Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Струг С5А

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Струг С5А

За 50 кинта и аз не бих го върнал.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не знам защо ама нещо все ме тегли към чешките универсали . Старите български също по нищо не отстъпват на руските такъв ми е на единя струг и се държи много добре .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
        Къде по София мога да намеря патроник от големите мисля че са с обхват от 5 до 20/22мм, с опашка Морз5 мисля че е на седлото /на битака имаше китайски патронници само, а българските бяха доста работили/ И от тези китайските/корейски дали са добри?
        На С5 седлото е за опашка с морз 3. Малко са кът, но аз сам си правих опашката за патронника и стана прилично точна. Правил съм я на едно стягане, което гарантира съосност между двата конуса.
        Имах няколко свредла с морз 4. Престъргвал съм ги на морз 3 и те станаха добри.
        Все пак си ижвади въртящия център и го замери за да знаеш какъв ти е морза.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Не знам защо ама нещо все ме тегли към чешките универсали . Старите български също по нищо не отстъпват на руските такъв ми е на единя струг и се държи много добре .
          Като тези ли?
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0374.jpg
Прегледи:1
Размер:84.8 КБ
ID:5519390
          Преди месец ми пратиха този:

Име:Photo-0362.jpg
Размер:78.2 КБ
ID:5519391

Име:Photo-0363.jpg
Размер:76.0 КБ
ID:5519392

Име:Photo-0364.jpg
Размер:88.6 КБ
ID:5519393
          След полагащите му се грижи по монтажа,успях да го закрепя във 0,01стотна!

Име:Photo-0369.jpg
Размер:78.7 КБ
ID:5519394

Име:Photo-0370.jpg
Размер:76.6 КБ
ID:5519395
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Така де и дълги години ще си държи тая една стотна .
            Последно редактирано от sek.1; 18-09-13, 22:59.

Коментар

Така де и дълги години ще си държи тая едно стотна .
              А като спре да я държи - нови челюсти и пак така, стига собственика да не е хептен талибан.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз това направих след като един колега ми наряза резба в старите И те след повече от 20 години работа още се държаха много добре . Сега и престъргани пак са добре ама си работя с новите . Като купувах моите Румбата каза че за българските универсали отдавна не се произвеждат резервни части и като се скапе направо го хвърляш . Не знам дали китайските челюсти от Полимета ще станата на българските универсали .
                Последно редактирано от sek.1; 18-09-13, 23:15.

Коментар

Не знам дали китайските челюсти от Полимета ще станата на българските универсали .
                  Виж това трябва да го пробвам. Но по-скоро не.

Коментар

Добре колеги ,но дори и при новите челюсти ,остава износването в самия универсал(спиралата , водещите на челюстите и т.н.) и пак ще има луфтове , а може да са и по-големи.На български у250 съм пробвал да разменя челюстите на два еднакви универсала - резултата беше трагичен. След размяната ,на единият затягаха леко,а на другия шлякаха(в малки граници съответно)То затова и номерата на универсала трябва да съвпадат с тези на челюстите, тоест челюстите са напасвани за даденият универсал!За това предпочитам нов универсал(не китайски и български) с добър кл.на точност(прецизност).Извинявам се че измествам началната посока на темата на колегата!
                    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                    Ат.Буров.

Коментар

При чехските тоя проблем с челюстите го няма. Водещите са отделно (загледай се), а не са част от външния корпус и да са правени на машина. Вероятно дори подлежат на смяна, а и може да са правени от такава стомана че да износва челюстите, а не да се износват те.

Относно спиралата - тя ако си е отишла - спасение няма. Вероятно може да се направи, ама ще струва повече от универсала. Точно такъв е случая с универсала с който взех машината. Престъргваш челюстите, и после биенето ти зависи от диаметъра на стягания детайл. Държа го за груби и безотговорни неща, ама откак купих новите хич не е и слаган.

Коментар

Дааа , сега като ми каза се загледах внимателно в снимката на чешкия универсал.Двата TOS-a 3 и 4 челюстните, които аз имам са с универсални челюсти(прави и обърнати едновременно) и са без тези "чужди " направляващи.За да бъда честен ,за първи път виждам такъв универсал.Не съм работил с такива ,а само с руски и старите чешки ,като българските не ги броя.Такива имаше навремето в матричарския цех ,където работех.А откакто работя за себе си ,вече 14г.,пазарувам само от битака в Малашевци-има всичко и е прилично евтино.Ножове по 1-5лв , а в магазина 10-15лв , разлика голяма!
                        "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                        Ат.Буров.

Коментар

В работата имам пет броя чешки универсали три тричелюстни и два четиричелюстни как ли не съм им въртял челюстите разлика няма . Каквото са пипнали чехите са го направили изключително качествено . На моя кореец съм с оригиналния руски усилен 220 мм имам и руски 250 за него много са добри но няма сравнение с чешките . На моя тричелюстния съм с нови челюсти от Румбата нито новите нито старите имат някакъв луфт .

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                            На С5 седлото е за опашка с морз 3. Малко са кът, но аз сам си правих опашката за патронника и стана прилично точна. Правил съм я на едно стягане, което гарантира съосност между двата конуса.
                            Имах няколко свредла с морз 4. Престъргвал съм ги на морз 3 и те станаха добри.
                            Все пак си ижвади въртящия център и го замери за да знаеш какъв ти е морза.
                            Тука съм снимал центъра от задното ми седло /по голямия/ и някакъв друг, който става на колонната, а там знам че е 3. 5 не е ли по голям на размер от 3 или са на обратно?

Име:DSC08954 (1024x768).jpg
Размер:445.8 КБ
ID:5519792

Име:DSC08956 (1024x768).jpg
Размер:446.3 КБ
ID:5519793

Снимки и на част от инвентара...

Име:DSC08948 (1024x768).jpg
Размер:546.3 КБ
ID:5519789

Име:DSC08949 (1024x768).jpg
Размер:531.9 КБ
ID:5519790

Име:DSC08950 (1024x768).jpg
Размер:511.0 КБ
ID:5519791
                            Забравих да снимам малкото универсалче.

Ходих до магазина на Ботев... и ми изкараха акъла...
                            Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

И да питам при тръба дълга около метър като може да влезне в шпиндела, отзад добре ли е да се направи дорник, центровъщ я за него, или за леки обработки не е нужно?

Такова нещо
                              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                                И да питам при тръба дълга около метър като може да влезне в шпиндела, отзад добре ли е да се направи дорник, центровъщ я за него, или за леки обработки не е нужно?

Дорник е безсмислен,направи си дървени клинчета,3 или 4 бройки и ги зачукай във шпиндела като едновременно центроваш тръбата.Във повечето случаи тръбите са от ст3(говнолин) и при последваща обработка се впиват във челюстите на универсала(понеже се мятат във шпиндела) от което следва разхлабване на детайла,чупене на ножа и(или)напускане на патронника.

P.S.На клипа не се вижда добре,но май си я подпрял тръбата отзад!
                                Последно редактирано от petroffbg; 20-09-13, 08:44.
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X