Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти от Тему .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Когато скъсаш няколко въжета в опит за палене си даваш по-ясна сметка за свтиното и скъпото. Пардон - за качественото и за имитациите.
    Това че не си успял да си свършиш работа е отделно перо.

Да, свещта изглежда като някакъв тъп чарк. Е к'во па толку: 2 тенекета и 1 керамика, но не е...
    Ще палят, как нема да палят.Най-много да треа се сменят през три-четирес паления, ма като са по пеесе стикни кво...
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Когато скъсаш няколко въжета в опит за палене си даваш по-ясна сметка за свтиното и скъпото. Пардон - за качественото и за имитациите.
      Това че не си успял да си свършиш работа е отделно перо.

Да, свещта изглежда като някакъв тъп чарк. Е к'во па толку: 2 тенекета и 1 керамика, но не е...
      Едно от първите неща като ми дотътрят някоя косачка, мотофреза....etc е да изхвърля китайската свещ дето са натикали обикновено със све лулата дето се състои от навита телчица.

Коментар

Не съм пробвал китайски свещи. Имам един щил и повече от 10 години не съм му свалял свещта.
        Обаче аз вярвам на китайците и ако ми потрябва, първо там ще потърся.
        Те правят много бензинови двигатели, моторетки, мотофрези и кв'о ли не. Би било странно да не могат да правят свещи.
        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

В гаража имам изостанала от дядо бобина с кондензатор. По искрата много категорично си проличава, че китайците не могат да правят свещи. Или могат, ама на цената на нормалните производители.

Коментар

Аз от години не съм виждал свещи правени в Германия. Всичките са китайски. Или тайвански.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Имам три бензинови тримера . Единя е китайски купуван някога от някой строителен хипермаркет поне преди 10 години . Толкова зор е видял горкия пък още си е с оригиналната китайска свещ и пали на 2 - 3 дърпания на въжето . Имам и един четиритактов пак китайски и един на ДЕУ горките и те са си с оригиналните свещи . Имам освен Хускварната две китайски бензинови резачки . Едната я купих от битака от бай Ахмед за цели 80 лева и поне 5 години седи в УАЗа на село и освен да и наточа веригата друго не е виждала . Другата я купих миналата година черната серия на Парксайд защото има електрически стартер . Та поне за сега от средния и нагоре качествен клас на китайците нищо лошо не мога да кажа . Каквото съм купил от Тему даже ми е прескочило очакванията нагоре .

Мисля, че в Европа само се сглобяват или брандират готови вносни изделия от Изток, особено с елементи на металургия и химия.
            Скоро видях в Кауфланд, че дори пакетирания пушен паламуд идва от Китай.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Това и аз се опитвам да им обясня на някои хора ама не ме разбират . Някога когато бях началник срвизна база на ЮХ България на една фирмена конференция в Германия главния конструктор на фирмата ( мъж с физиката и визията на SSовец ) се кълнеше във всичко свято че като гръбнак на немската икономика никога няма да изнесат производство в Китай . След няма и година изнесоха в Китай първо производството на транспалетни колички . Това беше преди повече от 20 години . Сега каква част от производството им е в Китай нямам идея .

За хората с къса памет, за пореден път: Панасоник произведен в чайника не е китайски продукт, а е Панасоник мейд им в чайника. В чайника само са "завинтвали гайки".
            Затова Панасоник мейд ин от чайник е различен продукт от китайското гаражно производство.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              И от къде идва в Китай на Панасоник това което му завиват гайките в Китай ?

• kbot
              kbot коментира
              Редактиране на коментар
              То е ясно - всичко се прави в белия свят, после се транспортира до Азия за сглобяване!

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Да бе и един мармот завива шоколада . Тренда е обратен като с ловешките джипове . Закачат им тук емблемите за да се водят произведени в ЕС .
              Последно редактирано от sek.1; 29-11-25, 07:56.

А, за инструментите: Няма начин да купиш нещо за 5лв от Тему което иначе струва 200лв и да чакаш да е качествено.
            Или както казваше Максо Лудия: За толко' пари, толко' кюфтета.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

• kbot
              kbot коментира
              Редактиране на коментар
              Но има много начини, да си купиш нещо читаво за 200, пък то да е произведено в Китай за 5 ...

• gy6ter
              gy6ter коментира
              Редактиране на коментар
              Малко е в страни,но тази години в един от хипермаркетите консултанта каза точно за толкова пари,такова качество по повод спукана чисто нова мека връзка за бойлер.

• drukman
              drukman коментира
              Редактиране на коментар
              Това което в Тему е 5 лева тука при всички случай е поне 17.36, 22.50 и повече. В България търговската надценка е от 100% до 1500%

Част от проблема с китайските лай... стоки е, че няма орбатна връзка от клиентите.
            По неясна причина, хората си купуват булшитите, виждат че са боклуци и или ги оправят или ги изхвърлят. Но не споменават за тия си несгоди. Което спомага за насаждане на изкривено мнение в посока - к'ви арни са китайските боклуци, пардон, грешка, красоти, колко са качествени и евтини...
            Сещам се за поне един съфорумник писал в ТАЯ тема, който го е изял с китайските боклуци. Ама и той си трае.

Само така - трай бабо за хубост, е казал народа! И миръкъла ще стане - евтината китайска стока все някога ще дойде и на прага на твоето жилище!
            Зер, то и неработещият механичен часовник е верен два пъти в денонощието...

И коментаторите...

Коментар

Малко встрани от инсртументите, ама пак на тема чайници
              Ремонт на Линкълн заваръчен апарат. Захранващ блок изпълнен с ТОР 225 /или подобен/ не се вижда поради тотал щета на цепия корпус.
              Китайския не работи!!!!!!!! А имам от тях около 15 броя по спомени под левче за брой
              Изрових по старите изостанали платки същия ТОР225 и...чудо - всичко е ОК

ПП оказа се че най-вероятно са премаркирани от същите с по малка мощност. Предполагам ТОР221.
              Поставени три броя за тест на захранване с мощност около 10 вата и си работят
              Та...всеки е свободен да си троши нервите както намери за добре. Аз от Тему и Али отдавна не пазарувам електронни елементи. Правих няколко опита - с различно отрицателни резултати всеки път.
              Панайот Бърдарски
              0887 60 77 22

Коментар

При едно ходене до китайката на Илиянци за някаква радио-скрап ми попадна импулсно захранване 48V / 10A
                Взех го понеже имах модул за настолно захранване без импулсно и това изглеждаше подходящо.
                Едва днес реших да го видя работи ли и как.

Първата част добре - свети, вентилатора с някакъв вид контрол и на празен ход е изключен.
                Натоварих го на около 60% - държи напрежение, вентилатора тръгна а корпуса - студен като фригидна кучка.
                Накрая явно изнаглях като взех, че му закачих осциолограф да видя какво се случва на изхода и...

Мързеше ме да вадя DSO-то та с аналоговият.
                2 пъти проверявах дали сондата не е х10 - ми не е.
                1V/деление, към 3V пикове при 6А или 280W а нещото е обявявено за 480W

Представям си какво хармоници сере в ефира.

Почти целата им работа е такава - маймунска но ризнавам, че струваше под 1/4 от цената на Мeanwell.

Та така - скрап, скрап, скрап.
                За толко паре - толко
                Враг усраине

Коментар

• drukman
                  drukman коментира
                  Редактиране на коментар
                  А Meanwell също е китаец. Смятай за какво иде реч.

Преди около половин година прител сподели за проблем със захранването на някакъв TV-бокс или нещо подобно.
                С оригиналното не помня какво беше станало, но решил да го замени с друго. Банaлен адаптер 5V/2A.
                Уж всичко работелно, но като включел външен диск и се сбъгясвало. Да съм го погледнел.

В момента в който хванах адаптера, първата ми реплика беше: Има ли нещо в тая кутия или това са само капаците? Лек та лек.
                Като стигнах до офиса дори не го включих към ток. Директно го разглобих, и като започнах със сръбските...
                Съседите прибраха играещите навън деца и затвориха прозорците на жилищата си за да не слушат.
                Не можах да прегракна от псуване, ама аха, аха за малко и това да стане...

Свикнал съм да виждам захранвания в които има оставено място за филтри на входа и изхода, но не са наситени.
                Е, новостта беше, че в това л@йно не е предвидено такова място.
                Няма обратна връзка между изхода и управлението. По-точно има някаква, индиректна през трансформатора, и съответно напрежението е "ми к'вот' тако'а".
                Бих един чук на трансформатора. Никакви изолационни отстояния. Тоя който е направил това безобразие заслужава да му строшат всички крайници, на по няколко места!

Най-големият проблем е, че човекът който го е купил не е притеснен финансово, и съм сигурен че не е взел най-евтиното предложение. Тоест, и цената не е критерий.
                А човекът не разбира от тоци. Разбира от други неща, но от тоци не. А и да разбира се, все тая. Не може да се прави дисекция на всичко което се купува, за да се види къде китайския циганин си е оставил ръцете!

Другият проблем е, че няма информация кое е читаво и кое е евтин боклук. На тезгяха всички са много арни.

Е заради такива неща са ми любимци. Идея нямате на какво съм се нагледал.
                Левундели чайнически, на баба ви дрона!

И коментаторите...

Коментар

С електрониката нямам опит просто не е моята сфера . Честотния инвертор където го поръчах от Тему в момента е при електронкаджията и според него работи без забележки . Като го монтираме на шлайфа този месец ще го видим на практика . Разликата в цената между него и този на Електроинвент 3 - 4 пъти . https://www.temu.com/goods.html?_bg_..._page_sn=10045 Ако това е някаква мярка тежи 1 кг .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Станьо то и захранването за което аз говоря също можа да си каже “работи без проблем” за голяма част от хората.
                    Обаче НЕ трябва да работи, да бъде включвано в мрежата и дори допускано до продажба.
                    Понеже вредно по различен начин на останалите.

Преди време смених лампи по къщата с лед панели на Вивалукс.
                    Не от китайката, от някоя мега-железария ги взех.
                    Работят ОК, всички 4 или колкото бех купил.

Познай какво ставаше обиче като запаля лампата - “изтриваше” ФМ обхвата и радиата от него!
                    Коя да е лампа от новите, не че една е била проблем.

Смених всички лед драйвери и се оправи.
                    Обаче 4 драйвера излязаха колкото лампите.
                    Сметай елке!!!
                    Враг усраине

Коментар

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Щом моя електронкаджия казва че е добро за мен това е повече от достатъчно . В тази сфера ми е малко късно да навлизам .

• Esper
                      Esper коментира
                      Редактиране на коментар
                      Ами не, не е достатъчно понеже за този до теб може да е дори зле.
                      И да пречи по начин за който ти дори не предполагаш!
                      Не говоря за конкретен случай разбира се.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X