Първоначално публикуван от ittso
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Инструменти от Тему .
Свий
X
-
Ще палят, как нема да палят.Най-много да треа се сменят през три-четирес паления, ма като са по пеесе стикни кво...
0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
-
Едно от първите неща като ми дотътрят някоя косачка, мотофреза....etc е да изхвърля китайската свещ дето са натикали обикновено със све лулата дето се състои от навита телчица.Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеКогато скъсаш няколко въжета в опит за палене си даваш по-ясна сметка за свтиното и скъпото. Пардон - за качественото и за имитациите.
Това че не си успял да си свършиш работа е отделно перо.
Да, свещта изглежда като някакъв тъп чарк. Е к'во па толку: 2 тенекета и 1 керамика, но не е...
Коментар
-
Не съм пробвал китайски свещи. Имам един щил и повече от 10 години не съм му свалял свещта.
Обаче аз вярвам на китайците и ако ми потрябва, първо там ще потърся.
Те правят много бензинови двигатели, моторетки, мотофрези и кв'о ли не. Би било странно да не могат да правят свещи.Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)
- 1 like
Коментар
-
Аз от години не съм виждал свещи правени в Германия. Всичките са китайски. Или тайвански.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Имам три бензинови тримера . Единя е китайски купуван някога от някой строителен хипермаркет поне преди 10 години . Толкова зор е видял горкия пък още си е с оригиналната китайска свещ и пали на 2 - 3 дърпания на въжето . Имам и един четиритактов пак китайски и един на ДЕУ горките и те са си с оригиналните свещи . Имам освен Хускварната две китайски бензинови резачки . Едната я купих от битака от бай Ахмед за цели 80 лева и поне 5 години седи в УАЗа на село и освен да и наточа веригата друго не е виждала . Другата я купих миналата година черната серия на Парксайд защото има електрически стартер . Та поне за сега от средния и нагоре качествен клас на китайците нищо лошо не мога да кажа . Каквото съм купил от Тему даже ми е прескочило очакванията нагоре .
-
-
Мисля, че в Европа само се сглобяват или брандират готови вносни изделия от Изток, особено с елементи на металургия и химия.
Скоро видях в Кауфланд, че дори пакетирания пушен паламуд идва от Китай.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Това и аз се опитвам да им обясня на някои хора ама не ме разбират . Някога когато бях началник срвизна база на ЮХ България на една фирмена конференция в Германия главния конструктор на фирмата ( мъж с физиката и визията на SSовец ) се кълнеше във всичко свято че като гръбнак на немската икономика никога няма да изнесат производство в Китай . След няма и година изнесоха в Китай първо производството на транспалетни колички . Това беше преди повече от 20 години . Сега каква част от производството им е в Китай нямам идея .
-
-
За хората с къса памет, за пореден път: Панасоник произведен в чайника не е китайски продукт, а е Панасоник мейд им в чайника. В чайника само са "завинтвали гайки".
Затова Панасоник мейд ин от чайник е различен продукт от китайското гаражно производство.
- 1 like
Коментар
-
А, за инструментите: Няма начин да купиш нещо за 5лв от Тему което иначе струва 200лв и да чакаш да е качествено.
Или както казваше Максо Лудия: За толко' пари, толко' кюфтета.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Част от проблема с китайските лай... стоки е, че няма орбатна връзка от клиентите.
По неясна причина, хората си купуват булшитите, виждат че са боклуци и или ги оправят или ги изхвърлят. Но не споменават за тия си несгоди. Което спомага за насаждане на изкривено мнение в посока - к'ви арни са китайските боклуци, пардон, грешка, красоти, колко са качествени и евтини...
Сещам се за поне един съфорумник писал в ТАЯ тема, който го е изял с китайските боклуци. Ама и той си трае.
Само така - трай бабо за хубост, е казал народа!
И миръкъла ще стане - евтината китайска стока все някога ще дойде и на прага на твоето жилище!
Зер, то и неработещият механичен часовник е верен два пъти в денонощието...
- 2 likes
Коментар
-
Малко встрани от инсртументите, ама пак на тема чайници
Ремонт на Линкълн заваръчен апарат. Захранващ блок изпълнен с ТОР 225 /или подобен/ не се вижда поради тотал щета на цепия корпус.
Китайския не работи!!!!!!!! А имам от тях около 15 броя
по спомени под левче за брой
Изрових по старите изостанали платки същия ТОР225 и...чудо - всичко е ОК
ПП оказа се че най-вероятно са премаркирани от същите с по малка мощност. Предполагам ТОР221.
Поставени три броя за тест на захранване с мощност около 10 вата и си работят
Та...всеки е свободен да си троши нервите както намери за добре. Аз от Тему и Али отдавна не пазарувам електронни елементи. Правих няколко опита - с различно отрицателни резултати всеки път.
Панайот Бърдарски
0887 60 77 22
- 1 like
Коментар
-
При едно ходене до китайката на Илиянци за някаква радио-скрап ми попадна импулсно захранване 48V / 10A
Взех го понеже имах модул за настолно захранване без импулсно и това изглеждаше подходящо.
Едва днес реших да го видя работи ли и как.
Първата част добре - свети, вентилатора с някакъв вид контрол и на празен ход е изключен.
Натоварих го на около 60% - държи напрежение, вентилатора тръгна а корпуса - студен като фригидна кучка.
Накрая явно изнаглях като взех, че му закачих осциолограф да видя какво се случва на изхода и...

Мързеше ме да вадя DSO-то та с аналоговият.
2 пъти проверявах дали сондата не е х10 - ми не е.
1V/деление, към 3V пикове при 6А или 280W а нещото е обявявено за 480W
Представям си какво хармоници сере в ефира.
Почти целата им работа е такава - маймунска но ризнавам, че струваше под 1/4 от цената на Мeanwell.
Та така - скрап, скрап, скрап.
За толко паре - толко
Враг усраине
- 2 likes
Коментар
-
Преди около половин година прител сподели за проблем със захранването на някакъв TV-бокс или нещо подобно.
С оригиналното не помня какво беше станало, но решил да го замени с друго. Банaлен адаптер 5V/2A.
Уж всичко работелно, но като включел външен диск и се сбъгясвало. Да съм го погледнел.
В момента в който хванах адаптера, първата ми реплика беше: Има ли нещо в тая кутия или това са само капаците? Лек та лек.
Като стигнах до офиса дори не го включих към ток. Директно го разглобих, и като започнах със сръбските...
Съседите прибраха играещите навън деца и затвориха прозорците на жилищата си за да не слушат.
Не можах да прегракна от псуване, ама аха, аха за малко и това да стане...
Свикнал съм да виждам захранвания в които има оставено място за филтри на входа и изхода, но не са наситени.
Е, новостта беше, че в това л@йно не е предвидено такова място.
Няма обратна връзка между изхода и управлението. По-точно има някаква, индиректна през трансформатора, и съответно напрежението е "ми к'вот' тако'а".
Бих един чук на трансформатора. Никакви изолационни отстояния. Тоя който е направил това безобразие заслужава да му строшат всички крайници, на по няколко места!
Най-големият проблем е, че човекът който го е купил не е притеснен финансово, и съм сигурен че не е взел най-евтиното предложение. Тоест, и цената не е критерий.
А човекът не разбира от тоци. Разбира от други неща, но от тоци не. А и да разбира се, все тая. Не може да се прави дисекция на всичко което се купува, за да се види къде китайския циганин си е оставил ръцете!
Другият проблем е, че няма информация кое е читаво и кое е евтин боклук. На тезгяха всички са много арни.
Е заради такива неща са ми любимци. Идея нямате на какво съм се нагледал.
Левундели чайнически, на баба ви дрона!
Коментар
-
С електрониката нямам опит просто не е моята сфера . Честотния инвертор където го поръчах от Тему в момента е при електронкаджията и според него работи без забележки . Като го монтираме на шлайфа този месец ще го видим на практика . Разликата в цената между него и този на Електроинвент 3 - 4 пъти . https://www.temu.com/goods.html?_bg_..._page_sn=10045 Ако това е някаква мярка тежи 1 кг .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Станьо то и захранването за което аз говоря също можа да си каже “работи без проблем” за голяма част от хората.
Обаче НЕ трябва да работи, да бъде включвано в мрежата и дори допускано до продажба.
Понеже вредно по различен начин на останалите.
Преди време смених лампи по къщата с лед панели на Вивалукс.
Не от китайката, от някоя мега-железария ги взех.
Работят ОК, всички 4 или колкото бех купил.
Познай какво ставаше обиче като запаля лампата - “изтриваше” ФМ обхвата и радиата от него!
Коя да е лампа от новите, не че една е била проблем.
Смених всички лед драйвери и се оправи.
Обаче 4 драйвера излязаха колкото лампите.
Сметай елке!!!Враг усраине
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар