Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каталог на ESAB

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Каталог на ESAB

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
    ...
    Сигурно някой би се задоволил и с толкова, но аз ще експериментирам още...
    Изхвърли тоя винкел. В практиката такъв вид съединения няма. Чугун се заварява с цел ремонтно възтановяване - счупени и спукани детаили и наваряване. Отвори с флекса една "пукнатина", направи катет и тренирай. Карай не на точки, а 2-3см., тесни шевчета, слой върху слой, докато се напълни.След всяко спиране, проковаване и следиш температурата - да може да се държи с ръка. Възможно най слаб ток. Лепне щото го топиш във ваната, дръпни го и го дръж на дистанция 4-5мм. Бързата работа и заваряването са несъвместими. Стойката и детаила трябва да са ти максимално удобни за работа и да не те изморяват.

Коментар

Мдаа... с чугуна е така, трябва много търпение .За двадесет сантиметров качествен шев можеш да загубиш цял ден!
      [COLOR=black][B]"...Едно е да ти се иска, друго е да можеш, а пък трето и четвърто - да го направиш. "[/B][/COLOR]
      [COLOR=black][B]"Мъжки времена" Н.Хайтов[/B][/COLOR]

Коментар

Първоначално публикуван от migmagi Преглед на мнение
        Мдаа... с чугуна е така, трябва много търпение .За двадесет сантиметров качествен шев можеш да загубиш цял ден!
        Да не говориме за цените на електродите. Тия от 2лв. май ще се окажат до изчерпване на количествата. А истинските са няколкократно отгоре.

Коментар

..........
          Не си хаби електродите с тоя чугун и тоя електрожен ..... Малко са заварчиците, които могат да направят качествена заварка на чугун и то не със самоделен апарат и к'ви да е електроди.... По-добре се научи да заваряваш черно в различни пространствени положения и тръби. Уверявам те, че повече ще ти влезе в употреба...
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Куздов е прав!
            Но ако човек има интерес няма лошо да пробва.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

То едното върви с другото. Уча от всичко по малко, че нямам много време. Разполагам само с тези условия и искам да извлека максимума. Следващата ми цел е заваряване на ламарина под 1мм.
              Ама не съм нахален изобщо
              Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Абе то хората, които се опитват да открият колелото и топлата вода нямат край, ама..... Ти електродите да не ги береш от някой храст в двора?
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Вече открих топлата вода. Гадна е за пиене . За колелото още ми е рано.
                  Бъзикате се с моя инат, но няма да се науча ако чета статии. Да се уча пък върху чужди железа ми е непривично. Още повече, че никога няма да ми бъде професия, а просто хоби. Никой не казва, че науката е евтина.
                  Днес пак ходих до един магазин за електроди. Продават някакви словенски и твърдят, че са добри. Естествено става въпрос за по-специалните. От обикновените за асмалъци ми препоръчаха Емона от 10-16 ст. бройката. Не е лош магазина. Ще ме привлекат за клиент.
                  Проблемите ми ще започнат като дойде сметката за тока .
                  Както и да е. Наспамих темата за хубавия каталог на ESAB за което се извинявам на всички .
                  Последно редактирано от Myyy; 23-04-09, 00:31.
                  Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

То едното върви с другото. Уча от всичко по малко, че нямам много време. Разполагам само с тези условия и искам да извлека максимума. Следващата ми цел е заваряване на ламарина под 1мм.
                    Ама не съм нахален изобщо
                    Доста висока цел -браво ,браво !
                    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Вече открих топлата вода. Гадна е за пиене . За колелото още ми е рано.
                      Бъзикате се с моя инат, но няма да се науча ако чета статии. Да се уча пък върху чужди железа ми е непривично. Още повече, че никога няма да ми бъде професия, а просто хоби. Никой не казва, че науката е евтина.
                      Днес пак ходих до един магазин за електроди. Продават някакви словенски и твърдят, че са добри. Естествено става въпрос за по-специалните. От обикновените за асмалъци ми препоръчаха Емона от 10-16 ст. бройката. Не е лош магазина. Ще ме привлекат за клиент.
                      :.
                      Препоръчвам ти да си купуваш специални електроди за над 9лв.бр... работят на AC/DC няма начин с тях да не се научиш ...щом нямаш проблем с пръскане на пари за наука..........

Коментар

Хъм, ако на втория електрод не си се научил, със сигурност ще ти охладнее ентусиазма.....
                        П.П. Що не изкараш един курс по заваряване? Хем по евтино, хем професионалисти ще ти покажат кое-как....
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Той човека каза, че няма време да се занимава сериозно, камо ли да ходи на курс. Иначе си заслужава, Мууу, ако имаш възможност ще ти е от полза. Стига да попаднеш на читав преподавател. Моят беше Петър Йотов от "Монтажи ЕАД" и съм доволен.
                          Относно заваряване на ламарина под 1мм-доста е трудно с електрод. Но не е невъзможно. Оня ден видях, че от резервоара на бъгито тече бензин от една моя заварка. Резервоара е от нафтова печка, не знам колко точно е дебела ламарината му, но на пипане е нещо като 0,5-0,6 мм. Отначало мислех да го запоявам с калай, но след като не намерих поялник се реших да го заваря наново. И след няколко опита с пружината от кантал за установяване на точния ампераж успях. С "Вежен" 2мм. Като свърши F1 слизам в гаража да работя по бъгито, и ако не забравя ще снимам въпросната заварка.
                          Исках да кажа, че може да се завари, но си трябва опит.

Коментар

Ето я въпросната заварка:

Бягам повече към ухото, то е дебело 1,5 мм, и носи повече топлина.

Коментар

Само внимавай да не гръмнеш!!! Че заварка на резервоар не майтап работа !

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                                Само внимавай да не гръмнеш!!! Че заварка на резевоар не мйтап работа !
                                Както се вижда не гръмнах
                                Бях го напълнил с вода, не е толкова страшно. Има и други методи, като продухване с инертен газ и т.н. но в момента водата беше най-достъпното решение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X