Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за телоподаващо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за телоподаващо

Та купих си това телоподавашо---http://www.guede.com/home/start.html
    Сега го комплектовам търся си ботилко и тел.
    Четох му инструкциите и пише че може да се използват ролки с тегло 0,2-0,4 кг. това какво значи 200-400 грама или килограма печатна грешка ли е какво е.
    Имам и един друг въпрос така като му гледате параметрите добро ли е горе-долу трябва ми за да изкърпя колата и за хоби нужди каквото излезе.
    Кажете защото съм новак тепърва ще го изучавам.

От: Въпрос за телоподаващо

Колега,на какви пари го плати това телоподаващо?
    TLC 120 Prado
    Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Збъркал съм линка - http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...m=400116747396

Коментар

Колега, така като го гледам този апарат е едно към едно със синята серия на Айнхел. Трябва да работи с 5 кг. ролка тел. Ще успееш да изкърпиш кола, но с повече търпение. Важно е много добре да почистваш детайлите от боя, кит, антикор и др. По-добре работи с тел 0,8. Успех в самообучението!
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

5кг. ролка мисля че ще му е голяма.За хоби са му прекалено много 5кг.Колега вземи си по малко.
          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Не искам да влизам в спор, но дълго време съм работил с най-аматьорското телоподаващо на Айнхел. Никога не се е чудило какво да прави с 5кг. ролка тел. По-важното е да не се позволява на тела да ръждяса в апарата.
            Из "Златния телец"

Коментар

Малко по добро е от енхела това от линка дето съм го дал само параметрите му са същите на моето кутията е друга и е с еврокуплунг на шланга с ръкохватката отвътре незнам има ли прилики с енхела.
              Та казвате ще оправя колата с него.

Коментар

Да и аз съм със същият аинхел и съм доволен
                Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                Не искам да влизам в спор, но дълго време съм работил с най-аматьорското телоподаващо на Айнхел. Никога не се е чудило какво да прави с 5кг. ролка тел. По-важното е да не се позволява на тела да ръждяса в апарата.
                0885 297985,мтел-Радо
                0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Днес взех тел 0.8 от редко полска.
                  По добре ли е 0.8 за кърпене на 1мм или 0.6 щеше да е по добре.
                  Гледах и 1 ботилка малка пълна за 156лв неразбрах колко литра е само но е висока около метър ще стигне ли едно пънене за смяна на калници отпред пода и предните подкалници или да търся нещо втора опотреба.Някои знае ли как им вървят цените на ботилките и пълненето колко е 1 пънене на литър ли е на килограм ли е?

Коментар

С 0.8 ще работи по-добре. Работил съм и с 0.6 и с 0.8 и накрая установих, че по-лесна и по-точна настройка на апарата се постига с 0.8. Резервните детайли са от ламарина 0.8 в най-добрия случай, освен ако колата не е ВОЛГА. Описаната от теб бутилка ми прилича на 5 килограмова. Едно такова зареждане би трябвало да ти стигне за изброените детайли при условие, че внимаваш с бутилката. Пълненето е на килограм. Зареждам от МЕСЕР, но не знам цените в момента. Вземи пред вид, че бутилката трябва да има и редовна заверка. Като купиш нещо втора употреба може да литнат едни 50-60 лв. за преглед и заверка. Без заверка никой няма да ти напълни бутилката. Когато започнеш да заваряваш е добре да си създадеш навика винаги да затваряш крана на бутилката дори и за пушпауза. Така ще минимизираш възможните утечки от самия кран и връзките до апарата. Като последно - добре си се насочил към ламарина 1мм. За евентуални кутии и гредички можеш да ползваш ламарина според дебелината на оригиналния детайл. По обикновенните коли не съм срещал неща по-дебели от1.5мм. Апарата ще ги заварява без проблем с тел 0.8. Успех с ремонта!
                    Последно редактирано от коко келеша; 26-05-11, 06:36. Причина: допълнение
                    Из "Златния телец"

Коментар

Здравейте,
                      Машината прилича много на айнхел от синята серия, няма евро куплунг на шланга.
                      Ролка от 5 кг е най-добра за работа с него.
                      0,8 е универсален размер на тела.
                      Чисти добре там където ще заваряваш.
                      Добре е да разделиш моторчето от заваръчната дъга. Това става с трафче, реле и грец.
                      АИГ-Заваряване ООД
                      Заваръчни апарати "DEL"
                      http://www.aigwelding.com
                      0889 522 036

Коментар

Благодаря за съветете греди нямал да правя много 1-2 дупки. Ще ги правя с 2мм ламарина такава имам.
                        А колата не е волга а полски фиат 125р от последните 85г.

Коментар

Колега купи си по тьнка ламарина.Тоя фият и на тия години.Няма да мине само с 1 2 дупки.Конзолите на предните врати са от няколко слоя ламарина.Щети е нужно бая свободно време.Но ще се научиш на него да заваряваш.Успех с начинанието.

Коментар

Време имам и ламарина горе-долу от един друг фиат донор от вратите му.

Коментар

започваи смело без да се притесняваш.работата ще те научи.успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X