Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарича на български процеса на разпробиване известен като "gun drilling" ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как се нарича на български процеса на разпробиване известен като "gun drilling" ?

Точността на отвора не е критична, колега, но явно накъде отиват нещата. Благодаря ти все пак както и на всички останали написали добронамерени и смислени постове. На останалите наздраве
    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

От: Как се нарича на български процеса на разпробиване известен като "gun drilling" ?

За предложенията да си впрегна моя технически капацитет и възмутения автор на проекта - не бих си впрегнал оборудването за нещо без голяма надежда да носи полза, още по-малко за непознат, който не знам какво мисли да прави и в какви условия. Безплатно. Който си го прави си го тества, ако ще прави нещо (различно от нищо).
      Свредлото е невъзможно да бие, то просто си дере вътре по стените на отвора и това прави дефектите. Най-отговорните детайли се коват или изтеглят - ползва се някакъв вид пластична обработка.

Какво се печели с това пробиване?
      Рекламата на такава услуга, още повече без сравнителни данни за разликата с по-достъпна технология, не гарантира сполука. Мога да ти кажа какъв колега-техник знам - продава устройства за пестене на ток. Представляват трансформатори, които намаляват напрежението, включително за промишлени обекти. Мераклии много, той им демонстрира как един циркуляр на 205 волта харчи с 20% по-малко ток в сравнение при 220 - 230 В. Не сварва да доставя.

Сещам се за едно от смислените неща в тази технология - профилът се променя от плътен в тръба. Но за да се запази жилавостта трябва да е много дебелостенна. Тогава и дефектите на повърхността няма да са от значение. При единични серии няма да е скъпо да се пробие. Но тази тръба от темата с относително голям отвор за да се търси предимството на лиспващата сърцевина. Което не е в по-ниското тегло, за промяна в механичните качества става дума.

Коментар

Той отвора като е пробит веднъж, после може и да се обработва. Но и да не се, не мисля че дерюгите от пробиването биха могли да дадат някакво велико влияние на тръба с дебелина на стената над 5мм. Те и готовите безшевни тръби не са от най гладките детайли отвътре.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Готовите нямат диаметрални драскотини, по обиколката - концентрации на напрежение. Темата е да се търси някаква крайно изцедена комбинация от качества. Друго е ако ще се правят компромиси. Готовите тръби абсолютно сигурно ще са по-добри. Всъщност за щанга, работеща на натиск-опън е важна жилавостта... А онези с рекламката за пробиването всъщност коват заготовките. И даже полират накрая, за полуоски говорят. Профилите дали са изтеглени със същата идея при съответните температура и дълбочина на деформацията?
          Не схващам какво се печели с изработването на тръбата. Има и други заваряеми здрави стомани, не е само тази, фабрични тръби.
          Последно редактирано от lodkar; 09-02-13, 21:40.

Коментар

Според мен трябва някъв по нормален/достъпен материал....тръба. Щото се съмнявам тоя елемент да се използва за совалка или да троши камъни с тая щанга (секи ден) или да требе да кара 1млн километра. Всяко нещо все пак има термин технико-икономически обосновка....

Коментар

Значи да поясня процедурато по въпросното пробиване. Не трябва някаква си машина с някаква си бургия. Операцията се извършва със специална машина,която трябва да има охлаждане през шпиндела с високо налягане и голям ход по някоя си ос. за инструмент трябва да се използва "оръжейно свредло", което с този размер струва колкото половин джип. Може да се намери и тръба с много добро качество в гр Джебел фирма "Самел" с много добри механични качества(якост,опън и деформация) Въпросните тръби се използват за направата на хидравични цилиндри без никаква допълнителна обработка.

Коментар

Мда. Явно никога не си се занимавал с машиностроене. Послушай Лодкаря в първото му възражение.
                Джорджо само дозабива последния пирон.
                Тури в сметката, че в никой джип който не е за изложба, не можеш да слагаш уникални високотехнологични детайли, понеже ще изгние в първото дере в което се счупи. А ти няма да имаш пари или начин да го измъкнеш, и да му произведеш отново резервните части. Когато проектираш такива неща, трябва да мислиш само за заготовки и детайли от железарията на ъгъла.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                  ...Има и други заваряеми здрави стомани, не е само тази, фабрични тръби.
                  То за имане има, ама няма от къде да купиш примерно 5 парчета по 2 метра. Ако знаеш - казвай.

Първоначално публикуван от stefan_00 Преглед на мнение
                  Значи да поясня процедурато по въпросното пробиване. Не трябва някаква си машина с някаква си бургия. Операцията се извършва със специална машина,която трябва да има охлаждане през шпиндела с високо налягане и голям ход по някоя си ос. за инструмент трябва да се използва "оръжейно свредло", което с този размер струва колкото половин джип. Може да се намери и тръба с много добро качество в гр Джебел фирма "Самел" с много добри механични качества(якост,опън и деформация) Въпросните тръби се използват за направата на хидравични цилиндри без никаква допълнителна обработка.
                  Стеблата на хидравличните цилиндри, или поне тия, които аз съм поръчвал, са от дебело хромирана стомана 45. Телата нямам идея от какво са, ама няма логика да са от нещо друго.

Според мен хавата с пробиването няма да я бъде, така или иначе. Въпроса е има ли в милата ни рОдина от къде да се купи нещо готово, различно от ст3, ст45, S235, S355.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз лично не виждам смисъл в цялата операция . На времето имаше дисциплина стандартизация в машиностроенето . В работата още ми се подмятат дебели каталози на стандартизираните възли от онова време . Хващаш най близката до желаното безшевна тръба заваряваш и в двата края каквото ти трябва и си готов .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз скоро правих кормилни щанги за бегачката. Безшевна-28/7. Взех 2 метра и я пробвах на един чатал.
                      Като знам как се оправя старата изкривена, тая си е бетон. Пък и не вярвам производителя и, да се ебава да прави такъв размер от СТ 3. Знам ли. Важното е, че в сравнение със старата е много по яка и това ми е достатъчно. 2 метра, 25 лв. Кво му е.
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Никола баце кое е бегачка бе, гейката и английскиот? Те не че и двете не са умреляци ама да знам за кое да те ебавам
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И двете са по хубави от твоята. По добре врабче в ръката, отколкото орел в небето. Си мисля.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Другият момент е, че колкото и да е здрава една кормилна щанга, тя може да се изкриви доста лесно. Когато това се случи на криво място е силно препоръчително да може да се изправи с помощта на чук, джек или лебедка.
                            Виждал съм изкривено стебло на хидравличен цилиндър, което със сигурност е по-здраво от тази ненужно здрава щанга.
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Тази технология с пробиването ще е голяма загуба на време и пари (и то доста), ако въобще се намери такава машина.
                              Ако все пак се намери предприятие, което има техниката и се навие да го прави, заготовката трябва да е с по-голям диаметър от предвидения външен, защото при тази дълбочина на пробиването (май 1 метър беше) отвора може да избяга доста (от няколко мм до см.), и след това пробития детайл ще трябва да се стругова на два центъра, за да се получи еднаква дебелина на стената. Абе ще станат златни щанги!
                              На мен са ми пробивали на дълбоко-пробивна машина с оръжейно свредло глухи отвори 8 мм с дължина 250-300 мм, и биенето беше от 1 до 2-3 мм. Не си спомням точно, но не очаквах такова отклонение.

Не вярвам да има в автомобилостроенето полуоски или някакви щанги правени по такава технология. Особено глухи отвори с такива дължини.

Пробвай във ВМЗ, и без това нямат работа, и пари. Може пък и някакви бракувани цеви да изпаднат.

Коментар

Цевите не стават за щанги, скапани се. Ст 45. Ако си побеснял - можеш да сгънеш такава тръбичка на коляно. Те на друго държат.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X