китай директно защото като изхарча 1-2 бона вземам неща за които в ЮК ще платя 4-5-6 бона и на-горе.

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение

TOЧНО затова прозрение изтрих пещерен профил и в такива помиярници повече с пръст не барам.
            Не го разбирам, не ми дреме за икономическият им модел и съм им теглил чертата дори да ми плащат за стока.
            Майната им.
            И като си си изтрил профила и джак ма си го е преместил в другия крачол.
            В смисъл ако ти трябва такава стока ще си я купиш от другаде, просто цената е в най добрия случай х2.

Коментар

• Предпочиташ да пазаруваш от български магазин който предлага същите стоки на много по-високи цени? Можееее.
              Естествено е да променя цените по профил, когато транспорта е безплатен, или мислиш, че вЕрно е безплатен? Щом ги променя, значи ползваш ВПН или друг променител на адреса.
              Няма да коментирам, че в пещерата една и съща стока я предлагат 20 търговеца. Понякога разликата в цената е 3-4пъти

примерно:
              https://www.aliexpress.com/item/1005...d=FnTGky0cNjJt

https://www.aliexpress.com/item/1005...d=bgM1vy8pTsEP

https://www.aliexpress.com/item/1005...d=03uxfBxJpM8X

И не само в пещерата е така.
              Последно редактирано от drukman; Днес, 19:49.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

• То и на мен ми е през хуя в кой крачол му е на жак ма.
                В тия извратени помиярници аз работа нямам.
                Враг усраине

Коментар

• BatGeorgeone
                  BatGeorgeone коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ето пример от вчера, че вчера ми дойде поредната пратка, за инструмент доста рядък в ЮК искат 60 и другата опция беше около 120 лири стерлинги, от Китай идва за 30тина за малко над седмица + е по-качествена версия от местните предложения.

Разликите са брутални, едно време за кит за кербоване на медни тръби за климатици/газови/спирачни системи тук струваше почти 200 паунда, докарах го за 30тина от Китай, същия на 100% идентичен.

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Жоро не казвам, че не е така.
                  Не ми харесва политиката им, не я разбирам, нямам интерес да я разбера и мога да си го позволя понеже най-малкото не зареждам сергия!
                  Ако имам нужда от нещо ще си го купя от друго място по-скъпо без нужда да се правя задължително на маймуна.

Активност за темата

Свий

Тук са 11 потребители онлайн. 4 потребители и 7 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
              X