Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих си струг КАРТ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Купих си струг КАРТ!

предложете нещо де....единия вариант е да използвам моя супорт и на мястото на ножодържача да закрепя менгеме или плочка с Т канали....само някой трябва да ми изработи винкела за преместване на супорта

Коментар

Здравей колега, каквото и да ти предложа ще си е голяма мъка, то за това са измислени фрезите. И аз така като теб преди време докато имах само струг се мъчех с какви ли не приспособления и постигах свойте цели макар и с цената на много труд и загубено време. За всяка определена операция (фрезова) на струга има много начини да бъде изпълнена, трябва просто да импровизираш. Монтирането на една кръстата маса на супорта с едно менгеме не винаги може всичко да ти свърши а и луфтовете които задължително ще ги има в този случай (каквато и да ти е масата) са много противопоказни при фрезоването. За това само едно елементарно предложение, вертикално монтирана шейна от кръстат супорт на малък струг в ножодържача с менгеме или някаква друга стиска.
      При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

и аз такаси мисля, дажев Продалникасе продава супорт от С5...ама той ше по-голям от цялата количка..хахах

малък струг....от какво да търся...някой няма ли нещо 'излишно'

Коментар

За R-канали,челни отвори,шпонкови канали,изработка на шестограм и още дребни щуротии навремето преди да си взема фреза,ползвах това приспособление към ножодържача,поставя се и напречно,развръзвало ми е ръцете много пъти:

Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

готино...ма не може да се движи по вертикала... z

Коментар

днеска взех един 3 фазен двигател...обаче е вързан на звезда вътрешно....разглобих го ма не можах да открия къде е сърбран звездния център
              ....сглобих и го пуснах...имам трифазно напрежение , междуфазно е 220. Пуснах струга...нема нищо общо...забих 1мм стружка на Ст45 и струга не я усеща даже.

Въпроса е колко пада мощността с 220 трифазно...демек има ли смисъл да търся друг двигател???

Коментар

Ако го ползваш като генератор за трета фаза, трябва да е вързан на звезда.
                Сега вероятно ще имаш разлика в напреженията между третата фаза и фаза и нула
                Мериш с мултицет и добавяш кондензатори между третата фаза и захранването, докато ги изравниш горе долу.
                При меренето включи и консуматора.
                При мен са 32мф и 10мф на 400в но при всеки е различно.

Коментар

нещо не ми е ясно как имаш 220В твифазно. Това означава че на монофазно си на 127В (хващаш фаза и нула и мериш). Ако е 220трифазното, тогава може да го вържиш в триъгълник и ще стане мощността същата като 380 в звезда. За това и на електродвигателщ е упоменато със синвов звезда/триъгълник 380/220. Ако искаш по-точна информация пусни някоя снимка на мотора и по-специално на табелката с данните за да ти кажем как да го вържеш. Има мотори които има изведени само три извода но са проектирани в триъгълник.

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                    готино...ма не може да се движи по вертикала... z
                    Ами точно затова си купих фреза,даже две,да си правят компания.
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от 1georgi Преглед на мнение
                      Ако го ползваш като генератор за трета фаза, трябва да е вързан на звезда.
                      Сега вероятно ще имаш разлика в напреженията между третата фаза и фаза и нула
                      Мериш с мултицет и добавяш кондензатори между третата фаза и захранването, докато ги изравниш горе долу.
                      При меренето включи и консуматора.
                      При мен са 32мф и 10мф на 400в но при всеки е различно.
                      наистина има разлика в фазите едната 240 после 230 после 220...хммм
                      ти на 220 трифазно ли караш техниката....щото май ме задоволява...не ми се търси нов двигател

иначе двигателя явно е пренавиван и има само три извода (няма никави табелки)...според мен е звезда...дано де....ма се получава...днеска от кеф колко стружка мога да забия строших ножа и смачках детайла...ма ше ми мине мерака
                      Последно редактирано от Andrei; 10-01-13, 23:44.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                        Ами точно затова си купих фреза,даже две,да си правят компания.
                        не ми се изпада в ново хоби...стига толко.

Това лято си построих гараж/хале 100м.кв високо 4,5м, термопанели....с 4 ролетни врати 3/3м...абе гараж мечта
                        ...събрах сичките кочини/проекти вътре (да не гният по разни сервизи)
                        ...остана само подемник да си купя и край...заклевам се
                        ...и сметам само леко вечер да разтоварвам.

.

Коментар

Как тъй край?На мен металите са ми хоби, защото ми е приятно да се занимавам с тях... почнах с няколко ключета, комбинирана отверка, клещи и старата лада на дядо.И от тогава само ми се разширява мирогледа, защото нещата по машините не се изчерпват с колите само.
                          А специално струга и фрезата с инструменти за работа с металите.Ако те самите са обект на интереса, твърде бързо се изчерпват, но като ги възприемеш като средство, а не цел, тогава край няма.

Иначе, това 220В трифазно, ако е мерено между фазите, тогава НЕ става дума за 380(400)В трифазно.И това че едната фаза е 210В, а другата 230, значи че едната е натоварена повече от другата.Трябва консуматорите да са разпределени да натоварват равномерно фазите.
                          Последно редактирано от Frysco; 11-01-13, 10:11. Причина: Поправка на твърдението за трифазното.

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
                            Иначе, това 220В трифазно, ако е мерено между фазите, тогава става дума за 380(400)В трифазно.
                            Точно ако е мерено между фазите иде реч за 220V трифазно. Ако се мери между фаза и нула същото ще е около 130V.

...това ако е "правилно" трифазно де.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Прав си разбира се, пиша пълни глупости.380 волта трифазно, ако всяка фаза се мери към нула, е 220 волта за всяка фаза, а междуфазно е 380 волта.Извинявам се за объркването.

Коментар

Аз в нашата мила родина не съм виждал никъде трифазно 220В. До колкото знам в Русия имат такова. От тука си правя извода че колегата нещо се е объркал и е мерил между фаза и нула. Относно нееднаквостта в напрежението не е проблем. На моторите за това са табелките, за да се знае при какво напрежение в каква схема да се върже за да се получи номиналната мощност. Звездата е по-малко натоварената схема и ако е проектирав звезда да работи на 380В и се премина на триъгълник, при пускането на мотора на 380В ще изгори. При проектиран двигател за триъгълни на 380В не представлява да се пусне в звезда с по-малка мощност. Това е единия вариант за реализиране на две мощности. При първия случаи преминаване от звезда на триъгълник, може да се направи стартиране на звезда и след развъртане преминаване на триъгълник. Така се пускат големите електромотори.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X