Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къртач-какъв?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къртач-какъв?

Здравейте,

налага ми се да закупя къртач. Понеже ще се ползва нависоко искам да е лек, но поради това, че съм изтрещял на тема качество искам и да е силен, за да не го държа половин ден над главата си и да не ходи в сервиза често. Трябва да може да върти, но и да чука без въртене. Интересуват ме лични впечатления от "къртещи". Също така ако някой има нещо читаво за продаване да се чуства поканен да прати едно лично.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

От: Къртач-какъв?

Мите, вземи си Хилти или Канго. Хилти имам от 25 год. и още работи без проблеми. Никога не е било в сервиз и не е отваряно никога. Вярно, че не е било общинско и не е работило на 'норма' но все пак.
    От малките перфоратори, казват, че Макита и Де Валт са добри но аз нямам лични наблюдения.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Купи си Makita 2470 до 3 кг и дори да го ползваш за лични нужди ще го ползваш много дълго а дори да е за професионални цели пак ще ти бъде от полза .
      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Много зависи за какво ще го ползваш и колко време.Аз имам един бюджетен перфоратор(като тия във веригите магазини),който не ми изморява ръцете и за домашни условия върши работа стига редовно да се почиства и смазва.Една зегерка ми се заигра отпред на захвата, ама си я смених.Иначе не ме е предал.Ако е за професионални цели Хилти или Бош-нямат разваляне.Пък и някое българско Спарки сигурно ще е добре.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Имам 4 години Ейнхел -950 вата жълт.Функции- само въртене,само удар,удар-въртене Не се използва ежедневно но го дадох на дядото и той прекопа с него около 100кв/м асвалт и чакъл. Заобли ръбовете на шилото. Постоянно е в някой познат. Лек е,евтин -к'во повече да искаш от живота? При мен свърши доста работа на 150 волта напрежение. Нямал съм друг къртач от по-добра марка и не мога да направя сравнение, но с тая работа която свърши китайчето....
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Имам 3 машини на Девалт, Акумулаторен 36В перфоратор на Хилти, един Елтос, един Крес и разни други. Спарки не искам, не съм доволен, Имах дрелка и малък флекс на Спарки, но починаха. От другите съм много доволен. Проблем ми е, че от разни места чувам че в момента Бош и Хилти не струват. Иначе съм фен на Хилти и Девалт.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Аз имам Макита2470,Бош и Хитачи DH45.Като реда по който съм ги описал са лек,среден и голям като Хитачито е с SDS max патрон.Трябва да прецениш за какво ще го ползваш и според това да избираш какъв клас-лек,среден или голям.Иначе като марка според съотношение параметри качество и цена ти препоръчвам Макита и Хитачи.

Коментар

Предполагам, че ми трябва категория Лек.

Коментар

Аз съм доволен от sparky като марка,качество ,бих си закупил такъв къртач без да се двоумя !

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                    Макита 2470,няма да съжаляваш.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      За тези електроинструменти важната величина е енергията на удара, дава се в джаули, много малко продавачи я знаят (наблягат на еднакви ватове на мотора и по-ниска цена), написана е на още по-малко места (обикновенно в специализираните каталози и много рядко на кутиите или на самите машини)
                      Вървиш, правиш се на шест без десет, и питаш. Аз ползвам "Райдер" (колокото и да е странно) но не най-евтиния модел, а две стъпки по-нагоре, (още по-нагоре цените и качеството им се изравняват с другите марки). критерият ми за избор беше именно този (сила на удара). Оказа се че при почти един и същи корпус най-евтините удраят с 1.1J, а малко по-скъпия с около 4, там е и границата (разликата в цената беше към 50лв. грубо 80/120).
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

още един глас от мен за Макитата

Коментар

DeWalt!!!!.....В моите две леви ръце само те оцеляват!Имам широка гама машинки на тази фирма и нищо не е дало фира.Никога!

Коментар

Първоначално публикуван от xpu100 Преглед на мнение
                            Макита 2470,няма да съжаляваш.
                            Тази Макита я дават със сила на удара 2.9J. Иначе цената е по ниска отколкото очаквах.

Коментар

От De Walt много добри впечатления от един къртач(ползван служебен на един обект) и един голям ъглошлайф (собствен). Много яки машини, но цените им пък са доста солени...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X