Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти от Тему .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Днес, от Али, защото бяха по евтини, най после пристигнаха ножодържача и касетите, които бях купил за българското ми. стругче. Но вече то не е при мене, и тъй като не ми вършат работа, веднага ги продадох в стругарската група на Фейса. Дори се бях изхвърлил с още 2 допълнителни касети.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20251210_143847_424.jpg
Прегледи:293
Размер:495.8 КБ
ID:7017889 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20251210_143540_036.jpg
Прегледи:291
Размер:355.1 КБ
ID:7017890

Коментар

Тему, мему, на баба му...

Я споделете какви диамантени шайби за заточване на инструментите ползвате? Като грит, форма, диаметър, производител, произход (откъде са купени)?
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Тему, мему, на баба му...

Я споделете какви диамантени шайби за заточване на инструментите ползвате? Като грит, форма, диаметър, производител, произход (откъде са купени)?
        При нас ползваме няколко марки - Tyrolit, Saint Gobain, Urdiamant, Tesch, Schell. Форми малко трудно ще ти кажа, 1А1, 1V1....разни. Има и едни руски, внася ги фирма от Казанлък, бяха на добри цени и вършат работа. Всичко е с поръчка и изпълнение 2-3 месеца, без руските, те са налични.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Това е моята самоделка! Шайбите са с диаметър Ф150 неметална връзка с алуминиевият диск на диамантените зърна. Зърненост /големина на зърната 100/125 и 125/ 165 с 100% наситеност. Тази най в дясно се ползва интензивно за заточване на инструменти с твърдосплавни пластини от 2002 г ,а другите поетапно са купувани през година две. Работят на сухо заточване отлично! Ползвам ги и за финно дозаточване на свредла и кобалтови ножове! Шайбите са Руски!
          Последно редактирано от pgv64; 11-12-25, 19:50.
          "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
          Ат.Буров.

Коментар

И друг път си показвал снимка на тая сглобка, но ако не се лъжа, по едно време беше с повече диамантени дискове.

И сега блондинските въпроси:
            С какво се изравняват тия дискове? С диамантен изравнител като камъните на шмиргела или с друго?

Докато разглеждах какво се предлага, попаднах на метални дискове с диамантено покритие. Без гума или бакелит. Електро-дедазнам какво беше. Визуално покритието е като на "диамантените" борчета за дремел.
            Те как се изравняват и изобщо изравняват ли се за да нямат биене?

И коментаторите...

Коментар

• pgv64
              pgv64 коментира
              Редактиране на коментар
              Диамантените дискове , които ползвам не се подравняват ! Когато се работи внимателно с диска той няма никаква нужда от подравняване. За над 20 г използване , няма случай да е имало нужда от подравняване . Те са балансирани и центрирани! Просто оста на шмиргела и притискащите шайби трябва да нямат биене. Аксиално биене се компенсира с подлагане на хартия, играчка е , но се получава.

• pgv64
              pgv64 коментира
              Редактиране на коментар
              АЗ центровам аксиално само тази отдясно заради абразивният камък , от ляво няма нужда от никаква центровка.

Както и да е. Въпросът ми отпада. Погуглих, прочетох и се ориентирах.

И коментаторите...

Коментар

Аз съм ползвал два пъти диамантени шайби китайски за проба щото са по-евтини на едни заточни машини за дискове. Пълен таш.ак са! Евтиното си е евтини, боклук. Става колкото да спасиш положението ако няма друго в момента но са двойно по-некачествени от Руските и Полските на Полтава които ползвам.

Коментар

Какво ви е мнението за микрометър от тему?Дали ще върши работа?
                Управлява
                ЛР Дискавъри 1 300tdi
                Вектра А C20XE

Коментар

• kalin09
                  kalin09 коментира
                  Редактиране на коментар
                  За стяга е супер

• khk
                  khk коментира
                  Редактиране на коментар
                  😄По принцип ми трябва за мерене на пулове на клапаните,но ще купувам нещо доказано като марка.

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Търси по продавалниците . Изпадат чешки ; ГДРейски чисто нови от едно време . Аз лично вече три - четири години работя с микрометри за вътрешно на Инсайз от Полимета и нямам забележки . Има и на ЗИУ Стандарт . https://ziiu-bg.com/izmervatelni-ins...ti/mikrometri/

Първоначално публикуван от brad4edat Преглед на мнение
                Аз съм ползвал два пъти диамантени шайби китайски за проба щото са по-евтини на едни заточни машини за дискове. Пълен таш.ак са! Евтиното си е евтини, боклук. Става колкото да спасиш положението ако няма друго в момента но са двойно по-некачествени от Руските и Полските на Полтава които ползвам.
                Така или иначе няма да взимам китайски. Сигурно произвеждат и хубави, но аз не знам как да ги отличавам от скрапта. По цена не става.
                Затова засега ще карам с полски, а ако ми попаднат рашански, ще пробвам и техните.
                Макар познат да твърди, че рашанските които се продавали тук всъщност били украински, но заводът вече бил в минало време и нямало повече такива.

И коментаторите...

Коментар

• Три доларес мито за пратки до 150$ от Юли....
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

• Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                    Три доларес мито за пратки до 150$ от Юли....
                    Не че нещо ама евро и не на пратка а на продукт.

Коментар

• Jasonf
                      Jasonf коментира
                      Редактиране на коментар
                      От 1 юли 2026 г. всеки продукт в пратка от онлайн търговия на стойност под 150 евро, влизаща в страните от Европейския съюз, ще бъдат обмитяван с 3 евро, което ще доведе до поскъпване на стоките от платформи като "Шейн" (Shein), "Тему" (Temu) и "АлиЕкспрес" (AliExpress).

• sonda
                      sonda коментира
                      Редактиране на коментар
                      Ако е така, става много, за 10 стоки по долар плащаш 30 евро мито

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Ще почнат пак едни документални еквилибристики . С митата има що годе голяма самостоятелност на държавите в рамките на ЕС та какво ще въведем и какво ще прилагаме до голяма степен си решаваме ние .

• Не че ме касае особено, но европейски пед@ли.

Може би трябва всички потребители на темуту и експреса да поръчат чифт педали за велосипед с адрес за получаване тоя на автопарламента...
                    Белким им светне лампиона че се оливат, и видят какво мисли електората за тях,

П.П.
                    Като се замислих, асортиментът може да се разшири.
                    Може да се поръча педал са съединител. Или пък лост за съединител за мотопед. А защо не и феродов диск. Жило за съединител.

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      В момента може да се каже че педалското лоби управлява Европа . При нас за сега е само в София ама скоро както вървим с ПП - ДБ може и цяла България .

• Когато у някоя държава не се работи на управляващите не им остават много възможности за крадене и те. 3 евро ... на продукт .... за 2 евро.

Къде е специалиста по ватенките, да коментира демокрацията?
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

• Абе вчера в пощата, по незнайни причини ми поискаха 3лв. за пратка струваща 2 долара и тежаща 100грама. Да не са проявили самоинициатива и да са въвели някаква такса? Знаете ли нещо по въпроса?

Коментар

• Еделвайс
                        Еделвайс коментира
                        Редактиране на коментар
                        И по-зле ще става: https://offnews.bg/evropa/pratkite-o...ro-857454.html

Европейският съюз ще въведе такса от 3 евро (3,52 долара) върху вноса на пратки на стойност до 150 евро, считано от 1 юли 2026 г., съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Новата такса вероятно ще засегне основно онлайн търговци, които изпращат стоки от китайски електронни магазини като „Шейн“ (Shein), „Тему“ (Temu) и „АлиЕкспрес“ (AliExpress), тъй като през 2024 г. 91 на сто от всички пратки до 150 евро са били изпратени именно от тези платформи.

Таксата беше договорена днес от финансовите министри на ЕС в опит да се справят с големия наплив на евтини онлайн поръчки, потвърди пред Ройтерс френският министър на икономиката и финансите Ролан Лескюр.

Мярката е временна и ще остане в сила до 2028 г., когато всички стоки, внасяни в ЕС, независимо от стойността им, ще подлежат на митнически такси.

Според Европейската комисия през 2024 г. в ЕС са внесени 4,6 милиарда малки пратки на стойност под 150 евро, равняващо се на над 12 милиона дневно. Броят на малките пратки, пристигащи в ЕС, се е удвоявал през всяка от последните години. В момента тези пратки на стойност до 150 евро могат да бъдат внасяни в ЕС без да подлежат на облагане с мита.

• trapper
                        trapper коментира
                        Редактиране на коментар
                        ЕС е взел пример от банките. Дори и когато нищо да не правят, трупат пачки от такси.

• sek.1
                        sek.1 коментира
                        Редактиране на коментар
                        Сега повечето пратки са в рамките на 30 - 50 евро . В общи линии само една съм я докарал до 150 евро но тя повечето беше поръчка от колеги . Просто хората ще почнат да се групират пратките да са на стойност винаги примерно 149.99 евро . Всички дружно можем да поръчаме на адреса на ЕК и ЕП по кофа с вазелин с сипан кварцов пясък вътре . За това англичаните излязоха от ЕС .

• Че БП (Безхаберните Пощи) открай време събират такса от 3 кинта за митническо представителство или нещо подобно.

И коментаторите...

Коментар

• ctef
                        ctef коментира
                        Редактиране на коментар
                        Досега не ми се беше случвало.☹️

Активност за темата

Свий

Тук са 11 потребители онлайн. 4 потребители и 7 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                    X