Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къртач-какъв?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къртач-какъв?

Темата беше за къртач, после се оказа, че става въпрос за перфоратор. Сега върви към бъркалките, та да вметна още една подробност: По горе, беше достатъчно разяснено, че основната характеристика на този тип машини, не е мощността на двигателя, а енергията на удара, но след като ще се ползва и за бъркалка, вече мощността съвсем не е без значение - за да няма проблеми, при ползване за бъркалка, трябва да е от поне 800вата нагоре. Избор няма, понеже машината е вече закупена, но ако не е толкова мощна, това трябва да се има предвид.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Със сигурност през нашта фирма са минали стотици къртачи(не перфоратори те са в пъти повече) и единственното което изкарва най много обикновенно малко над година преди да се амортизира напълно е 12-ката на Бош, нещото което е малко по яко и здраво е Хитачито но е неудобно за стени ползва се само за подове, а ако става на въпрос за перфоратори това е Метабото като цена и качество е най-удачно не че няма и други но е най-евтино и е голяма гад както писа един колега по-горе. Къртачите се ползват нон стоп всеки ден в годината с много малки изключения като на двама човека се дава един брой за да могат да се сменят вие си преценявайте как се използват и доколко ги натоварваме, на цигулките(така си им викаме) обикновенно първото нещо което се скапва е ротора който е като цена на половин нова машина. Машинки от рода на Райдер, Ейнхел и други подобни са си пълен ташак, колкото да те подлъже да разчиташ на нея да свърши неква по сериозна работа. Преди година съседа отгоре тръгна да си ремонтира апартамента и искаше да си избие панела м/у хола и балкона за да увеличи помещението и то със такава незнайна машинка, в продължение на месец и нещо съботите и неделите не се траеше в къщи от шум, един ден след голема разправия му предложих да спре и на другия ден му изпратих един юнак с Боша свърши работа буквално за 15 минути. Просто понекога си требва пръч. А и машинка хем за къртене и хем за пробиване няма читава всичко е некъв компромис за две в едно дори и на баш марките, ако си е за къртене вземаш си къртач, ако е за пробиване перфоратор, идеална машинка пенкелер няма.
      Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Вдигам тази тема, тъй като в момента има много приятна промоция в Практикер - перфоратор Макита2470F за 319 лв.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_________________4a30ed0305ca5.jpg
Прегледи:1
Размер:17.3 КБ
ID:5282465

Този модел на Макита е доказан "работен кон" и който търси перфоратор може да се възползва от офертата - аз вече го направих.

Нормално модел 2470 (без F) се продава за 380 лева, а модел 2470F (с осветление на работната повърхност) за около 420 лв.

Горното го казвам, без да имам нищо общо с магазина-продавач, но ако постът ми нарушава правилата на форума, моля той да бъде изтрит или редактиран.

Коментар

здравейте занимавамсе с монтаж на гипскартон и ас скоро мисля даси зема перфоратор и съм се насочил към kress ,заради това чее лек нети висват рацете и е достатъчно мощен , братми е рабитил с такъв 4 гд и то без да мръдне http://www.kress-elektrik.com/Power-...x_commerce_pi1[catUid]=35&tx_commerce_pi1[showUid]=686

а къртача съм се насочил към това чудовиште ,но ме притеснява цената а и за тази марка нищо несъм чувал ,щее интересно да чуя нещо от извора
          http://www.kupilisi.com/product_info...ducts_id=12002
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-12-11, 16:56.

Коментар

Крез са много добри инструменти, няма да сбъркаш. Относно вторият ми прилича на китайски модел който съм виждал под много имена и цветове и последно беше около 150лв. Така, че поогледай и на други места за същото, но с друг цвят.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Аз има два макита и един бош но макитата е идеална за тази работаhttp://www.makitauk.com/products/fro...3&model=HR1830
              Grand Vitra ddis 2008
              SEAT Althea XL tsi 2010
              Mitsubishi Canter

Коментар

МИЛУОКИ е върха на сладоледа-имам от 15г.невероятен,дори четките не съм му сменял а те се сменят отвън без да го разглобяваш

Коментар

неможах данамеря никаква информация затази марка http://www.kupilisi.com/product_info...ducts_id=12002 ,излизатми некви руски сайтове .мисля да осетя магазинаим (София, Н.Мушанов 114)да ги видя сепак DWT HAMMER немизвучи китайско

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X