Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарича на български процеса на разпробиване известен като "gun drilling" ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как се нарича на български процеса на разпробиване известен като "gun drilling" ?

@Postman, като стана дума за други елементи по окачването аз също избрах Ст45 за тези, които могат да бъдат прави. За останалите 4130. Още преди две години изработих кормилната щанга (към секторната кутия) и предния панхард от плътен 4130. Естествено минаха и през термообработка. На финала ги хромирах против корозия:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:rs1.jpg
Прегледи:1
Размер:341.5 КБ
ID:5452925

За панхарда използвах 24 мм унибал на INA (на снимката все още е с временен обслужваем китаец. INA-та пристигна по-късно), а за кормилната щанга 22 мм (24х1.5 шпилка) кормилни накрайници от Унимог:

Име:rs2.jpg
Размер:370.4 КБ
ID:5452927

За да обработя конусните легла в knuckles поръчах в един завод в който РМЦ все още функционира да ми изработят 1.2" per foot конусен райбер (1:10).

Име:rs27.jpg
Размер:229.6 КБ
ID:5452928

Обръщане на конуса от оригиналния 16/18 1:8 конус към унимогския 20/18 1:10 конус

Име:rs28.jpg
Размер:258.9 КБ
ID:5452929

До сега с тези двете щанги не съм имал никакъв проблем. Оригиналните се кривяха почти ежедневно. Тези са видяли всякакви зорове и до сега не са мръднaли.
    Последно редактирано от elbgt; 10-02-13, 14:16.
    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

От: Как се нарича на български процеса на разпробиване известен като "gun drilling" ?

Кривите щанги осигуряват повече гъвкавост и здравина и резултатно и дълговечност на цялата предница. Правата щанга е еластична колкото паве. Но тук в темата дълговечноста не означава хиляди часове, а е важно да спомена че аз меря в такива мерки - като съм писал нещо, трябва да се адаптира към конкретната задача. Всъщност последното важи за всеки даден съвет.

Коментар

Имаше преди време един човек в Сливница - Митко Пушката му викат (лошото е че нямам негов телефон) Та той се занимава с изработка на оръжие, мисля че може да помогне с пробиването.
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

4130 и 4140 се правят в Румъния като материал.
          Един от стандартите е да се произвеждат в Hollow bar
          Но за поръчка към фабриката (TENARIS) ти трябват 5 тона и цената пак е неприемливо висока

Шанса е да се намерят при някой дилър в Румъния, но на мен ми се струва по-евтино да се докара от щатите.

Друг вариант е - питай в Сандвик или Рууки - може да докарат нещо единично, макар че ме съмнява.

По принцип аз имах интерес да аутсорсваме неща в БГ, включително и с колеги от този форум, но поръчката на кухи пръти (дебелостенни тръби) е сериозен проблем за този вид стомани.

В Турция има няколко производителя на сондажни тръби които палзват материал от 4140 и го докарват от Франция или от Индия.
          Та общо взето - читав материал в малко количество в България (и изобщо в Европа) е мнооого сериозен проблем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X