Как се нарича на български процеса gun drilling? Буквалния превод е "цевно пробиване", но едва ли е точно така на български. Трябва да има друг технически термин за този вид разпробиване. Става дума за дълбоко разпробиване на плътнен материал и резулататът прилича на цев или примерно на безшевна тръба. Освен това ме интересува за евентуално съществуващи все още места в България, където този процес да се извършва. Трябва ми за разпробиване на материал Ф35 с отвор Ф22-Ф28 и дълбочина около метър. Не става дума за цев. Ясно ми е че за толкова дълбок отвор обикновен инструмент няма да стане. Трябва си мазане и охлаждане през инструмента. Приложил съм клипче за допълнително пояснение.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как се нарича на български процеса на разпробиване известен като "gun drilling" ?
Свий
X
-
От: Как се нарича на български процеса на разпробиване известен като "gun drilling" ?
Обясни какво точно искаш да си произведеш,може и да се намери решение.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
-
От: Как се нарича на български процеса на разпробиване известен като "gun drilling" ?
Искам да разпробия плътно Ф35 с дължина 1 метър с диаметър на вътрешения отвор Ф25, който размер не е критичен. Плюс минус две-три десети не са фатални. Сиреч да се получи тръба 35х5. Материала е суров 25ХГМ.Последно редактирано от elbgt; 08-02-13, 23:13.My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.
Коментар
-
Така се и казва - свръхдълбоко пробиване. Голям проблем е.
Търси Румбата, той може да знае къде има такава машина и такива бургии.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнениеа не може ли направо тръба 35х5 да се купи?Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
В Ремотекс Раднево(има възможност за частни поръчки официално) има борверг с който мисля че задачата може да се изпълни.Освен това във всеки що годе военен завод има подходящи машини.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнениеа не може ли направо тръба 35х5 да се купи?Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнениеНадали ще има със същият химичен състав,инак това е най-евтиното решение.Колегата не спомена какво мисли да произведе от това джилязо?
Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнениеВ Ремотекс Раднево(има възможност за частни поръчки официално) има борверг с който мисля че задачата може да се изпълни.Освен това във всеки що годе военен завод има подходящи машини.Последно редактирано от elbgt; 09-02-13, 09:42.My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнениеA защо не направиш дупките да са само за резбите на ябълковидните болтове ...
Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнениеНе мога да вдяна,какви са тези "кухи"щанги!?Последно редактирано от elbgt; 09-02-13, 10:02.My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.
Коментар
-
Твойте хора са Соти и Йори. Особено ако си замислил да слагаш огромни гуми. Също и щангите като за камьон. Чуйте се, вижте се... ако не сте все още. Хем знаят къде и какво се прави, хем можеш да видиш на живо невъобразими железа. Последно ми показваха щанги по-дебели от моите полуоски и полуоски като юмрук... Ако не се лъжа също така май ще слага или е сложил 40"+ гуми...
ПП Теглот на щангата ти е последен проблем на фона дори само на теглото на гуми за камьон. Освен това полуоските са нещо като бушон и е хубаво да не са хипер здрави, щото инак може да плащаш в секторни кутии тази здравина.
Коментар
-
Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнениеАми да. 80% от щангите използвани по окачванията са "кухи". Като здравина са като плътните, но теглото е почти наполовина. А и качествените IFP полуоски също са "кухи".Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Благодаря за съветите от Насов и petroffbg, но... да се върнем на тематаНе е като да не съм виждал самоделки сделани от строително желязо или тръби и кривки за парно, но някак си .... не ме кефят
До сега не съм използвал и нямам намерение да използвам строителни материали за изработка на какъвто и да било детайл по моята машина.
Последно редактирано от elbgt; 09-02-13, 10:34.My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.
Коментар
-
Би трябвало да се направи консултация със специалист - термист / мисля така се казваше специалността / по отношение на допълнителната термообработка.
Преди години съм ползвал термообработка за стоманени детайли за Чероки ZJ.
Помня , че не беше лек процес, закаляване - отвръщане и след това допълнителна обработка за корекция на деформации.
Мисля, че при колегата sec.1 - има подобен специалист.Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения))
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар