Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за телоподаващо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за телоподаващо

Ако 100 лева е цената в лидл, значи цената в Китай е преко сили 40-50. Кутия читави електроди понякога струват повече от това.

Търси нещо поне 120-140А, ама реални. За около триста-триста и малко лева вероятно може да се намери и дребен инвертор, например това:
    http://www.stahlwerk-schweissgeraete...-hand-140.html

Амперите са реални, 140А, и ПВ 60%. Ръкохватки, куфарче, маска и прочие. И тежи 5 кила.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от jouzzin Преглед на мнение
      То беше ясно че е смехория,но все пак исках да попитам по вещите от мен!за 100 лв кое плащаш-кабели,траф,ръчок....!Аз само на кабела като си представя цената каква е...
      А какво е вашето предложение за домашен електрожен?
      Не е въпроса какво плащаш, а защо зорлем опитваш да се набуташ.
      Кабела е с дебела изолация и вътре жилото е колкото да не е без хич.
      Ако си решил да си го купуваш за да го предадеш после на вторични - ще бъдеш назад с материала.
      Както казваше един приятел немец - ВНИМАВАЙ какво си купуваш от Лидл - дори и да виждаш че месото пред тебе е месо - провери дали случайно не е окрехкотено ( набутано с вода)
      АИГ-Заваряване ООД
      Заваръчни апарати "DEL"
      http://www.aigwelding.com
      0889 522 036

Коментар

Аз си купих ето това от един колега:

Вярно за 400 лева, но е 200 Ампера. Не съм ги ползвал, но електрод 4 мм пее. Досега не ми се е налагало да работя вкъщи с такъв, просто стопих един за проба още преди покупката.
        Имам и стар самоделен трансформатор, ама той е за дълбока резерва, ако този червния се скапе...

Иначе питай гугъл за електрожени втора употреба, може и да излезе нещо читаво.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

А,за купуване и дума не може да става,а пък за купуване и скрап даже и през ум не ми е минавало!Гледайки брошурата,направо ме врещи цената,и се зачудих каде е подводния камък в цялата работа - вие казахте къде!От Лидъл съм си купил едни единтвени чорапи-единия с 3 пръста по-къс от другия:-)
          TLC 120 Prado
          Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Ми, нищо ново. Хубавото и евтиното са на различни щандове просто. Ако някой на бензиностанция тръгне да ти продава бензин на половин цена, при това съвсем официално, от колонката, съвсем е резонен въпроса какво реално ти сипват в резервоара.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Ми, нищо ново. Хубавото и евтиното са на различни щандове просто. Ако някой на бензиностанция тръгне да ти продава бензин на половин цена, при това съвсем официално, от колонката, съвсем е резонен въпроса какво реално ти сипват в резервоара.
              Вероятно ти сипват акциз и ДДС. Другото е ефтино.
              АИГ-Заваряване ООД
              Заваръчни апарати "DEL"
              http://www.aigwelding.com
              0889 522 036

Коментар

Здравейте, извинявам се че съм извън темата, но не знам къде да попитам. Имам струна лидер250 трифазна. Остана ми като наследство. От година се уча на нея и заварявам сравнително добре. Шланга ми е с евро куплонг. Дюзи имам много и изобщо всякакви консумативи. Преди 2 дена ми залепна телта и като сменях дюзата ми се наложи да развия накрайника за газта (незнам какточно се казва, бронята където звършва). То хубаво го развих за да сложа ново, Ама бронята изкочи с около 2-3см и не иска да се прибере. Имам и брони, та мерих ги и сложих една която изкачаше с около 1 см. Личеше си че е ряза. И пак доста трудно я натиках. Предполагам че има някакав чалъм за тази интервенция. Мислих да си закупя тефлонова броня за алуминии, понеже имам алуминиеви профили и съм намислил нещо, ама как да я натикам.
                Благодаря на отзовалите се

Коментар

Алуминиеви профили няма да можеш да заваряваш с това телоподаващо. Забрави за всичко под 3мм.

Иначе телоподаващото е добро.

Коментар

Бронята действително изскача при сваляне на дюзата или дифузьора. Натиква се относително лесно, като държиш шланга максимално изправен и леко го опъваш.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Здравейте, благодаря ви за съвета с бронята. Не съм пробвал, ако ми се наложи знам решението. Имам друг въпрос. При натискане на спусъка газта тръгва, след него тръгва и телта. При спирането на спусъка ми спира телта и обикновенно и секунда две след това спира и газта. Обаче от време на време не иска да спре. Като изгася от шалтера и спира. Днеска обаче ми направи номер и след изгасяне на шалтера спря, но след пускането пак тръгна газта. Докато тече газта макар при ненатиснат спусък, при допир с масата или детайл на маса се поучава искра. В началото си милапана на газта е запушен, но тези искри ме навяват на мисълта че може проблема да е в управляващия пулт. Има си потенсионометър за количеството на газта, но в каквото и положение да го сложа не намирам разлика. Даже не мие ясно дали регулира дебита или продължителността на газта след като прикючи волтовата дъга. Предполагам е второто.
                      Отварях капака за да видя клапана, но ми се стори че няма как да се почисти.
                      Благодаря ви искрено за помоща.

Коментар

Проблем нямаш Погледни си науката към апарата Това с газа е нормално и необходимо.

Коментар

Колега, провери дали не блокира спусъка или да става късо в ръкохватката. Мисля, че си се объркал и на таблото няма потенциометър за газа. По-скоро има потенциометър за продължителността на точковите заварки. Най-вероятно накрая е задържал и силовия контактор щом има искри при пуснат спусък.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Струните имат проблем с клапаните но пък са евтини...!Това е общоизвестно и ме предупредиха преди да стана собственик на 250А машина...На таблото имаш три тримера ако не се лъжа ,единия го знаеш ,другия е за електронитоване и трябва да е изключен а третия поне при мен има отношение колко държиш дюзата от детайла ама може и да бъркам !Това че хвърля искра не е същото като по време на заварка или е същото ...в смъсъл отечка ,липса на заземяване....или нормален ампераж като по време на работа ?
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              ... третия поне при мен има отношение колко държиш дюзата от детайла ама може и да бъркам !Това че хвърля искра не е същото като по време на заварка или е същото ...в смъсъл отечка ,липса на заземяване....или нормален ампераж като по време на работа ?
                              Третият е баш за времената на газа Искрата е всъщност разряда на кондензаторите.
                              Последно редактирано от Scrapheap; 29-06-11, 23:09.

Коментар

Колегата обаче говори за дебита на газ. А за разтоварване на кондензаторите няма ли съпротивление?
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X