Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за тинол и човка за индукционен поялник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпроси за тинол и човка за индукционен поялник

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    За 30 - 40 лева има съвсем прилични китайски станции за запояване .
    Абе на фона на всичко, дето има, не са прилични, ама това е друга тема. Приличните започват от към 100-150 кинта.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Въпроси за тинол и човка за индукционен поялник

Нека и аз да се включа в играта. Директно на въпроса:Може ли меден проводник - за човка? Да може, но колкото нагрява човката, горе долу толкова нагрява и трафа в поялника, така че, това е вариант само за много кратко време - не повече от 30 секунди по моя преценка. На един такъв поялник, по тоя начин му размазах цифрите и буквите по корпуса от нагряването. Още го ползвам, но с друга човка. Изчетох всички постове, но не видях такова решение, затова ще го споделя моя опит:
      Преди доста време някой ми беше казал, че за тази работа перфектно се справя тела, който е монтиран и държи горелката на живачните лампи. Послушах го и до днес съм си запазил такива телове. Така, че ако си намериш такава изгоряла лампа, вземи от под балона й този тел - вътре са две парчета дълги около 10см и с диаметър около 1мм. Когато ми се наложи да ползвам индукционен поялник още си действам с такъв тел. Явно съпротивлението му е такова, че хем не претоварва поялника, хем се загрява достатъчно за да топи тинола. Според мен оптимална дължина на едното рамо на човката е около 2,5 см с този тел, по отношение на загряване/прегряване. Проблем на всички подобни човки /с изключение на медните и месинговите/ за тези поялници е, че често прегряват, ако държиш дълго бутона на поялника и след това не задържат тинол. Тук вече си е въпрос на майсторлък - хем да си свършиш работата качествено, хем да не прегрееш поялника.
      Мога да кажа, обаче, че откакто ползвам и аз поялника MSOLDER /първия ми изгоря след 10 години работа/, сега ползвам още два такива и един китайски с подобен дизайн за индукционния дори не се сещам.
      За неотговорни спойки индукционния върши работа, но за ремонт на електронна апаратура не бих го ползвал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X