Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за телоподаващо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за телоподаващо

Здравейте.
    Никой не дойде да ми погледне апарата. От време на време пак ми прави тези номера с газта, но свикнах с това.
    Миналата седмица сложих една ролка с тел 0,6. Започнах да заварям, но подаващата ролка ми късаше телта. Купих си нова за 0,6 и я сложих. Сега работи много по добре, но злепва в дюзата, понеже беше за тел 0,8 и като залепне ако не пусна спусъка къса намотава телта. Кажете при вас как е? С тел 0,8 нямам такива проблеми, дори и когато ми е залепвал телта в дюзат,телта не е излизала от ролката.

Коментар

1. Охлаби малко притискането на толката на телоподаващия механизъм
      2. Вземи си дюза за 0.6. Иначе няма да стане.

Моето си подава 0.6 с ролката за 0.8 безгрижно. Регулацията на притискането е точно за това - трябва да се сложи така че хем да подава уверено, хем да не е прекалено натегнато и да набръчква телта при по-сериозно съпротивление отпред, а вместо това да буксува.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за препоръките.
        До сега си мислех че колкото е по стегната ролката, толков по добре. Но ще я охлабя. Относно дюзата, търсих във всички магазини и на всякъде ми казват че нямат.
        Викат ми че тази машина нямало смисъл да работи на толковатънка тел, била голяма и било срамота да я мъча.
        Казвам им че ми се налага да заварям много тънка ламарина и ми казват че нямат дюзи.
        Дюзи за 0,8 имам един кашон, само да на меря за 0,6 ще си купя поне 10.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
          Благодаря за препоръките.
          До сега си мислех че колкото е по стегната ролката, толков по добре. Но ще я охлабя. Относно дюзата, търсих във всички магазини и на всякъде ми казват че нямат.
          Викат ми че тази машина нямало смисъл да работи на толковатънка тел, била голяма и било срамота да я мъча.
          Казвам им че ми се налага да заварям много тънка ламарина и ми казват че нямат дюзи.
          Дюзи за 0,8 имам един кашон, само да на меря за 0,6 ще си купя поне 10.
          Еми ако си от София, в DEL имат. Май и в РЕДКО имат. Другаде не съм търсил. За други градове - да кажат колегите.

Но без нужната дюза за размера тел, нищо не правиш. Ще прекъсва, ще плюе, ще се лепи телта за дюзата и т.н. Бе, пълна гнус.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И в Харко имат 0.6 дюзи .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Но без нужната дюза за размера тел, нищо не правиш. Ще прекъсва, ще плюе, ще се лепи телта за дюзата и т.н. Бе, пълна гнус.
              Не съм съгласен.
              Когато работих в sunsystem по указание на бригадира се работеше с дюза 1,2 при тел 1 мм. И си работихме доста успешно, без никакви проблеми. То по негови указания какви други дивотии се правят, ама никой не смее да му се противопостави.
              В последния завод, който напуснах се работеше почти само с 1,2 тел, със съответстващите дюзи. Пак без проблем. Пак там съм пробвал на 1,2 тел да работя с 1,6 дюза. Пак никакъв проблем. Залепване, плюене и прекъсване не се дължат на разликата в диаметъра между телта и дюзите.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Здравейте,
                От Русе съм и не знам много магазини за консумативи. знам 4 магазина, но в никой нямат. Относно дюзата, проблема със залепването го имам когато работя с по-висок ампераж. Телта е тънка и още с допирането се нагрява цялата и залепва в дюзата. Ако спра веднага и след изстиването се отлепя и тръгва. Но ако я мъча докато е залепнала ми намотава телта около ролката и я къса. Не работя всеки ден със заварки. Любител съм и го правя за лични нужди. Не казвам че съм и специалист.
                За дебелите телове не се получава това с нагряването на телта, без да се осъществи дъга.
                Имам един правен електрожен, много е силен. На нго няма нанесени амперажи. Има 3 степени и мели на 3-та степен електроди 6мм. Баща ми един ден ме кара с него да заварявам винкели с електроди 2,5мм, ами не става. Електрода докато го опра се запалва, но и веднага угасва. Стопената тел на е около половин сантиметър навътре от обмазката.
                Та с телоподаващото ми се струва че се случва подобно нещо с тънка тел. С тел 0,6 успявам да заварям на 2ра степен (70А), а с 0,8 пак на 2ра степен пробива ламарината. На 1ва степен с 0,8 се надува много заврката и ми се струва че няма добър провар.
                Извинете ме че малко съм зле с терминологията.
                Благодаря Ви на всички за помоща.

Коментар

Здравейте,
                  Имах проблем с газта на телоподаващото ми. Газта не искаше да спре след като прекратя заварката.
                  Бях ходил в магазина от където го купих. Записаха ми телефона, но така и н ми се обадиха. Беше се оправило и работеше горе долу нормално. До миналата седмица. Отидох пак всъщия магазин и ми обещаха за втормик да ми се обадят и да дойдат. Аз чаках цял ден и вечерта след като никои не ми се обади отворих капаците и започнах да гледам какво става. Има един контактор. Забелязах че тои не иска да се изклучва. Замерих и останових че задържа.
                  Имам комшия електричар, който ми го смени с нев. Сега си пее машинката. Взема ми 15лв за контактора. Аз останах доволен от направеното и утре ще я вкарам вдействие машината на едни много тънки тръби.

Коментар

Вижте до къде я докарах. http://znaskoz.snimka.bg/automobiles...22107.25074283
                    Лятото остана да китна и боядисам,но като се стопли.

Коментар

Да ме прощаваш, но автомобил не се кърпи така. Застъпването на кръпките със стара ламарина е източник на нови и по-гадни ръжди, освен че ще е необходимо колосално количество кит. Заварките изобщо не искам да коментирам (ужасни са)
                      Не ми се сърди - опитвам се да помогна. Капни кръпката върху дупката, така че да покрива и здрава ламарина. След това режи с тънкия диск и двете ламарини. По този начин получаваш кръпка с точната форма. Заваряваш ЧЕЛНО.
                      Освен това се поупражнявай в заваряване - определено имаш нужда.
                      Успех
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не се сърдя.Ламарината какво като е стара нали няма ръжда какво толкова.Заварки по добри с това цео няма накъде падне ли малко тока и край почва да плюва.Закакво да иска много кит разликата между двете ламарини не е повече от милиметър.Може и да съм сбъркал че не го направих челно,но така ми изглежда по здраво.

Коментар

Преди 2-3 месеца бях в Украйна,домакина искаше да се похвали с едно Цо-2 като твоето ,само че нещо не работело както трябва..Връщали го в сервиза 2 пъти,там работело,в къщата в покрайнините на Киев неработи,плюе...и буквално забива на всяка капка и не стига че неправи заварка ами и пръска ! Опитах да намаля разстоянието от дюзата до детайла и имаше нищожен резултат ! Така че напълно разбирам защо заварките са ти такива ....Ако хванеш истинско Цо-2,ще разбереш че твоето е повредено и не работи !
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

Момчето казва че пада на тока(волтажа)е голям.С каквото и телоподаващо да е,ефекта при 170-180в.ще е същия.
                            088пет722пет99
                            http://www.hydropompi.com/

Коментар

Аз бачкам на 180 волта с лека корекция на тока ! Утре ще бачкам на един багер където напрежението играе от 160-250 волта !
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Нали се сещаш,че говорим за трансформаторно.Инвертора сигурно няма да го усети,ама това!Ял съм го този с тока,и се получава горе-долу същата заварка.Навремето,майстора ми,като видеше такава заварка,питаше дали правя "гнездо за лястовици"!
                                088пет722пет99
                                http://www.hydropompi.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X