Първоначално публикуван от ranger-x
Преглед на мнение
Това е изключително идиото устойчиво, гарантирам. Само масло да има в и неможеш да го умориш с нищо!
Добавил съм вентилатор да охлажда главата. Предпазен клапън на бутилката. Задължителния пресостат. Възвратен клапан задължително!
Моя се върти от 1.5кв. трифазен мотор на 650 или 700оморота в момента. и гаси на 8 атмосфери. Бях го направил на 400оборота доскоро понеже го ползвах отдъжд на вятър за боядисване и върше работа и така. Има много голям дебит въздух на изхода,
Тая година купих плазма Роен 120, и това чудо яде въздух като змией! Принудих се и вдигнах оборотите. Едвам едвам уяжда на плазмата при нагласени 4.5 атмосфери минимум за плазмата. Но при дълги рязове и насмогва и дори гаси отвреме навреме. Въпреки всичко като режа с плазмата може да се каже че работи нон стоп главата, понякога по 20-30-40минути почти без спирания и въпреки това чумата работи и въобще не се плаши. Имам и втора чисто нова такава глава, за някога натам проект да стане двуглав.
Но тоя компресор е много здрав, непретенциозен и има много голям дебит въздух на изхода си. За любителски и за професионални цели не е никак лош, стига да е добре стопанисван и да има масълце. Монофазен двигател 2.2кв. съм го пробвал и мотора спря при 5 атмосфери, щеше да изгори. Така че това животно само с трифазен мотор, Препоръчително е 2.2 трифазен. Но както казвах и 1.5 трифазен дъри и работи безпроблемно при душмаснко дране с плазмата и си гаси на 8 без ядове.
Клапанчетата вътре на главата може да се оформят от банцигова лента !
Коментар