Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Комбиниран MIG/MMA от Аиг или от Делтех

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Първоначално публикуван от gaz Преглед на мнение
    Нямам представа за това...При мен всичко работи, пазарувал съм от тях, имам и фактури...
    Пробвайте тук.
    https://m.facebook.com/weldesde/

    Радвам се, че имате добре впечатления от АИГ, както се вижда сте приятели и се подкрепяте, но ситуацията и реакцията спрямо коментара ми , добре илюстрира търговската практика тук .
    2020г да си търговец и да нямаш елементарен интернет магазин, за мен лично е показателно чисто хипотетично за нивото на продуктите, технологиите вложени в тях и до колко е информирана дадена личност за конкуренцията и как се развива пазара. Първо впепатление го наричат... Просто асоциацията с"челния" опит и колко ще е развит някак си изобщо не кореспондират...Колегата сподели същото , аз го подкрепям и това са впечатления като страничен участник и бивш потенциален клиент. Дали ви харесват или не подобни мнения е без значение, изводите оставям на вас.
    Последните години съм похарчил хиляди евро за машини и консумативи без да съм влизал в магазин. Ако сервиза беше най-важното условие, в България щяха да работят 5 фирми и да се продават 20модела , което за наша радост не е така.
    Регистриран съм в почти всички големи форуми за заваряване, били те руски, английски или щатски. Технологиите се развиват непрестанно, цените на материалите и машините падат, а самите те стават все по-добри и достъпни, което само може да ни радва. За мен лично, не е нормално нивото в България да е все още на китайски инвертори от OLX на двойни цени и фирмите да продават консумативи пак на двойни цени от Германия или Полша да речем...
    Хубава вечер и нека сме здрави !
    Виж сА пиЧ - търговката политика на всеки търговец си е негово ЛИЧНО право и САМ решава как ще я упражнява! И не немога да кажа, че сме ПРИЯТЕЛИ, защото за мен приятел е човек с когото общуваш поне веднъж на два дни, пиете и хапвате заедно често, семействата ви също са приятели и дрън дрън... С Георги и Асен сме КОЛЕГИ, разчитаме взаимно един на друг - аз на техния професионален опит и компетентност както в практиката, така и с техниката, а те на това да допринасям макар и минимално за това да са все още на пазара. И явно що досега са устискали, не е щото не могат да стъпят на 4 континента с хиперсупердупетгигамегатурбо лъскав онлайн магазин, а просто не искат!

    Щом те кефи да пазаруваш по нета и да се доверяваш на мнения на бай уЙ от другиО край на светО си е лично твое право! Но моля те не ангажирай всички с твоето мислени и онлайн порпаганда за стимулирането на нечий немски Жоб.

    Лека и спокойна

    п.п. съдейки по това на колко теми си автор тук си вадя някакви изводи за това, че си от хората които много знаят и всичко "могат" но в крайна сметка се включват само в чужди теми с гръмки твърдения, заучени от чуждоземни форУми, щото видиш ли там е друга бира. Без лоши чувства, не защитавам никого, аз също пазарува ежедневно директно от КИТАЙ - онлайн, но винаги когато мога да си взема нещо нашенско, което е поне ниво китайско, макар и по-скъпо - взимам него. ЗАЩОТО така и за мойте деца ще останат хора с които да живеят в милата татковина, а не да спонсорирам турско-германче занимаващо се с търговия на китайски стоки с немски табелки.
    Айде със здраве
    Последно редактирано от I.Stoyanov; 08-04-20, 07:12.

    Коментар


    • #17
      Всеки си харчи парите където поиска. Ако поръчваш по толкова техника , не знам защо не пазаруваш директно от Китай???
      Китайците са най голямата фабрика и най некоректните търговци. Ако отвориш пещерата - ще се загубиш в еднакви апарати с различни цени. Като се казва дявола е в детайлите- което китайците много избягват да дават. Така че ако не си разглобил една купчина машини и не познаваш всеки елемент в детайли, не пазарувай. Та дори и да знаеш пак не е сигурно какво ще получиш ако нямаш личен контакт. Аз съм само ползвател, та затова цялата тази работа я оставям на някой който разбира. Аиг са готини хора, открити са и знам че каквото взема- работи. Повече не ми е необходимо, Радвам се че са спечели широко доверие.

      пп. В тая карантина, ми минава някаква идея да сменя оригиналното радио с китайска мултимедия. Там какъв ужазз е в детайлите , не знам какво дори да гледам.

      Коментар


      • #18
        Първоначално публикуван от gaz Преглед на мнение
        ....Последните години съм похарчил хиляди евро за машини и консумативи без да съм влизал в магазин. ...не е нормално нивото в България да е все още на китайски инвертори от OLX на двойни цени и фирмите да продават консумативи пак на двойни цени от Германия или Полша да речем.....
        !
        Колега , гледам че си навътре в нещата . Специално за консумативите имам чисто практическа молба , от професионална гледна точка : контактни дюзи M6x28 ф0,8 и M6x28 ф1,0 за МИГ/МАГ машини тук от български фирми ги купувам по 45 ст. за 1 брой .
        Би ли ме насочил към някой сайт ( гледам че си дал пример за Германия и Полша) , от който да си купувам въпросните дюзи така че с разходите за доставка да ми струват по- малко от 45 ст. ? Аре да не е по- малко , ами също 45 ст.
        ...харча по не повече от 30- 40 бр. на месец .
        Благодаря предварително !

        ПС. ... газови дюзи - също. За ориентир : тук за 250 А шланг ги купувам по 2,40 лв.

        ПС2 . .... търся и волфрамови електроди ф2,4 и ф 3 мм. за WIG метод , на цена не по-висока от 2 Евро.

        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

        Коментар


        • Kirilpm
          Kirilpm коментира
          Редактиране на коментар
          За консумативите не знам дали има някакви отстъпки за количество, но аз ползвам 2-3 дюзи 0.8 на година и ги купувам по 50ст без да ползвам каквито и да е намаления.

      • #19
        Много рядко коментирам, макар от години да следя форума ежедневно, но реших да си кажа скромного мнение за момчетата от АИГ: Не са ми приятели, дори не знам кой е Асен и кой Георги, но мога да кажа, че са изключително големи професионалисти и техниката им е на ниво.
        Имам електрожен 160 А купен от тях, също на мои приятели съм купувал-машините работят безотказно. Работя в ремонтна бригада в депо на БДЖ и сме купували сме техника от тях по моя препоръка-трябваше ни електрожен 200-250 А (реални) на не много висока цена. Взехме пробно ДЕЛ 200. Машината работи ежедневно при голямо натоварване с 3.25-4мм (основно базични) понякога и 5мм електроди , и общо взето се експлоатира като държавна техника - каквато всъщност е.

        Винаги, когато съм имал някакви въпроси относно газови смеси за заваряване, електроди и др.- момчетата са били изключително любезни да ме консултират надълго и широко - без изобщо да е свързано с ангажимент за покупки на каквото и да от тях-подчертавам.
        Когато е имало нужда от някакъв сервиз на машините-било служебна или частна са реагирали мигновенно. Пример от съвсем скоро-колегите за кратко време счупиха няколко машини - от немарливост и трябваше да се смени охлаждащ вентилатор на един инвертор за спешен ремонт-няма време за докладни, искания и т.н. - ами закарах го, смениха го за 10 минути и бегом отново в експлоатация.

        P.S. Като критика: и на мен не ми харесва, че нямат сайт, но не мисля, че е от някаква важност след всичко останало.

        Поздрави!

        Коментар


        • #20
          В крайна сметка целта на темата не се осъществи. Темата ми е много интересна, но тези, които трябва да отговорят се държат като ощипани моми. Много жалко!
          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

          Коментар


          • #21
            Има един колега от Пловдив,който ползва машини и на двете фирми,сещаш се кой е,питай го.

            Лично аз,мога да кажа коя ми е по удобно да работя ,но коя е по добра...как да определя...При мен от десетина машини,лоша няма.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

            Коментар


            • #22
              Аз ползвам този заваръчен апарат на Делтех и съм много доволен както от него, така и от обслужването на хората от Делтекс, точни и коректни са.
              Последно редактирано от zoro1; 16-04-20, 12:55.

              Коментар


              • #23
                Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                Има един колега от Пловдив,който ползва машини и на двете фирми,сещаш се кой е,питай го.

                Лично аз,мога да кажа коя ми е по удобно да работя ,но коя е по добра...как да определя...При мен от десетина машини,лоша няма.
                Ако не е Краси, не се сещам кой би бил. Тайна ли е... че така, с половин уста?
                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

                Коментар


                • #24
                  Втора машина купих наскоро от Делтех. Доволен съм от отношението. Ремонт ми е правен и в неделя. Колегите от АИГ не ги познавам просто и не мога да коментирам.
                  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

                  Коментар


                  • #25
                    Страхотна тема. И аз съм пред същата дилема, а именно дали АИГ или Делтех. От коментарите на всички става ясно, че и двете фирми са супер точни. Но изглежда никой не се заема да сравнява продуктите им. Аз лично нямам опит и ми е трудно да преценя обективно, единствено мога да сравнявам цените в сайтовете им ако са точни. Ако някой може да сподели повече ще съм ви много благодарен.

                    Коментар


                    • #26
                      Иди при едните, после при другите и после прецени кое по-ти харесва. Тук колкото и да ти приказваме, в крайна смекта ти трябва да прецениш коя е твоята машина. И при двата варианта няма да съжаляваш.
                      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                      Коментар


                      • #27
                        Мерси Спарки,

                        Утре ще обиколя и ще видя кое ще ми допадне. Доста четох и определено се реших да не е китаец, но не съм експерт и най-ветоятно избора ми ще е базиран на цена/удобство при работа и колко лесно комуникирам с продавача.
                        Като взема нещо ще се похваля. Мерси за съвета.

                        Коментар


                        • #28
                          Първоначално публикуван от Ahalachev Преглед на мнение

                          Утре ще обиколя и ще видя кое ще ми допадне. Доста четох и определено се реших да не е китаец, но не съм експерт и най-ветоятно избора ми ще е базиран на цена/удобство при работа и колко лесно комуникирам с продавача.
                          Китайски не са само някой от супер марковите машини! Даже и Есаб от доста време не са "шведски" ...
                          Последно редактирано от welderargon; 26-07-20, 14:48.
                          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

                          Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

                          Коментар


                          • #29
                            Здравей,

                            Всичко започва от Китай това е ясно. Обема на вноса от китай е на най-евтините възможни модификации и в това е проблема. Нещо което след внос е със себестойност X се продава на цена 4-5-6X. Ако си купя машина 200A искам да е наистина толкова а не 130. От всичко, което четох това е общия случай.
                            Това което исках да кажа е , че предпочитам да купя нещо ,което си отговаря на характеристиките. По този начин в крайна сметка цената се изравнява дали 1000 лева 200А или за 600 лева 130-140 ампера който са ужким 200 става същото. И тези БГ машини са 95% произход китай(просто всичко що е компонент се прави в китай.) но поне харектеристиките не са завишени за да изглеждат по-евтини.
                            И другото важно е сервиза. Аз съм от София и за 20 минути мога да отида и да я оставя да се сервизира.
                            Ако знаеш китаец с реални характеристики и добър сервиз прати нещо и с удоволствие ще го прегледам, все пак не печатам парите 😀

                            Благодаря ти за мнението наистина ми е нужно за да направя правилен избор

                            Коментар


                            • #30
                              Първоначално публикуван от Ahalachev Преглед на мнение
                              Здравей,

                              Всичко започва от Китай това е ясно. Обема на вноса от китай е на най-евтините възможни модификации и в това е проблема. Нещо което след внос е със себестойност X се продава на цена 4-5-6X. Ако си купя машина 200A искам да е наистина толкова а не 130. От всичко, което четох това е общия случай.
                              Личи си че си чел много! Щом най важното за теб е реалната стойност на ампеража-тръгваш по фирмите с ампер клещи, мериш тока ,харесваш си машина и купуваш.
                              Първоначално публикуван от Ahalachev Преглед на мнение
                              Това което исках да кажа е , че предпочитам да купя нещо ,което си отговаря на характеристиките. По този начин в крайна сметка цената се изравнява дали 1000 лева 200А или за 600 лева 130-140 ампера който са ужким 200 става същото.
                              Аз пък исках да кажа че характеристиките не са само реален ток....
                              И не ,съвсем не е същото дали машината ще е за 1000 лева или за 600 лева!

                              Първоначално публикуван от Ahalachev Преглед на мнение
                              Ако знаеш китаец с реални характеристики и добър сервиз прати нещо и с удоволствие ще го прегледам, все пак не печатам парите 😀
                              Няма да ти препоръчам китаец,нито с реални нито с нереални характеристики,нито пък за 1000 или за 600лв.Пазара е препълнен със стока, избери си това което ти хареса според заделения бюджет и нужди!
                              Приятна вечер! И успех в избора!
                              Последно редактирано от welderargon; 26-07-20, 21:32.
                              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

                              Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X