Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къртач-какъв?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къртач-какъв?

Да си го ползваш с кеф...и не го жали.
    Така или иначе повечето вносни инструменти с цена под 100лв ги взимат в сервиз само докато са гаранционни, като направо ги сменят...след този период ако се развали нещо го хвърляш. Никой не се занимава да внася резервни части за тях...

Коментар

Макита и Метабо са най-бесмъртните уреди с които съм работил.Пробивах дупки с перфоратор Макита в дин таван,когато свредлото се заклещи в една арматура.След всякъкви пируети,вкючващи и опит за коремното(неуспешен) установих,че с добро нема да стане.Та аз (95-6 кила) и колегата(и той толкова) се увисихме на Макитата и натиснах "спусъка".Тая гад взе да ни върти и двамата....Какво да кажа повече ,тая гад е неубиваема.Същия перфоратор нов е около 250лв.
      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
      Mark Twain
      СтоЕнчA

Коментар

Макита, Хилти, ДеВалт, Бош хамър. Така ги подреждам аз по здравина. Макитата е най-неубиваемото нещо, с което съм работил досега. Всичко на Макита. Иначе с тия евтините е въпрос на късмет. Аз едно малко къртаче на Райдер, го стопих за един ден. Не можах да си свърша работа. Но някои се уцелват доста здрави.
        Дано това, което си си купил да ти е безпроблемно и да ти служи дълго.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          Нави ме. От днес съм не много горд собственик на същото от снимката. ....... Казаха че са много здрави ако се смазват редовно. Като цяло е доста дърводелско изпълнение. Ще пиша ако има проблеми по време на експлоатацията.
          Аз имам същото само, че е с червената дръжка. (следващия модел).
          Аз си маправих голям ремонт в къщи, тъста след мене, още един приятел след това.....
          Сега тъста го ползва като ходи да монтира дървении. Имах проблем само с кабела - пречупи се и го смених.
          Когато го купувах, от сервиза на райдер имаше човек и ме предупреди да му слагам грес отпред на захвата. Купих си маркова на Метабо от магазин на Киров и за сега вече четвърта година нямам забележки.
          Кабела можеш и да си го смениш веднага с гумиран защото е къс и чуплив особено на студено.
          Слагай грес на опашката на бургията, пъхай в захвата и яко работа....
          Всички дупки искат смазка....
          АИГ-Заваряване ООД
          Заваръчни апарати "DEL"
          http://www.aigwelding.com
          0889 522 036

Коментар

Мойта машина има и вграден съединител срещу заклещване на свредлото. Предполагам и този също.
            АИГ-Заваряване ООД
            Заваръчни апарати "DEL"
            http://www.aigwelding.com
            0889 522 036

Коментар

Колега да не повярваш прочетох цялата тема , според мен вземи си един евтин перфоратор и не го мисли . Аз имам един немски /неизвестна марка/ но го купих за 50лв и му скъсах ританките а още работи .Това ако е за любителско ползване , ако не цените са други и дедо Владо и Спарки са прави !

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                .......Малко ме съмнява да е толкова, но не е зле за цената от 89лв. с ДДС, което ще си възстановя. ........
                Митееее, това от другата седмица е на промоция в Бриколаж. Тюх, отидОа парите за кИфтетата.
                Честито.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                  Митееее, това от другата седмица е на промоция в Бриколаж. Тюх, отидОа парите за кИфтетата.
                  Честито.
                  Стига де...алчността е порок.

Коментар

Същото от снимката имаше и баща ми за цена около 85-90 лв.. Издържа неочаквано дълго на тежка експлоатация, накрая брат ми като къртеше едни основи го прегря и му счупи корпуса в металната(сивата) част.
                    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                    Телефон - в профила!

Коментар

Нека изкажа и аз компетентното си мнение...
                      Значи неща от рода на райдър или еинхел са играчки. ако ти трябват отвреме на време за да пробиеш някоя дупка с 8мм ще свършат работа.
                      Ако обаче ти трябва машина на която може да се разчита просто забрави тези марки.
                      Когато аз си купувах перфоратор избирах между хилти и бош. Останових следното. Хилти наистина са най добрите инструменти в света обаче струват 2-3 пъти повече от инструмент на бош в същия клас. Възможно е да са по здрави пък и по принцип им дават доста сериозни гаранции но за да заровиш толкова пари трябва в рамките на 2 години да го скъсаш от работа тоя инструмент. Аз избрах бош от синята серия (професионалните) понеже не го ползвам за да изкарвам пари с него. От както го взех обаче съм свършил много работа с него и смея да кажа че се представя много добре. Удобен мощен и сравнително лек.
                      Ето това е моята машинка:
                      http://megashop.bg/bosch/%D0%95%D0%9...duct_info.html

Естествено не съм я копувал от сайта а от Киров. Има си функция къртене е с 3 джаула не можеш да сабориш света но със нея съм си свалял плочките в банята и тоалетната и съм къртил бетонните первази по коридорите. Още нещо много важно тия бошове които ги продават по хипермаркетите първо за зелена серия (любителски) второ са някакви произведени в китай. Абе не си копувай от там.
                      Работил съм и със спарки. Много се повреждат горят им роторите много вибрации дръжките са адски некомфортни твърди и ти набиват ръцете. И в крайна сметка се чупят лесно. И като отидеш да им го занесеш за ремонт понеже е в гаранция ти казват че видиш ли в гаранцията пишело че некво листче там трябва да го попълниш и да им го изпратиш инъче гаранциата била невалидна. И това в някакъв непомня точно но примерно 20 дневен срок от покупката. И се оказва че не си видял това и гаранцията ти е невалидна. Българска работа.
                      По въпроса за машинката горе на снимката голямата алуминиева с червен мотор. Има ги същите под марки райдър еинхел будгет и още няколко такива. Разликата е в цвета. Имал съм такава същата 1:1 мойта беше марка хилти така пишеше... В тухла пробиваше но вдигаше адски шум страшни вибрации и патронника бие със 2мм отклонение. Наложи ми се да пробиа 30-тина дупки в бетон със 8мм и към последните машинката се развали а именно вече не удряше. Разглобих я и разбрах че удрящият механисъм зе задейства като се зацепят едни съчмички. Е та тия съчмички се бяха смляли. Голямото зъбно колело се беше пропукало и скоро и то щеше да сдаде багажа. Просто материала е кофти. Нищо не е закалено никаде няма циментация. Да не говорим че съчмите пък в патронника които държът свредлото единственото нещо което ги задържа на място са едни малки гумени ремачета в ролята на ластик. Като мине 1 година се късат защото са от кофти гума и патронника ти почва да не задържа свредлото. Не си давай парите за това. Не става за нищо освен за бъркалка (докато му се скъса ластика на патронника

Надявам се да съм помогнал. Поздрави

Коментар

Не знам на какво хипер менте на китаеца си попаднал, но при мен нещата изобщо не са така. Дупките, дето пробивам най-често са 16мм с дълго (сигурно 40см) бошовско свредло в бетон. Нищо в тая машина не е мръднало. А е и къртено МНОГО повече от къртене на плочки в банята и парапети в коридора. Как ти звучи например къртене на мозайка на балкон, коридори, мокро помещение, тоалетна и баня, общо към 20 квадрата, без спиране сигурно половин ден (горките ми съседи)? Или трошене на гранитни камъни на село в основата на оградата, пак половин ден? Спирането е било само като загрее - да поизстине малко. Изглежда разликата не е само в цвета. Не че RAIDER е някаква марка (ъглошлайфа ми сдаде при първия по-сериозен зор), но за пореден път се убеждавам че има ментета даже и на китайското.

А имам например и ударна бормашина Agoyama, която пак купих на майтап за 20 лева. И нея не мога да строша още. Направо да не повярва човек. Даже и ударния и механизъм си е в ред, след безброй дупки (купих я преди къртача/перфоратора). Единствено копчето за включване/изключване на удара се хълталее и когато има повече вибрации ударния механизъм се включва самоволно понякога.

ПП: И точно за бъркалка не става. Няма как да я захванеш за патрона, а и машината е бавнооборотна за такава работа.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

ПП: И точно за бъркалка не става. Няма как да я захванеш за патрона, а и машината е бавнооборотна за такава работа.
                          Става и за това на битака продават патронник с такава опашка за няма и 5 лева . По лесния варянт е на опашката на някое скапано свредло да завариш бъркалката . Имам такъв къртач/перфоратор на световноизвестната китайска фирма Сома купен за цели 50 лева от битака повече от 10 години душманска експлоатация копаене на кабелни канали в бетон в работата направил е освен ремонта в нас поне още 5-6 апартамента на колеги по едно време му бях загубил следите на кой съм го дал но взе че се върна . Иска само грес през капачката отгоре . Има една тънкост при работа с тези къртачи не трябва да натискаш при къртене трябва да му оставиш да чука с целия ход . Почнеш ли да натискаш освен че работи по бавно чупи маховичето което движи буталото .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Даже и патронник не ти трябва- отдавна на пазара има бъркалки с SDS + накрая. Райдър, както и Топмастер претендират да са някаква марка и се налагат успешно поне в България. Почти всички уреди са ми от там и си вършат перфектно работата. Големият ъглошлайф е от преди 4-5 години и е с плавен старт(като го купих си мислех че е повреден). Доста майстори съм учудил с него защото от качествените марки в бг. нямаше такъв.
                            Каквото и да е качеството на изделието цената винаги ще е от значение. Има фактори които не зависят от експлоатацията и здравината. Външен удар, изгубване,изпускане,кражба, 2 фази в чисто новият контакт и т.н.
                            Ако гоня срокове винаги бих предпочел да си купя 3 райдъра вместо 1 бош, или 7 вместо хилти.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              ...Имам такъв къртач/перфоратор на световноизвестната китайска фирма Сома купен за цели 50 лева от битака повече от 10 години душманска експлоатация копаене на кабелни канали в бетон в работата направил е освен ремонта в нас поне още 5-6 апартамента на колеги по едно време му бях загубил следите на кой съм го дал но взе че се върна . Иска само грес през капачката отгоре ...
                              И аз имам...неубиваем е. На моя даже преди 8 години му загубихме капачката...работи...всеки ден.
                              Но този случай е по-скоро изключение.
                              Впечатлението ми е, че когато се появи някоя фирма на пазара, първата(бих казал ограничена) серия уреди са добри, следващите скраб.
                              Така се бях излъгал преди години. Имах един много добър винтоверт на скил от първите. Купих си още два...хвърлих ги...
                              Сега пак има някакви по 50лв.(с две батерии даже) на някаква нова фирма.
                              Взех си два и явно уцелих серията...добри са.

Коментар

Купих си бъркалка SDS. Доста е голяма. В неделя му беше бойното кръщение. Половин ден къртене и 50кг. варов разтвор бъркане. Даже още работи.Не загрява повече от хилтито ми което е 12 пъти по скъпо. Ходих по случайност да видя и промоцията в б....кол@ж. На 59лв има почти същите, сини, без име. Имат разлики. Уж е същото, но детайлите са малко различни и ми се стори по леко сравнено с райдъра който беше до него на рафта.
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X