И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
С посрещане никога не става, ама никога. Ако е само да има отвор да, но за друго не. После се зачетох нагоре, защо не разпробиеш стара подгревна свещ, отвора й да е както дойде, пак ще върши работа. На свещта отгоре ще и пристроиш каквото трябва.
Трябва да се внимава с тоя вариант. В свещта има разни керамични тела, които ако се натрошат при пробиване, могат да започнат да отделят твърди частици, които впоследствие да попаднат в цилиндъра.
После се зачетох нагоре, защо не разпробиеш стара подгревна свещ, отвора й да е както дойде, пак ще върши работа. На свещта отгоре ще и пристроиш каквото трябва.
Не става. Още в първия пост писах - вчера си играх няколко часа. Не подлежи на разпробиване - вътре е керамика и разни твърди боклуци - разрязах една да вида дали да си играя. Това след като опитах всячески да я избуша и нищо не се получи.
Колкото до засрещането - разминаването с няколко десети не би било проблем. Целта е именно да има дупка - нищо повече. Само в единия край е критично да е по средата - навсякъде другаде мръдване с до 5 десети не е проблем. Въпроса е че като се пробива дълбоко често се случва да кривне, а с толкова тънко и дълго свредло предполагам проблемите ще са на порядък по-сериозни. Интересно ми е как например пробиват малокалибрените и въздушните пушки - там отношението дължина/диаметър е още по-голямо.
Смятам да започна с обикновено свредло и в двата края, после да продължа с удълженото. Ще видим какво ще се получи. Това в шестогран 12мм ст45. Ако не се получи ще ползвам тръбичка и ще и правя само шапка от шестограна с накрайник за бърза връзка към компресомера. Ще видим довечера какво ще се получи, ама си мисля че все пак трябва да се справя.
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Видял съм го. Избушил е стара свещ и отзад и е навил накрайник. Не знам каква е ползвал обаче - моите стари свещи са керамични и категорично не подлежат на никакво избушване - опитано. Ако е била метална е възможно да е по-различно устроена и подлежаща на избушване, ама да дам 50 кинта за свещ, която да избуша, категорично ми е най-последния вариант.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Такъв имам в комплекта на компресомера. Хич не го виждам как ще стане - шийката след резбата му е къса, даже и да предположим че честограна се побере надолу в дупката барабар с камъка за стягане (която определено е по-голяма от свещта, ама не знам дали чак толкова по-голяма. После пък трябва да се побере и целия накрайник за бърза връзка на компресомера там, че и да мога да го отключа. Дори и да предположим че всичкото това се получи, ще трябва да махам капак на клапаните, иначе няма да мога да отключа бързата връзка. А капак не искам да махам, щото гарнитура за капак още не съм набавил - няма я по магазините и е на поръчка.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
И да ги питам - все тая. На мен ми трябва дълъг. Смених вече свещи, видял съм за какво иде реч. 115мм накрайник просто не става за моя случай, без да махам капак.
Хм... Че като вадеха строшената свещ шлосера на ръка я разпроби по центъра, без да засяга отстрани... Да, хвърчаха някакви керамики, ама както хвърчаха - така и заминаха...
Предполагам с малки ходове би трябвало да може да се пробие стара свещ по центъра (проблемът бе повече стоманеното жило посредата - от него правеше опит да бяга от центъра свредлото...
Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Електрода се къса - има спец инструмент който го хваща и въртиш и се къса.
Коментар