Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти от Тему .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Абе не че нещо, ма освен електроника, китайците правят и други неща.
    Примерно дънки и кецове. Или аксесоари за аквариуми. И т.н.

Коментар

• sonda
      sonda коментира
      Редактиране на коментар
      И съвсем наскоро- едни такива автономнички миниподводнички, които излизат от подводницата-майка, и шават насам-натам и могат да правят разни неща...И самолетчета едни интересни, и най-мощното лазерно оръжие / с поооо-голем кристал от на хамериканците/...Та не са само кецове...

Не знаех че в тему има и подводници ))

Коментар

• sonda
      sonda коментира
      Редактиране на коментар
      Щото са у едно друго "тему" , дето пак не го знаеш.

Да бе, много неща не знам.
    Просто си мислех че коментираме потребителски стоки, а не примерно военни.

Коментар

Идеята е, че ако искат, могат. Но наводняват пазарите и с евтини и нискокачествени стоки.
      А реално, за няколко десетилетия, направиха огромен скок.
      Помня, когато навремето, Мао беше издал директива, всяко китайско семейство да произвежда стомана. Имаше документални филми. Беше наистина пародия на индустриална революция. А сега къде са, разбира се, не и без външна помощ.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
        Идеята е, че ако искат, могат...
        Мда, непрекъснато слушам за това - как ако искали били могли да направят всичко...

Тия дни зяпам разни неща в йотубето и ми попада видео със заглавие "топ 10 на технологичните процеси които трябва да видите". И си казах: ми щом трябва, давай да ги видя!
        Оказа се че видеото е за фабрики в чайника. Много автоматизация и роботирация, много нещо. Попревъртях го и стигнах до пасаж за производство на умночасовници. Пак така, много автоматизирано - ала-бала.
        Филмчето стигна до мястото на което насищат платките. И гледам пик енд плейс машини на Фуджи. В първият момент се почесах по главата, но след това се сетих, че Фуджи беше японска компания, а Япония е провинция на чайника и си казах "всичко е ок".
        След това видеото мина на друго производство - дялкат нещо на CNC фрезичка. Не видях каква е машината, но в някакъв момент тя грабна един 3D пробник на Ренишоу и започна да се фръцка с него.
        Пак се почесах по главата, щото последния път когато се интересувах Ренишоу бяха английска компания. Ама след това се сетих че и Англия е провинция на чайника и се успокоих.
        Няколко минути след това камерата мина около шпиндела на фрезичката. Гледам надпис "мейд ин от Швейцария". И си казах, гле'й к'ви неща правят чайниците в техните японски, английски и швейцарски провинции"...

И да ти кажа Стефане, това че ако били искали могли да направят много качествни неща, не ми върши работа.
        Интересува ме какво има на сергията и какво мога да купя.

Били могли, ама не искали... Ай сиктир мизерници и измзмници от чайника...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• ctef
          ctef коментира
          Редактиране на коментар
          Брей, явно много си им набрал🤣 Предполагам не само заради стругчето и фрезата.

Стефане, кажи за твоите покупки от чайника? Работи ли усилвателя? А предусилвателя?

Стискам палци (това сериозно) хардуерът за електронната лира който си поръчал за стругчето ти, да не се окаже като тях.

И коментаторите...

Коментар

• ctef
          ctef коментира
          Редактиране на коментар
          Така е, бяха неудачен избор, но на такава цена, не го мисля.
          Виж, за струга ако има издънки, няма да съм ОК. Но по отзивите за тези неща, излиза че вършат работата. Разбира се, докато не тръгнат, си е котка в чувал 🤔
          Най ме дразни, че ме заливат с реклами и предложения.
          И другото, че на тези цени, се случва да взимам неща които не са ми нужни. Особено в Тему, където има долна ценова граница 25лв.
          Последно редактирано от ctef; 07-12-25, 14:46.

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Взимай с чиста съвест ножове и пластинки . Работят прекрасно .

Електрониката представлява кутийка с нещо вътре. Или нищо ) 99% от клиентите не могат да разберат какво купуват.
        Обаче китайците през платформите продават от ракети до минети. И много от нещата са си ок и си вършат работата.

На тва какво му е?
        https://share.temu.com/muhgFgoyvbB

Имам го, перфектно е.
        За два и пеесе не може да е от кадмий че е по скъп
        Последно редактирано от Jasonf; 07-12-25, 15:03.

Коментар

• sonda
          sonda коментира
          Редактиране на коментар
          Ейй...Таратайката на Хан Соло Готино е, сложих го в кошницата и аз...

По-горе репликирах колегата с двете Т-та в средата, според който ВСИЧКО китайско не става, да се поогледа и почете лекинко..

Съгласен съм с теб.

• ctef
          ctef коментира
          Редактиране на коментар
          И аз купувам, доста. Но съм готов и за разочарования. Избягвам скъпи неща, но сега се наложи. Ще видя какво ще излезе.

Тц тц тц тц... Преди 6 години си купих от Алито медия за колата. Абсолютно безименна. Според форумния гуру Спартак,тоя боклук трябваше да е умрял мнооооого отдавна. Да ама не. Безименния китаец продължава да си работи безпроблемно. Същатата безименна медия,тук струваше над три пъти по-скъпо.
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• sonda
          sonda коментира
          Редактиране на коментар
          Анджак де...

Само да река, че каквото потъчаш от чайниците, точно това и пристига!! Ако заръчаш л@йно, то точно това и ще дойде. Е сега примерно се оказа, че чайника е свършил някаква глупост дето поръчах (в случая предпазни капаци за двигателя на мотора), ми без разправия до три дена ще ми върне парите.
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
          Тц тц тц тц... Преди 6 години си купих от Алито медия за колата. Абсолютно безименна. Според форумния гуру Спартак,тоя боклук трябваше да е умрял мнооооого отдавна. Да ама не. Безименния китаец продължава да си работи безпроблемно. Същатата безименна медия,тук струваше над три пъти по-скъпо.
          Тц, тц, тц, тц... Колко е паднал гарда на потребителите. Пардон, критериите и изискванията...
          Вместо да се похвалиш с някоя добре измислена функция или екстра, ти се хвалиш, че технологията от поднебесния чайник още не се била счупила.
          Много ниска летва. Много ниска...

Отделно, Стефан има два неработещи боклука (едва ли са само два). Ти имаш един работещ. Това как пренарежда класирането?

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Аз пък нямам нищо неработещо или отказало в последствие на работа поръчано от Тему .

Ами такива са ми критериите,ниски. От медията искам-телефон,навигация,музика. Свирки има кой да ми прави. И не се хваля а споделям. И ако я бях купил от Европа(България),а не от Китай,освен над хилядото лева,каква друга разлика би имало!?🙄
          На петата година след покупката изхвърлих бойлер Аристон(за 800 лв),пералня Беко и готварски плот Горение. Всички купувани от България. И не са безименни!

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
            ...На петата година след покупката изхвърлих бойлер Аристон(за 800 лв),пералня Беко и готварски плот Горение. Всички купувани от България. И не са безименни!
            Чудесен повод да ги замениш с продукти от темуту, за да имаш база за сравнение...

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              На драго сърце ако ги пуснат . Колегата се отмъкна на една перална Самсунг по сервизите щото най скъпата от класа и дал над 1000 лева . От как му увря главата и си купи най евтината за 300 лева вече поне 3 години работи и не и хамалува всеки месец . Сега как се скапе до кофата и следващата най евтина .

Замених ги с продукти от Техномаркет,което не е много по-различно!😉

Коментар

Кратък разказ за китайските "джевелси".

Около лятото ще да беше, в бачкането се появи магнитна стойка за индикатор заедно с индикатор с "чупещо се краче". Били прилични и ги взели. Не от тему, а от китайската част на Ибей, ама то е все същото.
              Стойката горе-долу става за работа. Наложи се да я дооправя, но евентуално би могла да е използваема.

Индикаторът привлече вниманието ми. Марка "Mihohogu". Рекох си, това ще да е нещо хубаво, щото звучи почти като Митутойо.
              На циферблатът му гордо се пъчеше надпис "jeweled". Казах си, явно е прецизна техника, с джевелси. И понеже никога не съм виждал китайски джевелси, реших да погледна какво разбират тия кратунаи под тоя термин. Зер може така да е бoрдюр на китайски...

Набързо го разкапачих за да погледна. Тук джевелси, там джевелси. Чушки, джевелси няма. Огледах с лупата, с поголяма лупа, с микроскопа - ми не, джевелси няма.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:chinese_bulshit_01.jpg
Прегледи:222
Размер:218.1 КБ
ID:7017646

Име:chinese_bulshit_02.jpg
Прегледи:219
Размер:201.3 КБ
ID:7017640

Име:chinese_bulshit_05.jpg
Прегледи:214
Размер:191.7 КБ
ID:7017643

Име:chinese_bulshit_07.jpg
Прегледи:220
Размер:198.6 КБ
ID:7017645

Име:chinese_bulshit_06.jpg
Прегледи:216
Размер:228.5 КБ
ID:7017644

Име:chinese_bulshit_03.jpg
Прегледи:215
Размер:169.6 КБ
ID:7017641

Прецених, че тая скрап може да създаде единствено проблеми, и както беше разглобена, я сметох в кофата за смет.

Та така, другари и другарки, пичове и пич... дами. Китайското джевелси представлява месингова втулка набита в разпробит накриво отвор.
              Или преведено на разговорен език, е един средняк - жест с три пръста, с преобладаващ среден.

Ама вие си говорете к'ви пичове са били тия мизерабъли и к'ви арни неща били правли. Не ми пречите...
              Прикачени файлове

И коментаторите...

Коментар

Веселяци са братята чайници
                Малко далеч съм от работилницата, да покажа диоди които всъщност не са диоди...поне измерването с мултимер показва проводимост и в двете посоки
                Говорим за НОВИ елементи от чайна. Пазя си ги за да ми напомнят да НЕ купувам от тези измамници
                И предвиждайки отпор от Станьо и сие, ще кажа - да, има качествени неща от Китай
                Обаче не са две за лев. И като правило не са от Тему, Али и т.н.
                Панайот Бърдарски
                0887 60 77 22

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                X