Първоначално публикуван от ittso
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Инструменти от Тему .
Свий
X
-
И какво променя факта че същите китайски стоки се продават в Джъмбо и другите вериги на десет пъти по висока цена ? Какво продават в Полимета ? Естествено със сертификат . Добре че децата пораснаха та играчките им станаха Мерцедес и БМВ . Къде го видя тоя живак ? Имаш ли си на идея колко струва по борсите вече и той заедно с другите по редки елементи от Менделеевата таблица ? Статията си е част от търговската война която се води в момента .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
-
Мина ми и тая мисъл - че е възможно статия да е "поръчкова" за да подпомогне нашенските търговци и производители.Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение...Статията си е част от търговската война която се води в момента .
Ама от това което съм видял до момента, съм по-склонен да вярвам на статиятал
Съвсем на око: китайските л@йна които съм видял спрямо качествените китайски продукти са около 95% към 5%.
И купени от тук, и купени директно от фабриката за л@йна.
Съфорумниците които сте го изяли с китайските продукти, не се крийте под леглото. Изпъчете се гордо в темата и споделете с какво сте се сдобили?!
Да не изброявам поименно...
И конкретно към теб Станьо. Ти си фен и защитник на китайската стока. Що не се включи в обсъждането на китайската имитация на адаптер която описах подробно по-напред в темата?
Коментар
-
От поне 10 години телефоните със сигурност на цялото семейство са китайски . Тежката противоударна серия на Улефон барабар със зарядните и още не съм се запалил . Какво да се включвам за някакви адаптери които не съм виждал ? Честотния инвертор дето го поръчах още не сме го монтирали но същия без никакви проблеми работи при колега поне от половин година и нито грее нито го бие ток . Та до тук каквото съм поръчал от Тему даже е надскочило това което очаквах .
-
-
Абе не че нещо, ма освен електроника, китайците правят и други неща.
Примерно дънки и кецове. Или аксесоари за аквариуми. И т.н.
Коментар
-
Идеята е, че ако искат, могат. Но наводняват пазарите и с евтини и нискокачествени стоки.
А реално, за няколко десетилетия, направиха огромен скок.
Помня, когато навремето, Мао беше издал директива, всяко китайско семейство да произвежда стомана. Имаше документални филми. Беше наистина пародия на индустриална революция. А сега къде са, разбира се, не и без външна помощ.
Коментар
-
Мда, непрекъснато слушам за това - как ако искали били могли да направят всичко...Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнениеИдеята е, че ако искат, могат...
Тия дни зяпам разни неща в йотубето и ми попада видео със заглавие "топ 10 на технологичните процеси които трябва да видите". И си казах: ми щом трябва, давай да ги видя!
Оказа се че видеото е за фабрики в чайника. Много автоматизация и роботирация, много нещо. Попревъртях го и стигнах до пасаж за производство на умночасовници. Пак така, много автоматизирано - ала-бала.
Филмчето стигна до мястото на което насищат платките. И гледам пик енд плейс машини на Фуджи. В първият момент се почесах по главата, но след това се сетих, че Фуджи беше японска компания, а Япония е провинция на чайника и си казах "всичко е ок".
След това видеото мина на друго производство - дялкат нещо на CNC фрезичка. Не видях каква е машината, но в някакъв момент тя грабна един 3D пробник на Ренишоу и започна да се фръцка с него.
Пак се почесах по главата, щото последния път когато се интересувах Ренишоу бяха английска компания. Ама след това се сетих че и Англия е провинция на чайника и се успокоих.
Няколко минути след това камерата мина около шпиндела на фрезичката. Гледам надпис "мейд ин от Швейцария". И си казах, гле'й к'ви неща правят чайниците в техните японски, английски и швейцарски провинции"...

И да ти кажа Стефане, това че ако били искали могли да направят много качествни неща, не ми върши работа.
Интересува ме какво има на сергията и какво мога да купя.
Били могли, ама не искали... Ай сиктир мизерници и измзмници от чайника...
Коментар
-
Тему е хитрец който е напълнил 2-3 склада в Европа със стоки от пещерата и оферира по-бърза доставка. Толкова.
В 90% от случаите стоката е същата като по магазините в България но на 1/3 от цената.
Тази щора ми струва под 1500лв крайна цена, единична бройка, за общ потребител.
и е по-добра от тази
:https://xtuning.bg/c/shchori-za-pika...-x-class-17614
...и по-голяма.
Както искате така го разбирайтеФаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
- 1 like
Коментар
-
Стефане, кажи за твоите покупки от чайника? Работи ли усилвателя? А предусилвателя?
Стискам палци (това сериозно) хардуерът за електронната лира който си поръчал за стругчето ти, да не се окаже като тях.
Коментар
-
Така е, бяха неудачен избор, но на такава цена, не го мисля.
Виж, за струга ако има издънки, няма да съм ОК. Но по отзивите за тези неща, излиза че вършат работата. Разбира се, докато не тръгнат, си е котка в чувал 🤔
Най ме дразни, че ме заливат с реклами и предложения.
И другото, че на тези цени, се случва да взимам неща които не са ми нужни. Особено в Тему, където има долна ценова граница 25лв.Последно редактирано от ctef; Вчера, 14:46.
-
-
Електрониката представлява кутийка с нещо вътре. Или нищо
) 99% от клиентите не могат да разберат какво купуват.
Обаче китайците през платформите продават от ракети до минети. И много от нещата са си ок и си вършат работата.
На тва какво му е?
https://share.temu.com/muhgFgoyvbB
Имам го, перфектно е.
За два и пеесе не може да е от кадмий че е по скъп
Последно редактирано от Jasonf; Вчера, 15:03.
Коментар
-
Тц тц тц тц... Преди 6 години си купих от Алито медия за колата. Абсолютно безименна. Според форумния гуру Спартак,тоя боклук трябваше да е умрял мнооооого отдавна. Да ама не. Безименния китаец продължава да си работи безпроблемно. Същатата безименна медия,тук струваше над три пъти по-скъпо.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
- 1 like
Коментар
-
Само да река, че каквото потъчаш от чайниците, точно това и пристига!! Ако заръчаш л@йно, то точно това и ще дойде. Е сега примерно се оказа, че чайника е свършил някаква глупост дето поръчах (в случая предпазни капаци за двигателя на мотора), ми без разправия до три дена ще ми върне парите.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.
Коментар