Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих си струг КАРТ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Купих си струг КАРТ!

знам ама...най-близката ставаща е Кентавър за 1000лв...

усетих отклонения...т.е. при зор винтовете се 'развиват'...явно ше трябва да се прави заключвалка.

Опитвам се да мина тънко......щото тръгна ли по поправилния път, нема да остане място в халето.

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение

усетих отклонения...т.е. при зор винтовете се 'развиват'...явно ше трябва да се прави заключвалка.

Опитвам се да мина тънко......щото тръгна ли по поправилния път, нема да остане място в халето.
      Има една Българска(тя е май английска)приказка,че евтините неща струват скъпо,ама какво да се направи като ги няма пустите левове!
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

проблема е.... твърде много хобита...и милиони да имам пак ше ги превърна в играчки...че и нема да стигнат.

та така и така си буден....може ли едни главини да ми изработиш?

Коментар

Аз съм доволен от масата от Полимета, но съм доволен напълно от скоро. Защо? Защото самите гайки на винтовете са направени доста елементарно и няма вариант да се регулира луфта. При което след една година ползване се появиха луфтове от по 1мм и в двете гайки и обработка на какъвто материал става супер неточна. Тъй като надлъжния ход използвам постоянно там снених винта и гайка (която гайка е отлята задно с горната част) с винтово съчменна двойка и по един аксиален лагер в двата края за по-лесно въртене. Сега вече е друга работа и наистина съм доволен от масата, която е много точна, като изработка и няма отклонение в надлъжния и напречния ход. Може и да се блокира този ход, който не се ползва, аз завивам средното болтче за обиране на луфта. С тази маса дълбая по 2мм желязо без проблеми, вече при по-голяма дълбочина почва да вибрира, но предполагам това вече е от сравнително ниското тегло и малките размери на масата.

Коментар

Май ше трябва поне като твойта ПН161-ка да намеря. Както ми каза по телефона, има вибрации в мойта понеже е само 120 кила срещу 220 за ПН-а.

Разгледах сайта и ше се консултирам с приятел който има 3Д рутер отдавана и ше тунинговам.

Коментар

Аз имам ПН 161 и документация имах за нея. С всичкото оборудване е 195кг. Аз си направих няколко фрезиса за да разстъргвам големи отвори, но с фрезисите се получава доста вибрации. Предполагам е щото е с един нож и се получава неравномерно натоварване.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                Аз имам ПН 161 и документация имах за нея. С всичкото оборудване е 195кг. Аз си направих няколко фрезиса за да разстъргвам големи отвори, но с фрезисите се получава доста вибрации. Предполагам е щото е с един нож и се получава неравномерно натоварване.
                Проблема е че се опитвате на малки леки машини да правите големи неща. За да няма вибрации се иска желязо, дето да тежи. Дори всичките луфтове да оберете, пак ще има вибрации, веждъж защото няма тегло, и втори път защото нямайки тегло, малкото желазо поддава при натоварване. Тя фрезата ми, дето е 2 тона поддава, та какво остава за нещо, дето е 200 кила. C11-ката пък вибрира като пробивам 38мм отвор, ако съм имал глупостта да направя прекалено голям централен водещ отвор преди това. Като вибрира, иска допълнително натоварване (по-дебела стружка), и спира. А то и как си си заточил инструмента има значение, как си подбрал оборотите, стружката, самохода...
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То това е и майсторлъка, да подбереш точният режим на работа. И въпреки че има плахи опити, няма как да бъде обяснено и в учебниците а се придобива от практиката. То това е и най важното при метало обработката, а и не само. Иначе си има едно правило че голямата машина може и малко, но малката голямо не.
                  При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Единствената фреза която не съм успял (все още) да я накарам да вибрира е чепела ама тя си тежи на мястото има няма 6 тона . И борверга не съм успял ама опитите продължават .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

та така и така си буден....може ли едни главини да ми изработиш?
                      За какво точно става въпрос?
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

мислих мислих ама няма да стане...това с главините. Много дълбоко ше дойде гайката и няма да може да се зашпленти.

Коментар

мислих мислих ама няма да стане...това с главините. Много дълбоко ше дойде гайката и няма да може да се зашпленти.
                          За целта има измислени федершайби,самозаконтрящи гайки,лепила,изборът е голям.

Коментар

Ето ти примерна идея за заключалка- в канала на лястовичата опашка има призма. За да се блокира масата- цилиндъра, който държа, тръгва надолу и притиска призмата. Задвижва се от вала – долу дясно на снимката- има участък с ексцентритет. С него натиска цилиндъра. Луфта на шейната се обира с 2 винта в двата края- те натягат съвсем леко върху краищата на призмата,когато шейната не е заключена. За момента не се налага подмяната на бронзовата гайка с ВСД
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:masa.jpg
Прегледи:1
Размер:106.5 КБ
ID:5444992

Коментар

ако си анкерирам струга за пода...ще има ли някакъв положителен ефект...принципно?

Коментар

ако си анкерирам струга за пода...ще има ли някакъв положителен ефект...принципно?
                                Зависи от пода. Но и да има, няма да е кой-знае какъв, при положение че струга е лек. Малкото желязо има по-висока собствена честота на трептене и по-лесно поддава. От там и вибрациите. Ако се замислиш, ще се сетиш че обикновено по-малките машини работят на по-високи обороти и с по-малка стружка. Това точно за да се избяга нависоко от собствената честота на трептене.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X