Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Компресор
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
От: Компресор
Ако може да попитам: компресора ми е Иков443614-412500,възд.охл.,двубутален,диам.=60мм.,ход=40мм.,обособен картер+принуд.мазане,фабр.пробити биели с чопове за плискане на маслото-прилича на шкодов.Разглобен цялостно,профилактиран,работещ.Някъде бях чел,че трябва да работи с 1800об./мин. номинално и 2200об./мин.макс.Опита ми показва,че ако има достатъчно мазане и охлаждане за предпочитане са високите обороти,което кореспондира с увода и общата част на темата и не толкова с цялата останала.Какво ще кажат колегите?А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
1 Во искам да ви поздравя за прекрасната тема която сте направили,от вас получих доста полезна информация за това как да си сглобя компресор, материалите с които разполагам са 2 зилови компресора пресостат манометър и фабрична компресорна бутилка имам и доста електромотори но за съжаление са трифазни. Остава ми само да си намеря монофазен електромотор и още една шаиба за единият агрегат замисълът ми е да е с два агрегата от зил. По назад в темата видях че е възможно. А също така имам въпрос към вас, ще е проблем ли ако монтирам пресостата и манометърът върху разширителният съд.
Коментар
-
Вероятно е много тъп въпрос,но искам да променя посоката на въртене на компресора ми-Иков 443(малко по-горе е подробно описан),знае ли някой буталния му болт дали е в центъра-не ми се разглобява тотално пак.Извинения и благодарности.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Коментар
-
Аз вече го обърнах-заради корекната посока на движение на охлаждащата му перка,която посока е обратна на фабрично зададената на компресора,не че другите не работят и сега така.А за буталния болт(в този случай) единствено заради теоретично по-голямото износване в буталната група,но то със сигурност няма да се отрази на ресурса като цяло на фона на останалите дивотии.Благодаря,имам и други неща,но нека да ги систематизирам малко.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Коментар
-
Здравейте колеги, може ли да ми кажете от къде мога да си купя ролка/шайба за електромотора. Правя си компресор но електромотора ми е чисто нов и няма шайбата. На някой ако му се намира 1 в повече ще съм благодарен ако ми я продаде. Мисля че ми трябва 10см понеже на компресора ми е 30см.
поздрави.
Коментар
-
Колко оборота е мотора ? Колко милиметра е оста на ел. мотора ? Колко милиметра е ремъчния канал на шайбата на компресора ? От какво е компресора ? Все въпроси на които трябва да си отговориш преди да почнеш да търсиш ремъчна шайба . Вече продават и готови шайби по магазините но по принцип шайбата се прави на струг .Първоначално публикуван от debilite Преглед на мнениеЗдравейте колеги, може ли да ми кажете от къде мога да си купя ролка/шайба за електромотора. Правя си компресор но електромотора ми е чисто нов и няма шайбата. На някой ако му се намира 1 в повече ще съм благодарен ако ми я продаде. Мисля че ми трябва 10см понеже на компресора ми е 30см.
поздрави.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Колеги на някои намира ли му се излишна шаиба от зилов компресор за продаване,също така и ако някои има електромотор 2.2 кв монофазен за продаване да казва, защото имам много трифазни които не ми вършат работа също така съм съгласен и за бартер.Извинявам се ако постът ми прозвучи като обява.
Коментар
-
Ами и аз това мислих да направя, но след като се консултирах с един електричар и ми каза че мощността и въртящият момент падат на половина и няма да има мощност да върти два агрегата от зил и се отказах.Затова сега си търся монофазен,и имам въпрос към по компетентните колеги от мен имам трифазен ел мотор 7,5кв ако го подкарам на монофазен ток дали ще е достатъчен да върти 2 агрегата от зил.
Коментар
-
Мощността пада на повече от половината при преправяне от трифазен-монофазен.7.5kW ще стане под 3kW.Една компресорна глава ще върти за 2 незнам(ама не мислиш ли че този 7,5Kw кютюк ще е удобен за такъв компресор).Купи си нов 2,2 монофазен около 220лв излиза зависи как ще го спазариш(ДДС-то имам впредвид)"Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев
Коментар
-
Както ти е казал sek.1 дай малко информация(най добре снимки) за мотора и компресорната глава,че може 100мм шайба да не ти върши работа(или си го сметнал вече).Първоначално публикуван от debilite Преглед на мнениеЗдравейте колеги, може ли да ми кажете от къде мога да си купя ролка/шайба за електромотора. Правя си компресор но електромотора ми е чисто нов и няма шайбата. На някой ако му се намира 1 в повече ще съм благодарен ако ми я продаде. Мисля че ми трябва 10см понеже на компресора ми е 30см.
поздрави."Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев
Коментар
-
7.5 киловата мотор тежи едни 60 - 70 и нагоре килограма зависи къде и кога е произведен . Мощноста реално пада с 30 до 40% но пак си загрява . Не се занимавай с глупости купи си един харманлийски монофазен 3 кв и всичко си идва на мястото .Първоначално публикуван от lineikata Преглед на мнениеАми и аз това мислих да направя, но след като се консултирах с един електричар и ми каза че мощността и въртящият момент падат на половина и няма да има мощност да върти два агрегата от зил и се отказах.Затова сега си търся монофазен,и имам въпрос към по компетентните колеги от мен имам трифазен ел мотор 7,5кв ако го подкарам на монофазен ток дали ще е достатъчен да върти 2 агрегата от зил.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Точно вашите мнения очаквах колеги, защото виждам ,че сте доста технически грамотни,най-вероятно продължавам да си търся монофазен харманлийски електромотор.Тези дни набавих необходимите ми материали и в най-скоро време започвам работа по компресора. Бихте ли ми отговорили на един въпрос:Може ли стругар да ми изработи компресорната шайба? Защото не мога да открия такава за вторият агрегат.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 8 потребители онлайн. 2 потребители и 6 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар