Сега трябва и обяснение как се работи с тази дюза.
Ако имаш вярна ръка става и без специалната дюза, просто трябва някой да ти покаже какво трябва да се случи с ваната, и след няколко "копчета" си готов.
Става и с електрод, ама там е малко по-трудно, просто шлака се натрупва много на едно място, и ваната е трудно видима.
И така съм заварявал, всъщност това бяха едни от първите ми опити въобще за заваряване, и ги правих по-скоро на късмет. Обаче стана, заварих я мамка и ламарина крива...
Не се работи "с дюза", а със заваръчна машина , която има съответния режим . Което пък с оглед на темата малко ми е учудващо , че досега не е ставало въпрос за електронитоване . И то при положение , че дъртите 20-годишни "Струни" го имат , камо ли днешните инвертори ...
... а ти че можеш и без "тази дюза" - можеш . То някои и без маска заваряват , ама нали за принципа говорим .
Дъртите струни имаха и такива дюзи в комплекта И все пак беше по-удачно да има дупчЕ на горната ламарина. Тия, автотенекеджиите, дето не ги броите за можещи да заваряват, си имат майсторски клещи за тая работа
П.П. Хасковските най-съвременни инвертори не съм забелезАл да имат такъв режим
Последно редактирано от коко келеша; 31-07-20, 09:10.
Абе аз да предложа пък .... вземете и се концентрирайте върху машините а не върху фирмите че стана грозно.Това че Асен участва във форума а Данчо не, едвали трябва да води до постове като в началото на темата.
Спарки По данни от китайците параметрите на твоето телоподаващо са като на моето , само дето с пренавита на малка ролка тел 1мм и усилено на макс. което ще рече 200А и 18м/мин. прави 203-205А .Но това не е режим предвиден за работа ,а за (да може до толкова).С други думи не е (спокойно си заварям).Тези неща на снимката бяха 19 бр. ,заваряват се за 8 мин. на страна (диаметъра им е 360мм канала е широк 20мм и дълбок 11мм от едната страна и същия от другата страна ,като са изместени с 5мм за пълен провар) .Шланга всеки път замирисва ,за тези бройки 4 контактни дюзи и една газова, телоподаващото не прегрява , но в никакъв случай не му е (заварям си ги просто така) .Чак ми е чудно Джейсика да е по добър.Нищо лично , моето телоподаващо е комбиниран китаец от 580 лв. .
Прикачени файлове
Последно редактирано от stivemaster; 01-08-20, 14:30.
Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com
Страхотна работа. Детайлите също изглеждат добре приготвени за работа с всички скосове. Това на въртяща маса ли го работиш или ти се връткаш около детайла. А машината ти каква е интерсно ми е от къде си я взел и лакъв и е модела и някоя снимка ако може? На Спарки машината доколкото видях е на 10 години, което пък само говори за себе си.
Ами аз правя заваръчни манипулатори ,така че се изтарикатяваме да си седим и да чакаме да си го изврътка.Също така, понеже съм скрънза, не си купувам и по истинско телоподаващо , щото ще ме ползват за оператор в собствената ми работилница.Имам предвид, че много рядко излизат такива неща при мен , които се плащат подобаващо .Обикновено, искат да си имат при тях манипулатор 1-2-3 осен и да плащат на някой общак да ги пуска (как точно стават хубави, когато човека на машината няма хал-хабер не знам) Тези детайли са стругови .Заваряват се и после се дообработват (имат прибавка,ако се изметне малко при заваряването).Иначе стоманата е S355 и не се самозакалява.Че иначе става страшно.Детайла посинява и като го сваля тука колегата ,ще му запали ръкавиците.Направо нямам идея на колко градуса е в края.
Еми, машината я имам над 12 години. Никога, при никакви обстоятелства, не е изключвала, дори когато е целенасочено тормозена, дори и когато са сменяни компоненти, за да изсмуче всичко възможно от мрежата. Познаваш Данчо - питай го. При него я тормозихме преди много време, и дори сменяхме компоненти за да и вдигнем ограниченията. Нула проблем. И е проста като фасул.
Заради токовия режим е невъзможно да изключи по претоварване - самоограничава се на всеки цикъл, каквото щеш да правиш. Де-факто е възможно да изключи само термично. Термоизключватели има обаче само на радиаторите, но не и на трафа, доколкто помня.
Ако я завреш на място с над 40 градуса температура и я изпържиш на макс, може и да изключи, де да знам. По принцип дефиницията за ПВ-то доколкото помня е именно при 40 градуса околна температура. И не всички китайци, на които пише 60%, са наистина 60% в живия живот. Jasic са просто от производителите, дето не си крият името. И аналогични на техните модели, и дори изглеждащи еднакво, почти винаги са на значително по-ниска цена. И лично съм бил свидетел че има защо.
Последно редактирано от sparkybg; 02-08-20, 00:49.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Истинските производители не шикалкавят Спарки нали така.Те си пишат баш при 40 градуса какво е ПВ-то .Ето един пример за такъв производител , с невероятни машини.Особено тези дето са TWIN.За двама заварчици ,възможност за регулиране на всичко - ток , напрежение, индуктивност и честота на първи и втори пулс .Две бутилки на борда и възможност единия да заварява с въглероден двуокис ,а другия с аргон или с квото си иска.Слот за флашка и за двамата.И за най голяма изненада , цената им е като да си купиш български допотопни източници отделно водно и отделно телоподаващи ,само че произведено в Германия със супер качество.В тубата може да се види заварка с 400А мисля - искрички като от бенгалски огън , докато заварява фланец с катет 5-6мм !!!
Ако я видиш на живо ще забравиш за италианския боклук.В една фирма в която ходя понякога, имат едно такова и всякакви други разбира се есаби ,линкълни , фрониуси ,милери ,кемпи. Заварените детайли с това, са отличими от другите ,няма да ти казвам какво е мнението на работниците , че не взимам нищо за реклама.
Е, аз точно Selco-то съм видял и пробвал на живо. 300А, ъглов шев, излиза гладък и лъскав, бях със шушляково яке като го пробвах - не го надупчи. Пръски нула - един парцал след заваряването и само шев, термична зона и нищо повече. Нула нужда от последваща обработка. Пък нека да е боклук.
Което не изключва и въпросното да е добро. Както казах за 10 боня не е като да няма избор на машини. Но гроздето ми е кисело - трябва доста да съм си надделял на масрафа за да дам 10 бона ей-така за кеф 3-4 пъти в месеца, и нула шансове да му избия парите в близката петилетка. Но ако основното ми занимание беше това, без никакво колебание ги давам.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Ще ти кажа защо използвам думата боклук - защото видях отворен аргонов апарат на Селко и това което видях е ... конфекция.За тази марка, която споменах е добре да се запознаеш и да видиш изработка .Направено е като завинаги.Неслучайно продължават да произвеждат пълната си гама трансформаторни машини и днес - телоподаващи ,аргони ,плазми.Въпреки че имат инверторни дублиращи основната гама и те са с невероятни качества.Явно хората продължават да купуват защото са железни.Обърни внимание на тандемните модели с които трепят конкуренцията - най продаваните им модели били те, защото възможността да работят двама души на една машина едновременно, при производствени условия, изобщо не е за пренебрегване.
А това че не си заслужава, ако няма да я късаш от работа си напълно прав.
Просто това което исках да кажа е дразнещата разлика между това и това , а цената им е еднаква !Първото съм го имал и съм го виждал всякак и ново и вече ползвано - цър-пацър нали знаеш и супер дразнещото - да ти залепне телта преди да си почнал да заваряваш. Второто съм го виждал само втора употреба , убито от работа и купено за 400Е от търг в Сърплекс ( то е и повода после да си купят ново от тази марка) еми разликата е че задвижването на тела е много по стабилно и като го нагласиш веднъж си пее.ПВ-то им стигало за металните конструкции които произвеждат и никога не изключвало.И когато в някоя фирма имат еди колко си машини (работещи и запазени), примерно 3 пъти повече отколкото ползват в момента и се огледаш кои ползват ,значи те са най добрите.
Че то именно защото Редко и Струна са скъпчии, се навъдиха толкова фирми на пазара. Кой просто търговец, кой нещо доработва.... И аз съм виждал отворено Selco - никакви същественииздънки не видях. Сега, през годините са опитвали разни оптики и прочие вътре - факт. Към момента няма такива, или на машината, на която гледах, всичко си изглеждаше нормално. Не мога да ти кажа точния модел - източника на пулсово телоподаващо беше. Даже ще се опитам да изровя снимки, но не гарантирам.
А щом са на пазара и се развиват, значи правят нещо, което се купува. Както казах не познавам марката и няма как да коментирам повече. Само казах че за 10 бона има доста варианти, и със сигурност има и по-читави и не до там. Kemppi също съм опитвал - еми бачка си. За 5 минути опити друго не мога да кажа.
Коментар