Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каталог на ESAB

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Каталог на ESAB

Чух, че при заваряване на ламарина, ако се добавя добавъчна тел подобно на аргона, се получава читава заварка. При първа възможност ще пробвам. Науката иска жертви.
    За заварка на резервоар четох, че става да се изтеглят газовете с прахосмукачка. Другия правилен подход е напълване с пясък.
    Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
      Чух, че при заваряване на ламарина, ако се добавя добавъчна тел подобно на аргона, се получава читава заварка. .
      Какво означава читава заварка? Това се прави не само при ламарина -добавя се тел или парче от електрод при заваряване с по голямо разстояние или запълвани на отвори !

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
      За заварка на резервоар четох, че става да се изтеглят газовете с прахосмукачка. Другия правилен подход е напълване с пясък.
      Не знам къде си го чел това !Но правилния метод е продухване с инертен газ азот или аргон и след това пълнене с вода ...
      Последно редактирано от welderargon; 27-04-09, 00:55.
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Ако изтеглиш газовете от резервоара няма да постигнеш нищо(според мен). Защото целта е да няма в резервоара кислород, така няма да се получи горене, което в затворен обем става взрив. А с прахосмукачката само изкарваш това, което е вътре, а отвън си влиза пак същия въздух, с 21 % кислород. Или с колкото беше там...
        Пълненето с пясък е по-удачен вариант(пак според мен).Така обема на резервоара е зает в голям процент от пясък, а взривоопасната смес от горивни пари и въздух е съвсем малко. Най-правилно е както Аргончика каза-продъхване с инертен газ.
        Също съм чувал, че може мястото на заваряване да се насипе обилно отвътре със сода бикарбонат. При загряване тя отделя СО2 и не позволява на парите да се запалят.
        А най-нужно е да имаш късмет
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          ...
          А най-нужно е да имаш късмет
          Железни гащи и дървена глава също много помагат
          Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Бе то да не става!
            Преди две години във фирмата в която работех тогава един идиот наредил да отрежат капака на варел от някаква химия вместо с шлайфа(и това не е правилно, де, но нямаше да се случи трагедията)да занесат въпросният варел на бай Ахмед да го отреже с плазмата. Занесли го, всички чухме гърмежа, и всички видяхме бай Ахмед проснат на земята, а варела с едно дъно, издуто като балон, другото изхвърчало, и отнесло половината глава на човека. После почти година имаше мозък по тавана, накрая явно са видели, че все гледаме нагоре като минаваме оттам, и почистиха.
            Така, че късмет си е нужен.
            Макар, че бай Ахмед имаше пълното право да откаже да работи с огън по затворен обем на съд от някакви химии. Може и да не е знаел, че е опасно, може и да не е искал да противоречи на директора, не знам. Факт е, че един винаги засмян и готов да услужи човек си отиде заради глупостта(а може би и алчността на някои хора)

Късмет при огнените работи...
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Точно по тази причина ползвам само варели от масло и като ми се наложи капака го изсичам със секач отнема няма и петнадесет минути.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Докъто рових в "склада" на вилата намерих тази кутия електроди 2.5 мм на Бьолер които съм домъкнал от някъде преди поне двайсетина години на око приличат на неръждавейки и понеже не ми се ходи до работата само за да ровя по каталозите някой да има представа къкви са им спесификацийте ?
                Прикачени файлове

Коментар

Електрод за високо-легирани стомани. Прав ток, електрода на +, така го разчитам.

Коментар

То че са базични ясно ама нали и на мен немския ми е роден

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                      То че са базични ясно ама нали и на мен немския ми е роден
                      Абе и аз не съм много на ти с езиците, ама гледам Cr-18,5;Ni-11,0; Мо-2,5 и C-0,05, което ми говори за високоякостна и високо легирана стомана.

Коментар

Cr-18,5;Ni-11,0 и C-0,05 то и аз само по това се ориентирам.

Коментар

Правилно си се ориентирал-това са електроди за неръждавейка.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

И още по-точно неръждаеми базични електроди,химично устойчиви на интеркристална корозия дори при температури над 400 градуса.За стабилизирани стомани с Титан и Ниобий.
                            Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Знам си аз че не случайно съм ги прибрал на сухо дълбок резерв вече се сещам и от къде са дошли навремето с такива заварявахме казани за бойлери и ракийка. Богата държава социализъм имаше с тонове .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                                Знам си аз че не случайно съм ги прибрал на сухо дълбок резерв вече се сещам и от къде са дошли навремето с такива заварявахме казани за бойлери и ракийка. Богата държава социализъм имаше с тонове .
                                ... и ако намериш и SAS 7 прибирай и тях . Щото това са най - разпространените марки електроди на Бьолер за заваряване на аустенитни стомани.
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X