Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алуминий може ли да се калайдиса?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Алуминий може ли да се калайдиса?

имам елегантно решение за проблема.
    например иглата е 4мм ти искаш да повишиш нейният диаметър на 4.8мм. Вземаш 1 метър меден проводник 0.3мм и започваш внимателно да навиваш навивка до навивка по цялата дължина. след това слагаш обикновен флюс колуфон със спирт и калайдисваш с поялник. Калая има способността да запълва пространства и можеш много добре да го калайдисаш и да получиш равномерен по голям диаметър по цялата дължина.
    После с шкурка го полираш и готово.
    метода има едно предимство това покритие може да бъде свалено внимателно и не нарушаваш изходните параметри на иглата ако нещо не е както трябва.
    Лесно може да се направи с малко усърдие.
    проводникът не може да бъде емайлиран (който се използва за навиване на трансформатори) тъй като не можеш да го калайдисаш заради лака

Успех

Коментар

Въпреки че решението на проблема ти не е чрез калайдисване а с правилно избрана методика за възстановяване на елементите от карбуратора, искам да поправя пишещите в темата че алуминий се запоява не по трудно от мед и ако не беше така алуминиевите далекосъобщителни кабели как щяха да бъдат муфирани преди времената на полимерните муфи? А на когото не му се вярва съм готов да се обзаложа и демонстрирам запояване на алуминий с материали намиращи се във всеки гараж. И загубилия да плати бирата на запояващия и комисията )) че сте много сигурни като казвате те това не може да стане просто защото не знаете как се прави. А в линка към темата еописано всичко!
      Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Аз съм готов да поема разходите за бирата. Само Варна ми е далече. Иначе наистина се заинтригувах, честно!
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X