Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пробиване на дълги дупки на струг...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пробиване на дълги дупки на струг...

Имам да пробия 4 или 5мм дупка, дълга 185мм. Някой да си е играл с такива неща? Че трябва дълга бургия е ясно, ама как да си остане по средата от край до край?

Иде реч за специфична приставка за мерене на компресия. Външния диаметър е 10мм, после има резба М10х1.25, след което продължава 20мм участък с диаметър 8мм, завършващ с конус, опиращ на гнездото.

Ей-така изглежда подгревната свещ, на чието място това трябва да се навие:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11065MA70A.jpg
Прегледи:1
Размер:115.5 КБ
ID:6139623

Днес опитах да избуша стара свещ и да мина метър. Абсолютно невъзможно е.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

От: Пробиване на дълги дупки на струг...

а що не го пределиш примерно на две или три части и после запояване или лепене. В долната част на тая сонда за измерване на налягане няма ли клапан ( пружина и съчма) ?

Коментар

Няма клапан.

Дойде ми на акъла и това, ама не ми се мисли ако част остане в дупката.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

1-2мм дупка напълно те устройват, а това намалява нужната точност и после ще подобри точността на измерване защото добавя по-малък обем. Не че е съществено за нормален дизел на лека кола.

Впрочем можеш да постъпиш наобратно - да пробиеш дупката в нещо по-сгодно (по-дебело) а после по дупката да струговаш външния диаметър.

Коментар

Не може ли по обратния начин - първо дупчене в заготовка и след това престъргване м/у два центъра?

Ясен ме е изпреварил
          В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

В склада на Стоилов в София има Безшевна траба 12х4. Отвора битрябвало да удовлетворява изискванията.
            Но си мисля дали все пак стена от 2мм няма да е рискова от към скъсване. Зависи какви ще са усилията.

Коментар

Свещта се стяга с 15-19 нютонметра а се разрушава при над 30. Стената и е даже по-тънка. При мерене на компресия се стяга на долната граница, че и по-малко. Мисля си че няма да е проблем.

12x4 е ОК. Не ми дойде на ум че А.Стоилов може да имат такова. Пък ако дойде голямо, отгоре ще има шапка - може да добавя вътрешна "мъртва" осичка примерно 2 или 3мм.

@Ясен: дизела е трилитров, докарва 30 бара. В оригиналния такъв накрайник няма клапанче, но за съжаление не знам какъв му е вътрешния диаметър - ненамираем е даже на снимка.

Коментар

Дупките в техниката по принцип се наричат отвори.
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Пробивали сме на струг инцидентно вал на машина по дължина, примерно 700 - 800 мм, с диаметър 8 мм и не се отклонява. Бургията беше заварена на дълга пръчка от калиброван материал. Получи се от първия път.
                  На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                  "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Бях купувал подобно свредло 3.2 х 150 или нещо сходно като дължина. Така и не стигнах до употребата му.
                    Ако стигнеш до пробиване и не намериш, обаждай.
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Не съм сигурен дали има 5мм бургия с работна част 185мм. Имаше някаква формула за размерите на свредлата и ако правилно си спомням, нормалните са кратни на диаметъра в съотношение 1:10.Т.е. 5мм има работна част 50мм, а допустимите удължения на работната част са до 2-2,5 пъти. Карам малко на спомени, но съм почти убеден, че животнУ с такава дължина ще ти е невъзможно за намиране. Виж каква е максималната дължина свредло, която ще намериш и после ще го мислим.
                      Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                        Не съм сигурен дали има 5мм бургия с работна част 185мм.
                        А защо трябва на един път да се пробива? От двете страни по 92.5 пак толкова правят.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                          Не съм сигурен дали има 5мм бургия с работна част 185мм. Имаше някаква формула за размерите на свредлата и ако правилно си спомням, нормалните са кратни на диаметъра в съотношение 1:10.Т.е. 5мм има работна част 50мм, а допустимите удължения на работната част са до 2-2,5 пъти. Карам малко на спомени, но съм почти убеден, че животнУ с такава дължина ще ти е невъзможно за намиране. Виж каква е максималната дължина свредло, която ще намериш и после ще го мислим.
                          Това със сигурност е нестандартен инструмент, но категорично не е ненамираем. Имам няколко такива (незнам дали имам 4мм, но 6 със сигурност имам). Обаче ако стане с тръбата от А.Стоилов, дупченето ще отпадне.

Сега се зачетох - отвора в приставките, с които мерят руснаците в patrol61.ru форума, е 4мм.

ПП: Не само че са намираеми, ами са и стандартни:
                          http://unior.bg/13243/%D1%81%D0%B2%D...-hss-din-1869/
                          Последно редактирано от sparkybg; 26-11-17, 21:00.

Коментар

От този линк 5мм диаметър отговаря на 135мм работна част (L2 от картинката). Т.е. формулата, за която писах горе е горе-долу такава. Има и по 210мм , но трябва да провериш дали ще го има налично-много е нестандартно. На 4 мм работната част е 120мм до 190мм. Работната част ти е от значение, за да може да влиза охладителна течност в отвора и най-вече да могат нормално да се отвеждат стружките. Колко и как влиза той при толкова дълги отвори е отделна тема, но малките размери свредла умират сравнително бързо ако прегреят.
                            Ако вземем за пример тези от линка, с пробиване от двете страни ще стане идеално, без да трябва да търсиш най-дългите размери, които я ги има, я не... Разминаване не вярвам да има въобще, освен ако центрите на струга не се разминават с някоя и друга стотна.
                            Последно редактирано от santaclash; 26-11-17, 23:04.
                            Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

С посрещане никога не става, ама никога. Ако е само да има отвор да, но за друго не. После се зачетох нагоре, защо не разпробиеш стара подгревна свещ, отвора й да е както дойде, пак ще върши работа. На свещта отгоре ще и пристроиш каквото трябва.
                              Последно редактирано от DIMILIEV; 27-11-17, 08:04.
                              При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X