Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих си струг КАРТ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Купих си струг КАРТ!

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
    Аз в нашата мила родина не съм виждал никъде трифазно 220В.
    В случая от монофазно си прави трифазно. Затова и изчекнатите напрежения. Поне аз така разбрах. По-горе бяха дали и разни май руски схеми с кондензатори и прочие. От 220 волта монофазно, без траф или нарочен инвертор, няма как да изкараш по-високо напрежение. Ама инвертора струва едни кинти.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
      наистина има разлика в фазите едната 240 после 230 после 220...хммм
      ти на 220 трифазно ли караш техниката....щото май ме задоволява...не ми се търси нов двигател
      Тъй като ползваме монофазно се получава 220 трифазно.
      Да аз така си го ползвам 220в, захранвам струг ц8, шмиргел и бормашина пн161.
      За да се направи 380в трябва да се ползва повишаващ трансформатор 220-380 на входа с необходимата мощност, но за сега ме устройва и не виждам смисъл на този етап.
      Иначе за мощноста предполагам е някъде на 80%.

Коментар

Аз не разбрах какво напрежение ползва. Ако е от мрежата е 380В. Ако го прави от монофазно в трифазно тогава си е 220В. Нека колегата да сподели от куде взема напрежението че стана интересно. Другото което е тези преходи от еднофазно в трифазно ми се стръва че не гарантират дефазиране през 120градуса, от където идват големите предимства на трифазното.

Коментар

нещо ви мързи да четете...схемата не е руска и е стара колкото трифазния мотор...и не съм се объркал, щото няма нула за меря към нея.

пуска се един трифазен мотор на празен ход (с монофазна схема скондензатор) и от него вадиш истинско трифазно напрежение дефазирано през така желаните 120. Схемите са 2...по избор 220в или 380в.

От експериментите тия дни устанвих ,че да се пусне трифазен двигател с кондензатор и монофазно напрежение...на теория мощноста пада на 70% от номиналната, а на практика мощноста ПАДА със 70%...хахах.

Коментар

Двигателя, ако не ти върши работа...аз го купувам. Сериозно - ако няма начин за пресвързване - звънни да търсиме друг!

Коментар

ше видиме Веско....за сега ме устройва....демек работи идеално струга....нищо общо с кондензаторите...преди не можеше да си задвижи самохода, камо ли да стругова нещо.

Коментар

наистина има разлика в фазите едната 240 после 230 после 220...хммм
                ти на 220 трифазно ли караш техниката....щото май ме задоволява...не ми се търси нов двигател
                Нещо неми излезе последния пост.
                Да и аз карам машините на 220 трифазно, и всичко си е наред.
                До колкото четох се достига до 85-90% от номинала.
                Има вариант да се ползва повишаващ трансформатор с нужната мощност, но на този етап не виждам смисъл.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                  Аз в нашата мила родина не съм виждал никъде трифазно 220В..
                  Не си виждал защото няма . Стандарта някъде от 1950 когато са уеднаквени всички електро мрежи в България е междуфазово напрежение 380 волта а между фаза и нула 220 .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    Не си виждал защото няма . Стандарта някъде от 1950 когато са уеднаквени всички електро мрежи в България е междуфазово напрежение 380 волта а между фаза и нула 220 .
                    Разбрах как го е направил колегата. С дефазирането на моновазното напрежение съм чел малко, но ми е ясен принципа. Само не ми е ясно мощността на мотора който дефазира напрежението колко трябва да е? Дали се товари този мотор или служи само за разпределяне? Щото ако става с малък по мощност мотор и аз мога да си направя такава глезотиика. Имам 3 трифазни мотора по 5-600вата, доста компактни.

Коментар

казват че трябва да е 20-30% по-мощен от консуматора....моя струг е 2кВ, а 'генератора' е 3кВ

Коментар

То не е точно генератор, а става нещо като дефазйор. Но по този начин трябва да имаш 2 електродвигателя. А е по добре да продадеш трифазните и да вземеш монофазен. Друг е варианта да се прекара трифазен ток. В нас имахме късмет с трифазния ток. Излезе ни без пари смяната понеже беше при подмяна на електромерите и си подадохме заявление само. И един познат който работеше тогава в енергото ни каза за вратичката по него време.

Коментар

това което си написал....го мислих много...и това което съм направил е възможно най-евтиното и добро решение. Трифазен ток е 1000лв и от 1 до 4 месеца чакане в най-добрия случай, инвертор 2,2кВ в 500лв без ДДС, два монофазни двигателя са пак 500лв (щото имам и бормашина настолна).

Коментар

его и струго....монтиран и свършил вече поне за 20лв работа....ма ми требеше малко фрезова работа и се опитах да я свърша на бормашината. Купих маса от Полимета, която както и продавача ме предупреди е с различно качество от преди година...демек още по-голем боклук...ма като нема друго. Купих си и два фрезера за морз 1 и те ти некво подобие на фреза. Е поне свърших работа за още 20 лв....и така требе до хиляда поне.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0100.jpg
Прегледи:1
Размер:118.5 КБ
ID:5444885Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0097.jpg
Размер:136.5 КБ
ID:5444886Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0098.jpg
Размер:142.7 КБ
ID:5444887Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0099.jpg
Размер:158.2 КБ
ID:5444888

Коментар

трее да подредя малко....

иначе в 5мм дурал бавно го взема...чугун и стомана на по 0,3 иначе вибрира много и не става равно. Винтовете на масата са пълен боклук...и мисля поне единия да го сменя с ВСД ...май-малкото ми се откачи ръката от въртене.

Коментар

трее да подредя малко....

иначе в 5мм дурал бавно го взема...чугун и стомана на по 0,3 иначе вибрира много и не става равно. Винтовете на масата са пълен боклук...и мисля поне единия да го сменя с ВСД ...май-малкото ми се откачи ръката от въртене.
                                Предупредихме те за масата,ама е повече от нищо,луфтовете ще ти създават ядове,особенно при шпонкови канали.Двуграма на амортисьора на делителен апарат ще стане най-точно,не,че много му трябва де,може и с ъглошлайфа и с теслата,все там,важното е,че си му "намерил чалъма" и си доволен от изпълнението.Има ли вариянт ходовете на масата които не ползваш да се заключват?Ако не,намери начин да ги застопоряваш,ще си спестиш ядове.
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X