Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти от Тему .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Когато скъсаш няколко въжета в опит за палене си даваш по-ясна сметка за свтиното и скъпото. Пардон - за качественото и за имитациите.
    Това че не си успял да си свършиш работа е отделно перо.

Да, свещта изглежда като някакъв тъп чарк. Е к'во па толку: 2 тенекета и 1 керамика, но не е...
    Ще палят, как нема да палят.Най-много да треа се сменят през три-четирес паления, ма като са по пеесе стикни кво...
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Когато скъсаш няколко въжета в опит за палене си даваш по-ясна сметка за свтиното и скъпото. Пардон - за качественото и за имитациите.
      Това че не си успял да си свършиш работа е отделно перо.

Да, свещта изглежда като някакъв тъп чарк. Е к'во па толку: 2 тенекета и 1 керамика, но не е...
      Едно от първите неща като ми дотътрят някоя косачка, мотофреза....etc е да изхвърля китайската свещ дето са натикали обикновено със све лулата дето се състои от навита телчица.

Коментар

Не съм пробвал китайски свещи. Имам един щил и повече от 10 години не съм му свалял свещта.
        Обаче аз вярвам на китайците и ако ми потрябва, първо там ще потърся.
        Те правят много бензинови двигатели, моторетки, мотофрези и кв'о ли не. Би било странно да не могат да правят свещи.
        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

В гаража имам изостанала от дядо бобина с кондензатор. По искрата много категорично си проличава, че китайците не могат да правят свещи. Или могат, ама на цената на нормалните производители.

Коментар

Аз от години не съм виждал свещи правени в Германия. Всичките са китайски. Или тайвански.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Имам три бензинови тримера . Единя е китайски купуван някога от някой строителен хипермаркет поне преди 10 години . Толкова зор е видял горкия пък още си е с оригиналната китайска свещ и пали на 2 - 3 дърпания на въжето . Имам и един четиритактов пак китайски и един на ДЕУ горките и те са си с оригиналните свещи . Имам освен Хускварната две китайски бензинови резачки . Едната я купих от битака от бай Ахмед за цели 80 лева и поне 5 години седи в УАЗа на село и освен да и наточа веригата друго не е виждала . Другата я купих миналата година черната серия на Парксайд защото има електрически стартер . Та поне за сега от средния и нагоре качествен клас на китайците нищо лошо не мога да кажа . Каквото съм купил от Тему даже ми е прескочило очакванията нагоре .

Мисля, че в Европа само се сглобяват или брандират готови вносни изделия от Изток, особено с елементи на металургия и химия.
            Скоро видях в Кауфланд, че дори пакетирания пушен паламуд идва от Китай.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Това и аз се опитвам да им обясня на някои хора ама не ме разбират . Някога когато бях началник срвизна база на ЮХ България на една фирмена конференция в Германия главния конструктор на фирмата ( мъж с физиката и визията на SSовец ) се кълнеше във всичко свято че като гръбнак на немската икономика никога няма да изнесат производство в Китай . След няма и година изнесоха в Китай първо производството на транспалетни колички . Това беше преди повече от 20 години . Сега каква част от производството им е в Китай нямам идея .

За хората с къса памет, за пореден път: Панасоник произведен в чайника не е китайски продукт, а е Панасоник мейд им в чайника. В чайника само са "завинтвали гайки".
            Затова Панасоник мейд ин от чайник е различен продукт от китайското гаражно производство.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              И от къде идва в Китай на Панасоник това което му завиват гайките в Китай ?

• kbot
              kbot коментира
              Редактиране на коментар
              То е ясно - всичко се прави в белия свят, после се транспортира до Азия за сглобяване!

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Да бе и един мармот завива шоколада . Тренда е обратен като с ловешките джипове . Закачат им тук емблемите за да се водят произведени в ЕС .
              Последно редактирано от sek.1; 29-11-25, 07:56.

А, за инструментите: Няма начин да купиш нещо за 5лв от Тему което иначе струва 200лв и да чакаш да е качествено.
            Или както казваше Максо Лудия: За толко' пари, толко' кюфтета.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

• kbot
              kbot коментира
              Редактиране на коментар
              Но има много начини, да си купиш нещо читаво за 200, пък то да е произведено в Китай за 5 ...

• gy6ter
              gy6ter коментира
              Редактиране на коментар
              Малко е в страни,но тази години в един от хипермаркетите консултанта каза точно за толкова пари,такова качество по повод спукана чисто нова мека връзка за бойлер.

• drukman
              drukman коментира
              Редактиране на коментар
              Това което в Тему е 5 лева тука при всички случай е поне 17.36, 22.50 и повече. В България търговската надценка е от 100% до 1500%

Част от проблема с китайските лай... стоки е, че няма орбатна връзка от клиентите.
            По неясна причина, хората си купуват булшитите, виждат че са боклуци и или ги оправят или ги изхвърлят. Но не споменават за тия си несгоди. Което спомага за насаждане на изкривено мнение в посока - к'ви арни са китайските боклуци, пардон, грешка, красоти, колко са качествени и евтини...
            Сещам се за поне един съфорумник писал в ТАЯ тема, който го е изял с китайските боклуци. Ама и той си трае.

Само така - трай бабо за хубост, е казал народа! И миръкъла ще стане - евтината китайска стока все някога ще дойде и на прага на твоето жилище!
            Зер, то и неработещият механичен часовник е верен два пъти в денонощието...

И коментаторите...

Коментар

Малко встрани от инсртументите, ама пак на тема чайници
              Ремонт на Линкълн заваръчен апарат. Захранващ блок изпълнен с ТОР 225 /или подобен/ не се вижда поради тотал щета на цепия корпус.
              Китайския не работи!!!!!!!! А имам от тях около 15 броя по спомени под левче за брой
              Изрових по старите изостанали платки същия ТОР225 и...чудо - всичко е ОК

ПП оказа се че най-вероятно са премаркирани от същите с по малка мощност. Предполагам ТОР221.
              Поставени три броя за тест на захранване с мощност около 10 вата и си работят
              Та...всеки е свободен да си троши нервите както намери за добре. Аз от Тему и Али отдавна не пазарувам електронни елементи. Правих няколко опита - с различно отрицателни резултати всеки път.
              Панайот Бърдарски
              0887 60 77 22

Коментар

При едно ходене до китайката на Илиянци за някаква радио-скрап ми попадна импулсно захранване 48V / 10A
                Взех го понеже имах модул за настолно захранване без импулсно и това изглеждаше подходящо.
                Едва днес реших да го видя работи ли и как.

Първата част добре - свети, вентилатора с някакъв вид контрол и на празен ход е изключен.
                Натоварих го на около 60% - държи напрежение, вентилатора тръгна а корпуса - студен като фригидна кучка.
                Накрая явно изнаглях като взех, че му закачих осциолограф да видя какво се случва на изхода и...

Мързеше ме да вадя DSO-то та с аналоговият.
                2 пъти проверявах дали сондата не е х10 - ми не е.
                1V/деление, към 3V пикове при 6А или 280W а нещото е обявявено за 480W

Представям си какво хармоници сере в ефира.

Почти целата им работа е такава - маймунска но ризнавам, че струваше под 1/4 от цената на Мeanwell.

Та така - скрап, скрап, скрап.
                За толко паре - толко
                Враг усраине

Коментар

• drukman
                  drukman коментира
                  Редактиране на коментар
                  А Meanwell също е китаец. Смятай за какво иде реч.

Преди около половин година прител сподели за проблем със захранването на някакъв TV-бокс или нещо подобно.
                С оригиналното не помня какво беше станало, но решил да го замени с друго. Банaлен адаптер 5V/2A.
                Уж всичко работелно, но като включел външен диск и се сбъгясвало. Да съм го погледнел.

В момента в който хванах адаптера, първата ми реплика беше: Има ли нещо в тая кутия или това са само капаците? Лек та лек.
                Като стигнах до офиса дори не го включих към ток. Директно го разглобих, и като започнах със сръбските...
                Съседите прибраха играещите навън деца и затвориха прозорците на жилищата си за да не слушат.
                Не можах да прегракна от псуване, ама аха, аха за малко и това да стане...

Свикнал съм да виждам захранвания в които има оставено място за филтри на входа и изхода, но не са наситени.
                Е, новостта беше, че в това л@йно не е предвидено такова място.
                Няма обратна връзка между изхода и управлението. По-точно има някаква, индиректна през трансформатора, и съответно напрежението е "ми к'вот' тако'а".
                Бих един чук на трансформатора. Никакви изолационни отстояния. Тоя който е направил това безобразие заслужава да му строшат всички крайници, на по няколко места!

Най-големият проблем е, че човекът който го е купил не е притеснен финансово, и съм сигурен че не е взел най-евтиното предложение. Тоест, и цената не е критерий.
                А човекът не разбира от тоци. Разбира от други неща, но от тоци не. А и да разбира се, все тая. Не може да се прави дисекция на всичко което се купува, за да се види къде китайския циганин си е оставил ръцете!

Другият проблем е, че няма информация кое е читаво и кое е евтин боклук. На тезгяха всички са много арни.

Е заради такива неща са ми любимци. Идея нямате на какво съм се нагледал.
                Левундели чайнически, на баба ви дрона!

И коментаторите...

Коментар

С електрониката нямам опит просто не е моята сфера . Честотния инвертор където го поръчах от Тему в момента е при електронкаджията и според него работи без забележки . Като го монтираме на шлайфа този месец ще го видим на практика . Разликата в цената между него и този на Електроинвент 3 - 4 пъти . https://www.temu.com/goods.html?_bg_..._page_sn=10045 Ако това е някаква мярка тежи 1 кг .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Станьо то и захранването за което аз говоря също можа да си каже “работи без проблем” за голяма част от хората.
                    Обаче НЕ трябва да работи, да бъде включвано в мрежата и дори допускано до продажба.
                    Понеже вредно по различен начин на останалите.

Преди време смених лампи по къщата с лед панели на Вивалукс.
                    Не от китайката, от някоя мега-железария ги взех.
                    Работят ОК, всички 4 или колкото бех купил.

Познай какво ставаше обиче като запаля лампата - “изтриваше” ФМ обхвата и радиата от него!
                    Коя да е лампа от новите, не че една е била проблем.

Смених всички лед драйвери и се оправи.
                    Обаче 4 драйвера излязаха колкото лампите.
                    Сметай елке!!!
                    Враг усраине

Коментар

• Esper
                      Esper коментира
                      Редактиране на коментар
                      В интерес на истината за по-голямата част от списъка се разписвам с 2 ръце
                      Не може да се спре лавина, не може да се очаква хората да разбират последствията от действията си.
                      Например, че е вредно да си вземеш лампа от БауМяу аку, че свети!
                      Лафим си по принцип

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Едва ли ще пречи повече от руското теристорно управление което е било в електрошкафа . До ден днешен някъде на гара Искър си работи нашата 250 киловатова електро индукционна пещ . Навремето като я включех побъркваше цялата електроника на територията на 8 блок . Телоподаващите сами почваха на ипулси да подават телта ако са включени и така изкара при нас едни 40 години без да дойде края на света .
                      Последно редактирано от sek.1; Вчера, 08:35.

• Esper
                      Esper коментира
                      Редактиране на коментар
                      Може би, едва ли не...

За инверторите, гледах че препоръчват да се сложи филтър. Ама то и почти всяко импулсно захранване си има филтър от към мрежата.

Коментар

• drukman
                      drukman коментира
                      Редактиране на коментар
                      Препоръчва се, но филтри имаше на старите немски машини. На новите вече няма. Говоря за скъпи (над милион след новогодишни лева) НЕМСКИ машини ..... бъкани с чайници.

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      А в най модерното Комори колко китайска електроника има ти е бедна фантазията . Там е по милион от следновогодишните ама на секция .

• drukman
                      drukman коментира
                      Редактиране на коментар
                      Няма как да пропуснат. Почти машина е. хихи

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X