Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Комбиниран MIG/MMA от Аиг или от Делтех

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    Пиши в чичо Гошо газови дюзи за електронитоване и ше излезе квото трябва .

    Прикачени файлове
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

    Коментар


    • Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Сега трябва и обяснение как се работи с тази дюза.

      Ако имаш вярна ръка става и без специалната дюза, просто трябва някой да ти покаже какво трябва да се случи с ваната, и след няколко "копчета" си готов.
      Става и с електрод, ама там е малко по-трудно, просто шлака се натрупва много на едно място, и ваната е трудно видима.
      И така съм заварявал, всъщност това бяха едни от първите ми опити въобще за заваряване, и ги правих по-скоро на късмет. Обаче стана, заварих я мамка и ламарина крива...

    • Vlado_Ts
      Vlado_Ts коментира
      Редактиране на коментар
      Не се работи "с дюза", а със заваръчна машина , която има съответния режим . Което пък с оглед на темата малко ми е учудващо , че досега не е ставало въпрос за електронитоване . И то при положение , че дъртите 20-годишни "Струни" го имат , камо ли днешните инвертори ...
      ... а ти че можеш и без "тази дюза" - можеш . То някои и без маска заваряват , ама нали за принципа говорим .

    • коко келеша
      коко келеша коментира
      Редактиране на коментар
      Дъртите струни имаха и такива дюзи в комплекта И все пак беше по-удачно да има дупчЕ на горната ламарина. Тия, автотенекеджиите, дето не ги броите за можещи да заваряват, си имат майсторски клещи за тая работа

      П.П. Хасковските най-съвременни инвертори не съм забелезАл да имат такъв режим
      Последно редактирано от коко келеша; 31-07-20, 09:10.

  • #47
    Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    Пиши в чичо Гошо газови дюзи за електронитоване и ше излезе квото трябва .
    Сега вече ми се изясни. Ползвам DEL 200 Ecocntrol, но нямам такъв режим. Май както казва колегата ще ползвам предварителни отвори.
    "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

    Коментар


    • коко келеша
      коко келеша коментира
      Редактиране на коментар
      Коя марка освен Ситроен ползва ламарина 0,5 за праговете???

  • #48
    Фиат дукато 93г. дубъл кабина ще кърпя. Ще ми сгънат праговете, но 1мм или 1,5мм......?
    "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

    Коментар


    • коко келеша
      коко келеша коментира
      Редактиране на коментар
      С дебелината на оригиналните такива. Всичко по-дебело е недомислица от градския фолклор.

  • #49
    1мм неръждавейка. .
    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

    Коментар


    • dido uzunov
      dido uzunov коментира
      Редактиране на коментар
      Ха, то толкова живот няма да има. След време ще останат само праговете.

  • #50
    Абе аз да предложа пък .... вземете и се концентрирайте върху машините а не върху фирмите че стана грозно.Това че Асен участва във форума а Данчо не, едвали трябва да води до постове като в началото на темата.
    Спарки По данни от китайците параметрите на твоето телоподаващо са като на моето , само дето с пренавита на малка ролка тел 1мм и усилено на макс. което ще рече 200А и 18м/мин. прави 203-205А .Но това не е режим предвиден за работа ,а за (да може до толкова).С други думи не е (спокойно си заварям).Тези неща на снимката бяха 19 бр. ,заваряват се за 8 мин. на страна (диаметъра им е 360мм канала е широк 20мм и дълбок 11мм от едната страна и същия от другата страна ,като са изместени с 5мм за пълен провар) .Шланга всеки път замирисва ,за тези бройки 4 контактни дюзи и една газова, телоподаващото не прегрява , но в никакъв случай не му е (заварям си ги просто така) .Чак ми е чудно Джейсика да е по добър.Нищо лично , моето телоподаващо е комбиниран китаец от 580 лв.Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20161125_163816.jpg Прегледи:0 Размер:1.18 МБ ID:6630364 .
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от stivemaster; 01-08-20, 14:30.
    Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

    Коментар


    • #51
      Страхотна работа. Детайлите също изглеждат добре приготвени за работа с всички скосове. Това на въртяща маса ли го работиш или ти се връткаш около детайла. А машината ти каква е интерсно ми е от къде си я взел и лакъв и е модела и някоя снимка ако може? На Спарки машината доколкото видях е на 10 години, което пък само говори за себе си.

      Коментар


      • #52
        Ами аз правя заваръчни манипулатори ,така че се изтарикатяваме да си седим и да чакаме да си го изврътка.Също така, понеже съм скрънза, не си купувам и по истинско телоподаващо , щото ще ме ползват за оператор в собствената ми работилница.Имам предвид, че много рядко излизат такива неща при мен , които се плащат подобаващо .Обикновено, искат да си имат при тях манипулатор 1-2-3 осен и да плащат на някой общак да ги пуска (как точно стават хубави, когато човека на машината няма хал-хабер не знам) Тези детайли са стругови .Заваряват се и после се дообработват (имат прибавка,ако се изметне малко при заваряването).Иначе стоманата е S355 и не се самозакалява.Че иначе става страшно.Детайла посинява и като го сваля тука колегата ,ще му запали ръкавиците.Направо нямам идея на колко градуса е в края.
        Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

        Коментар


        • #53
          Еми, машината я имам над 12 години. Никога, при никакви обстоятелства, не е изключвала, дори когато е целенасочено тормозена, дори и когато са сменяни компоненти, за да изсмуче всичко възможно от мрежата. Познаваш Данчо - питай го. При него я тормозихме преди много време, и дори сменяхме компоненти за да и вдигнем ограниченията. Нула проблем. И е проста като фасул.

          Заради токовия режим е невъзможно да изключи по претоварване - самоограничава се на всеки цикъл, каквото щеш да правиш. Де-факто е възможно да изключи само термично. Термоизключватели има обаче само на радиаторите, но не и на трафа, доколкто помня.

          Ако я завреш на място с над 40 градуса температура и я изпържиш на макс, може и да изключи, де да знам. По принцип дефиницията за ПВ-то доколкото помня е именно при 40 градуса околна температура. И не всички китайци, на които пише 60%, са наистина 60% в живия живот. Jasic са просто от производителите, дето не си крият името. И аналогични на техните модели, и дори изглеждащи еднакво, почти винаги са на значително по-ниска цена. И лично съм бил свидетел че има защо.
          Последно редактирано от sparkybg; 02-08-20, 00:49.
          Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

          Коментар


          • #54
            Истинските производители не шикалкавят Спарки нали така.Те си пишат баш при 40 градуса какво е ПВ-то .Ето един пример за такъв производител , с невероятни машини.Особено тези дето са TWIN.За двама заварчици ,възможност за регулиране на всичко - ток , напрежение, индуктивност и честота на първи и втори пулс .Две бутилки на борда и възможност единия да заварява с въглероден двуокис ,а другия с аргон или с квото си иска.Слот за флашка и за двамата.И за най голяма изненада , цената им е като да си купиш български допотопни източници отделно водно и отделно телоподаващи ,само че произведено в Германия със супер качество.В тубата може да се види заварка с 400А мисля - искрички като от бенгалски огън , докато заварява фланец с катет 5-6мм !!!
            Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

            Коментар


            • #55
              Види се. Ама за 10 бимберици одма си взимам 350 амперово Selco барабар с водното.
              Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

              Коментар


              • #56
                Ако я видиш на живо ще забравиш за италианския боклук.В една фирма в която ходя понякога, имат едно такова и всякакви други разбира се есаби ,линкълни , фрониуси ,милери ,кемпи. Заварените детайли с това, са отличими от другите ,няма да ти казвам какво е мнението на работниците , че не взимам нищо за реклама.
                Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

                Коментар


                • #57
                  Е, аз точно Selco-то съм видял и пробвал на живо. 300А, ъглов шев, излиза гладък и лъскав, бях със шушляково яке като го пробвах - не го надупчи. Пръски нула - един парцал след заваряването и само шев, термична зона и нищо повече. Нула нужда от последваща обработка. Пък нека да е боклук.

                  Което не изключва и въпросното да е добро. Както казах за 10 боня не е като да няма избор на машини. Но гроздето ми е кисело - трябва доста да съм си надделял на масрафа за да дам 10 бона ей-така за кеф 3-4 пъти в месеца, и нула шансове да му избия парите в близката петилетка. Но ако основното ми занимание беше това, без никакво колебание ги давам.
                  Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                  Коментар


                  • #58
                    Ще ти кажа защо използвам думата боклук - защото видях отворен аргонов апарат на Селко и това което видях е ... конфекция.За тази марка, която споменах е добре да се запознаеш и да видиш изработка .Направено е като завинаги.Неслучайно продължават да произвеждат пълната си гама трансформаторни машини и днес - телоподаващи ,аргони ,плазми.Въпреки че имат инверторни дублиращи основната гама и те са с невероятни качества.Явно хората продължават да купуват защото са железни.Обърни внимание на тандемните модели с които трепят конкуренцията - най продаваните им модели били те, защото възможността да работят двама души на една машина едновременно, при производствени условия, изобщо не е за пренебрегване.
                    А това че не си заслужава, ако няма да я късаш от работа си напълно прав.
                    Просто това което исках да кажа е дразнещата разлика между това и това , а цената им е еднаква !Първото съм го имал и съм го виждал всякак и ново и вече ползвано - цър-пацър нали знаеш и супер дразнещото - да ти залепне телта преди да си почнал да заваряваш. Второто съм го виждал само втора употреба , убито от работа и купено за 400Е от търг в Сърплекс ( то е и повода после да си купят ново от тази марка) еми разликата е че задвижването на тела е много по стабилно и като го нагласиш веднъж си пее.ПВ-то им стигало за металните конструкции които произвеждат и никога не изключвало.И когато в някоя фирма имат еди колко си машини (работещи и запазени), примерно 3 пъти повече отколкото ползват в момента и се огледаш кои ползват ,значи те са най добрите.
                    Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

                    Коментар


                    • #59
                      Че то именно защото Редко и Струна са скъпчии, се навъдиха толкова фирми на пазара. Кой просто търговец, кой нещо доработва.... И аз съм виждал отворено Selco - никакви същественииздънки не видях. Сега, през годините са опитвали разни оптики и прочие вътре - факт. Към момента няма такива, или на машината, на която гледах, всичко си изглеждаше нормално. Не мога да ти кажа точния модел - източника на пулсово телоподаващо беше. Даже ще се опитам да изровя снимки, но не гарантирам.

                      А щом са на пазара и се развиват, значи правят нещо, което се купува. Както казах не познавам марката и няма как да коментирам повече. Само казах че за 10 бона има доста варианти, и със сигурност има и по-читави и не до там. Kemppi също съм опитвал - еми бачка си. За 5 минути опити друго не мога да кажа.
                      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X