Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за телоподаващо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за телоподаващо

Здравейте,
    На таблото има 3 потенционометъра. Единия е за скоростта на телта, втори е за времето на заварката и изключва, третия е нещо свързано с газта. Ина пред него бутилка нарисувана. Има е от двете страни показано разстоянието на човката от детайла и за това предполагам че е свързано с дебита на газта или с продължителността на газта след като прекратя зварката. Телта ми тръгва почети веднага след натискането на спусъка и спира веднага след като го отпусна. Обаче газта не винаги спира секунди след спирането на телта. ако дава някаде на късо или да задържа спусъка, би трябвало и телта да не спира да върви.
    А относно разтоврването на кондензаторите. когато веднага ми спре газта и допра до детайл с маса не ми дава искра.
    Не съм го купувал аз телоподаващото. Наследство ми е от вуйчо ми. Върша си с него работа понеже работи много по леко от електрожена. Никога не бих дал тези пари за дребни работи. Една ролка тел от 15кг вече 2 години я търкалям и още не е стигнала половината. Но ми се иска да ми е всичко наред и да работи нормално.

Коментар

Кажи от къде си да те насочим къде да отидеш , това с писане няма да се оправи ,трябва някой да го види на място .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Виж в някоя тема в тоя раздел трябва да съм качил менуал на български за Струна лидер 250А и там си пише за какво служи въпросния тример !Ако я намеря ще ти я постна !

П.П Ето ти и линка с упътването за лидер 250 А !
        Последно редактирано от Roninn; 01-07-11, 18:14.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

От Русе съм. Днеска ходих в магазина от който вуйчо ми е купил апарата. Там
          а имали човек за ремонти, но ходел постоянно по заводите да поддържа техниката.
          Живея на около 1км от магазина и ми записаха номера, като е свободен техника да дойде да го види на място. Днеска заварявах и не ми е правило никакви проблеми.
          Благодаря ви за бързите отговори.
          П.П Само линка на колегата ронинн не го виждам.

Коментар

Нещо съм огелпел ...макар да не знам какво точно значи тая дума и как се пише ....! Книгата е за монофазния и трифазния вариянт ...твоето е лидер 250 II
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...=100351&page=7
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
              Колегата обаче говори за дебита на газ. А за разтоварване на кондензаторите няма ли съпротивление?
              Кондензаторите се разреждат през съпротивление свързано на нормално затворения контакт на контактора.
              Когато контактора се скапе и спре да работи нормално тогава дава този "специфичен" дефект.
              В твоя случай може би е достатъчно да отвориш машината и да смениш контактора. Сложи си малко по-голям контактор.
              Не си спомням дали лидера е чист трансформатор или е чопър, но и в двата случая поне една от фазите не се разпада след пускане на спусъка.
              АИГ-Заваряване ООД
              Заваръчни апарати "DEL"
              http://www.aigwelding.com
              0889 522 036

Коментар

Какво значи чист трансформатор или чопър....Чопър значи тунингован трансформатор с средна точка примерно или нещо друго че ме озадачи ?Ако имаш предвид трафа е с правоъгълна продълговата форма и има селенови диоди доста обемисти !
                Последно редактирано от Roninn; 04-07-11, 20:19.

Коментар

Чопър = трансформатор с тиристорно управление, до колкото знам.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте. Никой все още не ми се обади от магазина в който ми записаха номера. Но след ползване на машинкат вчера, всичко си заработи мормално. Предполагам че е имало някакв боклук и се е отпушило.
                    Имам питане за един пожарогасител на СО2. Искам да го ползвам като бутилка. Има си даже заверка че е годен до края на годината, а проба за налягане трябва да мине 2015г. Питането ми е, дали мога да го напълня така и да го ползвам. Вместимоста му е 1,5кг (толкова пише на етикета) Или да търся да ми го пригодят за работа.
                    Да отбележа че го намерих празен и със счупена фуния, но мене фунията не ми трябва, на нейното място се навива редуцер вентила.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                      Здравейте. Никой все още не ми се обади от магазина в който ми записаха номера. Но след ползване на машинкат вчера, всичко си заработи мормално. Предполагам че е имало някакв боклук и се е отпушило.
                      Имам питане за един пожарогасител на СО2. Искам да го ползвам като бутилка. Има си даже заверка че е годен до края на годината, а проба за налягане трябва да мине 2015г. Питането ми е, дали мога да го напълня така и да го ползвам. Вместимоста му е 1,5кг (толкова пише на етикета) Или да търся да ми го пригодят за работа.
                      Да отбележа че го намерих празен и със счупена фуния, но мене фунията не ми трябва, на нейното място се навива редуцер вентила.
                      В пожарогасителя има сонда-една тръба,която стига до дъното на бутилката,за да се ползва на телоподаващото,въпросната сонда се маха.
                      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                        В пожарогасителя има сонда-една тръба,която стига до дъното на бутилката,за да се ползва на телоподаващото,въпросната сонда се маха.
                        Или обръщаш бутилката с дъното на горе когато работиш....!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                          Или обръщаш бутилката с дъното на горе когато работиш....!
                          Малко кофти ми се вижда,да си монтирам бутилката върху редуцир винтила ,ма всеки си решава...

Коментар

E....ай сега ...да не би да не става.....или не е красиво ! Ами ако бутилката му е пълна какво,изпуска газа и отива да му махнат сондата и да я напълнят отново !

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              E....ай сега ...да не би да не става.....или не е красиво ! Ами ако бутилката му е пълна какво,изпуска газа и отива да му махнат сондата и да я напълнят отново !
                              Става-дори веднъж ми трябваше газ и вързах с тел дръжката на пожарогасителя (2-3 килограмов).Ма си беше за аварийни нужди-да бачкаш така мисля,че не става.

Коментар

В момента съм в киев....ела да видиш как я карат през просото ....Такива небивалици видях че ..........тая операция ще ти се стори ....гениална.....Тука всичко започва с водка и свършва с нея та един пожарогасител ли !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X