Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за телоподаващо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за телоподаващо

Само да взема ботилка и го почвам вече съм нарязял изгнилото и си правя детаилите,после самоще заварявам.

Коментар

Първоначално публикуван от michelin Преглед на мнение
      Само да взема ботилка и го почвам вече съм нарязял изгнилото и си правя детаилите,после самоще заварявам.
      За да ти е лесно заваряването,щом ще ползваш вече боядисана ламарина,почиствай я хубаво от двете страни,че иначе много хвърля искри и пуши.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
        иначе много хвърля искри и пуши.
        Не само когато в химията на заварката се смесят и остатъците от боя ; цинк ; ръжда и други боклуци качеството на самата заварка вече е непредсказуемо .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колегата michelin тепърва ще усвоява азовете на заваряването. Когато започне и неговата тема ще стигне стотина страници. Последното е в кръга на шегата. Ако ентусиазмът не го напусне веднага ще помагаме със съвети.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Не само когато в химията на заварката се смесят и остатъците от боя ; цинк ; ръжда и други боклуци качеството на самата заварка вече е непредсказуемо .
            Здравей колега. Извинявам се, че пиша тук, но не можах да намеря темата за струговете в търсачката, а лични съобщения не мога да изпращам. Трябва ми документация за струг Ц5, а някъде из темите стещтнах, че я имаш. Благодаря ти предварително да ми я пратиш.

Коментар

Е как ще ме напусне ентосиазма тази кола е едив вид реликва трябва да стане.
              Ще я правя пълен оригинал може би само едни джанти и двигател за понапред да се измислят,но сега съм на тема купе.
              Догодина трябва и москвича да се постегне отцолу че стоиките за криковете са паянтави вече.
              Такаче мерак имам.
              Иначе за чистенето на ламарината знам че трябва да се изчистят и двата детаила от всичко до гола ламарина.
              Кажете сега колко литра газ трябва да пускам като заварявам някъде гледах че пишеше горе долу по 1литър газ на мелиметър ламарина?Вярнолие или е друг принципа?

Коментар

Аз подавам газ според вида на редуцир- вентила. Ако е в литри за минута - от 10 до 15л. при положение, че в помещението където работиш не става течение. Щом подухва се налага и по-голямо количество. Ако редуцирът е с два часовника за високата и ниската страна то тогава подавам около 2.5 атмосфери по показания на ниската страна. Уговорката за течението важи и тук. Това е в общи линии основното регулиране.
                Из "Златния телец"

Коментар

Ако става течение(духа)-може изобщо да не може да се заварява.

Колега, за да определиш колко газ ти трябва трябва да знаеш първо за какво служи тя.
                  Основната и роля е да защитава дъгата и ваната от достъпа на атмосферен въздух. Пробвай на някаква планка да работиш без газ, и ще разбереш защо е нужно да има защита на дъгата и ваната. После докато гори дъгата помоли някой да започне да върти врътката за дебита на газта-така започваш малко по малко да защитаваш дъгата. В един момент пращенето и искренето престават, и дъгата започва да "пее". Това е минималното количество газ което трябва да се подава на дюзата. Оптималното е с може би още 50% отгоре.

Имам колеги които работят с много газ, почти до предела на възможностите на вентила. На въпроса ми защо не намялят мялко те вдигат рамене, и казват, че няма нужда, нищо не пречи на заварката. Ама газта не я плащат те... Аз работя с 10-12 литра в минута, това е напълно достатъчно.
                  Но машината ми е Kemppi 400A, шланг с охлажане, с голяма газова дюза. При твоята "въшка" нещата може да стоят другояче.
                  Но 10-15литра газ си е универсален разход и за малки и за големи машини, така, че ползвай този разход, и не се безпокой.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Освен това зависи и къкъв е газа ако е чист СО иска повече дебит ако е някоя от газовите смеси вече въпрос на реглаж според процентното съдържание . Не е добре и дебита да е много голям охлажда заварката много бързо .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Като взимам бУтилката ще пиша дали е чист газа.
                      Като казвате да пускам 10-15 литра газ дали няма да свършва много бързо 5 килограмова бУтилка.
                      За няколко минути и пак зареждане.

Коментар

Тия 10-15 при какви амперажи иде реч? Навън, или в помещение? Щото съм установил опитно че при работа на около 180А "критичната" зона е накъде около 6-7 литра/минута. Това за коргон. Съответно работя на между 8 и 9 литра. Никога не е имало проблем.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Винаги съм работил с чист въгледвуокис. Освен това също така винаги съм заварявал при отворена врата на гаража независимо от сезона. Последното за да не става вътре Кремиковци. Под 10 литра не се получаваше даже и със СТРУНА-та. Когато се наложи да работя с Айнхел, манометъра пак седеше на около 10л. След това го смених с преработен, който е само с налягане а не с литри. Установих, че под 2 атмосфери също не става. С други думи това, което съм написал е от личен опит. Със Струната работех обикновено на 3 - около 100А по спомени. С Айнхела на 3 или 4 - около 125А. Това е само по положението на ключа. Колко е бил реалния ток не мога да кажа със сигурност. Бутилката не се изпразва толкова лесно ако не я забравяш често отворена.
                          Из "Златния телец"

Коментар

С CO2 не се изпразва лесно. С коргона обаче не седят така нещата. Не е втечнен, а само компресиран на 150-170 бара. И свършва по-бързо, съответно. Но пък машината пее с него.

Навън/при течение се ползва повече газ. Няма спор по въпроса.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз предимно ще заварявам в гаража на отворени врати на течение.
                              Значи да взимам 5килограмовата щом не свършва толкова бързо.

Коментар

Ако не мислиш да разнасяш апарата из махалата, а заваряваш само у вас, може да си вземеш по-голяма бутилка. Просто ще закачиш малко по-дълъг маркуч, който да ти позволява местенето на апарата из гаража. Иначе една 30 килограмова бутилка напълнена до горе тежи около 80кг. Когато започнеш заварките, пусни за начало 5л газ и от звука и пръските ще разбереш колко далече си от истината. Ако държиш на минимален разход на газ може да не теглиш постоянен цял шев на кръпката а да правиш точка до точка. Става малко по-бавно, но разхода на газ е по-малък и опасността от издухване на ламарината е минимален. Това всичкото се отнася за кръпки срещнати чело с чело с оригиналния детайл. При положение, че застъпваш кръпката и детайла с по 5-6 милиметра може да си доста по-смел, но при непрекъснат шев разхода на газ е по-голям. При стабилно мрежово напрежение от 220-230В апарата трябва да заварява 1мм ламарина с тел 0.8 на 3та или в най-лошия случай 4та степен на ключа. Потенциометъра за телоподаването от 5 нагоре докато изчисти звука и отчасти пръските. При работа с чист въгледвуокис пръските са малко повече особено при измислените телоподаващи.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X