Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих си струг КАРТ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Купих си струг КАРТ!

Това, престъргваш, обръщаш, престъргваш пак, и мериш?

Щото едно е 2 стотни биене (перфектен резултат), и други е 2 стотни конус (пак добър резултат, но може и още малко).

Между центри, на моя струг, е 2-3 стотни между универсал и център, на около 30 сантиметра дължина. По-дълго още не съм правил, но то между центри не зависи от дължината, а от съосност между център и универсал. Зависи и от износването на машината (с моята е работено малко, но за сметка на това от сапожници). Фините настройки ще ги правя едва когато си престъргам голямата шейна на фрезата - единственото износване по моята машина е там. Ама пусто все не остава време. Таман се наканя, и или стане студено, или някой ми поръча нещо да правя, и така. Гледам да свърша по машините по-бързите неща, а престъргването на шейната си е отговорна работа и иска време, да не взема да окепазя машината, че всичко друго и е перфектно. А то и клин нов трябва да правя - бе разправия си е, за няколко уикенда. Пък и тежи, пущината - няма как сам, а поне двама човека.... И охлаждането на фрезата е желателно да подкарам, а там е една мизерия велика и не знам въобще помпата дали е работоспособна...
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сега се сетих и пуснах клипа,но не се вижда,ако прави конус без център,(разликата ти е пренебрежимо малка,но ако ти се случи)има вариянт да се измести целият корпус заедно със шпиндела наляво или надясно спрямо паралелите.Във основата на скоростнатакутия има стопори и регулиращи винтове,от там може да се регулира или съвсем да се размести...
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

па начи става за чеп за зеле тоа струг поне. Нещо с ножовете не се оправям...натроших бая твърдосплавни за тия 5 дена откакто имам струг....та:

некъв специален камък за точене?
        биенето на универсала как се мери?
        на универсала ми работи само едната...това дето се затяга..другите две липсват...дали се продават резервни части за универсал ТОС 160 3-2 М1?
        некви идеи (за части) как да му направя и z ос за да мога и като елементарна фреза да го ползвам?

а и се оправих и с нотана и лирите....по трудния начин...разглобих скоростите да вида кво има вътре...и така светнах как работи...поне ги изчистих!

П.С. клипа не мой...да не стане объркване
        Последно редактирано от Andrei; 08-01-13, 00:09.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=80755&page=9 Четете бе момци !! Опитвате се да влезете в една професия "през задния вход" ама не става . Трябва първо доста теория та за това поне имайте търпение и прочетете внимателно тая тема дето няколко човека хвърлихме толкова труд да я създадем и онагледим за такива като вас . Покажете малко уважение към нашия труд то си е за вас аз на почти всички въпроси в тия професии съм си отговорил преди повече от 25 години в практиката и после в ТУ София .
          Последно редактирано от sek.1; 08-01-13, 05:34.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

слушам!....зимам си поука и почван да чета!!

Коментар

харесах си това....
              http://nnelectronic.com/product.php?ProductID=6630
              някво мнение за тоя 'продукт'???

Коментар

Преди да го пазаруваш, виж го на живо. Освен друго предполагам е и доста дребен.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Много силно ми прилича на моето менгеме на китайската "прецизна настолна" бормашина Райдър Про.Нещо ужасно е, както и цялата бормашина, но за последната още не съм се отказал да я преправя, за да може поне да дупчи дупки.Менгемето заклинва много абсурдно.

Я, това е близо до офиса-ще се разходя да видя за какво става дума, обещавам да не го рекламирам излишно.
                  Последно редактирано от Frysco; 08-01-13, 13:08. Причина: Видях на картата къде е магазина.

Коментар

Андрей, отбой.Ходих до магазина да го видя, но се оказа че нямат.Чичкото там ми се скара, че не съм звъннал да питам, но като разбра че съм наблизо, се съгласи.Вероятно тези кръстати менгемета били налични в магазина им в Шумен, който бил всъщност централен.Ако някой колега от Шумен има желание, може да ги провери, защото цените са примамливи, но качеството на продукта трудно може да се разбере по снимките.Аз лично се съмнявам че са изработени с големи луфтове, което в случаите когато искам да ги ползвам за прецизна работа, е несъвместимо, а във всички останали просто дразнещо.
                    Иначе във въпросния магазин, има електронни шублери и с индикатор, микрометри няколко вида, едно интересно кантарче, което май ще се окаже и електронен силомер и едни жълти бургии, които не бяха надписани по никакъв начин какви са.Останалото са инструменти и компоненти за електрончици, нищо по особенно от това което се продава на ул.Поп Богомил (за незапознатите, един от най известните и заредени магазини за електрончици).

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
                      ул.Поп Богомил (за незапознатите, един от най известните и заредени магазини за електрончици).
                      Известен е най-вече с изтръскването на джобовете на клиентите.

Коментар

ми и аз звъннах в Шумен...оказа се че имат само най-голямото 6" (челюст ли???). ...но ми се вижда най-късия път да си превърна струга и във фреза.

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                          ми и аз звъннах в Шумен...оказа се че имат само най-голямото 6" (челюст ли???). ...но ми се вижда най-късия път да си превърна струга и във фреза.
                          Смислена кръстата маса би трябвало да е на няколко пъти по-висока цена. То само българско машинно менгеме струва над 100 кинта. Това на снимката е майтап ужасен, предполагам е супер кекаво и с големи луфтове.

В полимета имат 2 вида кръстати маси. Разходи се и ги огледай. Има шанс да са значително по-читави от онова горе.

Коментар

трудно ше хвана 'голяма маса' за струга...все пак не е много голям.

хм....прегледах сайта...аз за толко пари си купих струга...ахах

то по-добре да си купя некое ФУ направо (докато се оборудвам)
                            Последно редактирано от Andrei; 08-01-13, 16:05.

Коментар

Ооо не, аз това менгеме не бих го сложил на струг, дори за снимка.

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                                Не ти трябва такова дърво,виждал съм го на живо,пълна отврат.
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X