Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за телоподаващо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за телоподаващо

Мисля на външните детаили като калниците да ги права челно кръпките и после да загладя заварката с ламелен диск.Цял шев ли да правя или точка до точка?
    Отдоло дъната и вътрешните прагове ще ги права със застъпване и пак шев ,но ще видим точков ли ще е или цял.
    Вчера гледах този клип и мисля че е добре онагледено това което вие казвате за настроиването.
    [IMG]file:///D:/DOCUME%7E1/nasko66/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/IMG] http://www.youtube.com/watch?v=arbNE0b439Q

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
      Ако не мислиш да разнасяш апарата из махалата, а заваряваш само у вас, може да си вземеш по-голяма бутилка. Просто ще закачиш малко по-дълъг маркуч, който да ти позволява местенето на апарата из гаража. Иначе една 30 килограмова бутилка напълнена до горе тежи около 80кг. Когато започнеш заварките, пусни за начало 5л газ и от звука и пръските ще разбереш колко далече си от истината. Ако държиш на минимален разход на газ може да не теглиш постоянен цял шев на кръпката а да правиш точка до точка. Става малко по-бавно, но разхода на газ е по-малък и опасността от издухване на ламарината е минимален. Това всичкото се отнася за кръпки срещнати чело с чело с оригиналния детайл. При положение, че застъпваш кръпката и детайла с по 5-6 милиметра може да си доста по-смел, но при непрекъснат шев разхода на газ е по-голям. При стабилно мрежово напрежение от 220-230В апарата трябва да заварява 1мм ламарина с тел 0.8 на 3та или в най-лошия случай 4та степен на ключа. Потенциометъра за телоподаването от 5 нагоре докато изчисти звука и отчасти пръските. При работа с чист въгледвуокис пръските са малко повече особено при измислените телоподаващи.
      При непрекъснат шев детайлите дето ги кърпи ще се разкривят много,разхода на газ ще е последна грежа...Все пак една бутилка СО2 е 10-11 лв.Дори да искаш да направиш цял шев спаред мен е по-добре да се прави на капки или на малки шевове през интервали от 4-5 см.и като минш шева веднъж,да му дадеш време и да изстине малки.После повтаряш и така докато го направш нацяло.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Една 5 кг бутилка с СО2 стига поне за една ролка тел и 8 кг/мин му стигат , с тази ролка ще направи и Фиата и Москвича .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Колега travellig това исках да чуя щом горе-долу 1бутилка=1ролка тел взимам 5килограмовата.
          Сигурно си искал да напишеш 8литра в минута.
          За двете коли че няма да стигне то е ясно трябва да кача някъде снимки да видите не е много гнил,но не и малко.

Коментар

Ето, че вече се оформя "Наръчник за начинаещия автотенекеджия" !
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Това беше и целта на темата.Радвам се че много колеги се включиха.

Коментар

Отвори една тема в ретро раздела и пускай там снимките. Така всички ще могат да следят възстановяването.
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Ако ви е интересно как се развива проекта.

Коментар

Въпроса ми е малко извън темата,но да не пускам нова-Някой купувал ли си е електрожен от Лидъл!Гледам днес ми пуснали някава брушура, в която има електрожен 80 А за 100 лв!Смешна цена наистина!Само че се чудя ще върши ли някава работа или...паметник за в гаража?
                    TLC 120 Prado
                    Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Паметник, не ти трябва...
                      С тези 80 ампера няма да можеш да стопиш както трябва дори електрод 2,5мм.
                      Още повече, че по рекламите стойностите са завишени, може и 60 ампера да не може да изкара...
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Много ме учудвате с 10-15 литра в минута....аз съм на 5-7 литра в минута ...винаги.... и с цял шев или точки на 10 литра не съм пробвал ...
                        Със 80Ампера 2.5 електрод пее.....ако ти е наред напрежението на мрежата !
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

Е във Варна надявам се напрежението е ОК!Иначе наистина като нищо са завишени показателите с рекламна цел!Не съм се засили,но си нямам електрожен,а на тия пари...!Ще се ползва за домашни нужди!
                          TLC 120 Prado

Коментар

По дефиниция за всеки милиметър от диаметъра на електрода трябва да имаш 40 Ампера.
                            Вярно, че 100 Ампера идват много за 2,5 но 80 са леко недостатъчни.
                            В завода на 80 А запълваме с вежен разни дефекти по шевовете, да докараме вид. Но това е само за фасон. Ама пък 3,25 НОРД ги караме на 115-120А.
                            Но такъв електрожен-80 А не бих си купил никога...
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от jouzzin Преглед на мнение
                              Въпроса ми е малко извън темата,но да не пускам нова-Някой купувал ли си е електрожен от Лидъл!Гледам днес ми пуснали някава брушура, в която има електрожен 80 А за 100 лв!Смешна цена наистина!Само че се чудя ще върши ли някава работа или...паметник за в гаража?
                              Това някакъв странен майтап ли е?

То каквато цената, такава и тенекията. Трансформатор на 80А, значи 10%ПВ на 80А, евентуално, ако въобще ги вдигне. Реално, ще можеш да заваряваш на около 50-60, както ти каза и Кольо. Не ти трябва тая смехория. Тотален боклук!
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То беше ясно че е смехория,но все пак исках да попитам по вещите от мен!за 100 лв кое плащаш-кабели,траф,ръчок....!Аз само на кабела като си представя цената каква е...
                                А какво е вашето предложение за домашен електрожен?
                                TLC 120 Prado

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X