Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за телподаващо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за телподаващо

Първоначално публикуван от asko Преглед на мнение
    Колеги с моето телподаващо стигнах доста напред,кутията подаването на тела почти всичко съм направил,остана ми само трафа и дросела които мисля да купя готови за около 300лв.
    Моят въпрос към вас е такъв дали може инверторен електрожен да се ползва за токоизточник.
    Не може, без промени по електрониката. Електрожена и телоподаващото са с различни електрически характеристики, както вероятно вече е споменато в темата.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това съм направил до тук. Ако някой от вас има работеща схема за инверторно телподаващо,и иска да я сподели с мен моля.
      asen_sha@mail.bg
      Прикачени файлове

Коментар

колеги така и така сте на тема телоподаващи,ако може някой да ми каже какво трябва да е телоподаващото за този модел цо ,защото цо-то като го купих му бяха взели телоподаващото,и сега го ползвам като електрожен и работи перфектно.С него съм заварявал селектроди от2до 5мм стоманени електроди ,като на най високата степен с 5ммстоманен електрод реже -и то стабилно.Ползвал съм го и като стартерно- с него палех трактора.Така че ако някой може да ми даде информация за телоподаващо или схема за такова ще съм му много благодарен.
        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от svzanev Преглед на мнение
          колеги така и така сте на тема телоподаващи,ако може някой да ми каже какво трябва да е телоподаващото за този модел цо ,защото цо-то като го купих му бяха взели телоподаващото,и сега го ползвам като електрожен и работи перфектно.С него съм заварявал селектроди от2до 5мм стоманени електроди ,като на най високата степен с 5ммстоманен електрод реже -и то стабилно.Ползвал съм го и като стартерно- с него палех трактора.Така че ако някой може да ми даде информация за телоподаващо или схема за такова ще съм му много благодарен.
          Ами това е модел от зората на заваръчната техника у нас - 200 амперова машина на Института по заваряване. Странно че работи безпроблемно на обмазани електроди , щото пише , че е за СО ( освен ако нещо не е бърничкано впоследствие) . Трансформаторна машина с голям разход на енергия , но пък стабилна като изпълнение . Схема точно за този модел трудно ще намериш , но стар електричар може да "разчете" устройството наяве .

Сега се загледах :Средната шпилка за какво е ? Ползвал ли си я ?
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

средната шпилка е за + първа степен(тоест по слабо ) ,а колкото до това дали е преправян ,съм сигорен че нее.Аз го имам от десетина години и за това време му е сменен само един контактор,и то още като го купих.

Коментар

средната шпилка е за + първа степен(тоест по слабо ) ,а колкото до това дали е преправян ,съм сигорен че нее.Аз го имам от десетина години и за това време му е сменен само един контактор,и то още като го купих.
              Колега аз имам професионално с два двигатела изнесоха ми го от един завод заедно с шланг пълен комплект като го гледам може да не е ползвано ако имаш интерес може да го снимам и покажа.

Коментар

Ако не те затруднява колега снимай.
                другият вариант е ,ако на някой му върши по добра работа може да го продам.Така че може и оферти.

Коментар

Ако не те затруднява колега снимай.
                  другият вариант е ,ако на някой му върши по добра работа може да го продам.Така че може и оферти.

Ето снимки на машинката само захранваш от правотоков електрожен и имаш CO. Аз пари не съм давал за нея а направих автомобила на въпросния човек и тои ми плати с нея работата беше някаде за около 350лв........но си мисля че немога да взема толко пари сега за това ще се разберем ако някой има интерес.

GSM 0882016070
                  Прикачени файлове

Коментар

Аз искам да видя как след захранване с правотоков електрожен ще заработи Цо-то.......за съжаление съм далеч да го пробваме....но мисля че няма да стане...
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                      Аз искам да видя как след захранване с правотоков електрожен ще заработи Цо-то.......за съжаление съм далеч да го пробваме....но мисля че няма да стане...

Защо си мислиш така аз си мисля че ще стане.

Коментар

Първоначално публикуван от valio zila Преглед на мнение
                        Защо си мислиш така аз си мисля че ще стане.
                        Аз пък мислех , че вече си го пробвал , а ти само си мислил ....
                        От толкова мислене с правотоков електрожен не става . Доста е писано в този раздел.
                        Последно редактирано от Vlado_Ts; 30-01-10, 14:13.
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Грешката е моя - става въпрос за 250 а-ва машина . Тя затова работи и с "петица" . А че е бъркано по нея - бъркано е .Макар и за добро.
                          Все пак без да се надзърне под тенекийте , нищо още не е ясно.
                          Онова присаденото ключе на лицевия панел - дето е като мързеланка , какво включва - вентилатор ? Или управлява контактора ?

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            Грешката е моя - става въпрос за 250 а-ва машина . Тя затова работи и с "петица" . А че е бъркано по нея - бъркано е .Макар и за добро.
                            Все пак без да се надзърне под тенекийте , нищо още не е ясно.
                            Онова присаденото ключе на лицевия панел - дето е като мързеланка , какво включва - вентилатор ? Или управлява контактора ?

Хеййй може да обясните на човек не е нужно толко подскачане казах че си мисля че е така като знам какво има в телоподаващите предположих че ще стане разликата е в напреженията кво толкова.

Коментар

На модулните пернишки машини Г 500 цялата оперативна инсталация е 36 волта контактора се командва от ръкохватката и отзад има такава букса с 4 крачета клапана и всичко останало е в телоподаващия модул отдолу е само токоисточника. В работата имам няколко все още работещи Гта на които никой не работи много им е тежичък шланга с ръкохватката и са доста шумни. Имам и едно което някой е преправил на електрожен допълнително ЦК ключе включва основния работен контактор другото оригинално ЦК ключе командва само контактора на вентилатора и оперативния трансформатор дефакто когато машината си е телоподаващо от това ЦК ключе се включва и изключва цялата. Не че не може да се върже и на него и да включва всичко наведнъж както си е на машините правени само като електрожен Е 500.
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

от тава ключе се пуска и спира целият агрегат .но наистина че оперативната е на 36в, и на задния панел има кнопка за кабела на телоподаващото,който го имам и като гледам това телоподаващо на valio zila и то е с такава букса.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X