Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каталог на ESAB

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Каталог на ESAB

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
    Ако ми продадеш 20 бр. Ще има и да черпя
    Ами звънни на 0886063405 да се разберем.
    in weld we trust

0878782224

Коментар

Даже имаш и съобщение .
      Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Даже имаш и съобщение .
        Не мога да получавам и пращам съобщения.
        in weld we trust

0878782224

Коментар

Получих електродите колега i_dragg. 17бр. са ОК 92.58 3,2х350mm, а 3 други по-къси и без надпис. Малко неприятно ме изненада цената (по телефона се разбрахме друго), но живи и здрави. Науката иска жертви.
          През уикенда ще ги пробвам и ще пусна снимки ако се справя , или само ще пиша ако не стане нищо .
          Пробвах идеята за обикновен електрод с навита медна тел и смея да твърдя, че има доста добър резултат. При положение, че дори не бях уцелил тока, винкела държи на чугуна. Ще направя и сега няколко опита преди да върша истинска работа.

Коментар

Ето и снимките :
            До 5-тата е новата заварка.
            На 6-та и 7-ма са старите проби.
            В дясната част на винкела е заварявано с навит с медна тел обикновен електрод, а в ляво с чист .
            Не се смейте много .
            Прикачени файлове

Коментар

Ето и снимките :
              До 5-тата е новата заварка.
              На 6-та и 7-ма са старите проби.
              В дясната част на винкела е заварявано с навит с медна тел обикновен електрод, а в ляво с чист .
              Не се смейте много .
              Според моето скромно мнение ампеража ти е малко слаб !Опитай на малко по силен мисля че ще постигнеш по добър резултат..
              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Получих електродите колега i_dragg. 17бр. са ОК 92.58 3,2х350mm, а 3 други по-къси и без надпис. Малко неприятно ме изненада цената (по телефона се разбрахме друго), но живи и здрави. Науката иска жертви.
                Да кажа че електродите не са 3.2, а са 2.5, но модела е същия. Тия без надпис са български и заваряват перфектно, останали са ми от жп-то.Такава кутия имах свободна.
                Относно цената сигурно е станало недоразумение, което лесно може да бъде поправено.
                Ако мислиш да заваряваш стомана към чугун по-добре използвай електроди за неръждавейка, мястото трябва да е перфектно почистено, до метален блясък. И с тези ще станат , но те са по-добри ако заваряваш пукнатини или наваряваш нещо чугунено. Работят на 70-90А. Разгледай кутийката там са означени полярностите (+ на ръкохватка , - на ръкохватка, АС). Плочата върху, която пробваш е доста дебела в сравнение с винкела. Дръж електрода насочен по към дебелото.
                Успех!
                ако има нещо, нема нищо
                in weld we trust

0878782224

Коментар

За мое голямо съжаление следващата степен е прекалено силна. Става въпрос за обикновен правен електрожен с четири степени.

Коментар

А обърнал ли си внимание на полярноста и тока на която работят електродите?
                    Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

За мое голямо съжаление следващата степен е прекалено силна. Става въпрос за обикновен правен електрожен с четири степени.
                      Да не би да ми е познат електрожена, с който работиш?

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                      А обърнал ли си внимание на полярноста и тока на която работят електродите?
                      Ако предполагам правилно, то колегата работи с променливотоков електрожен.
                      Георги Гатев

Коментар

Наистина тока е бил слаб. Затова и шева е станал с такава неравномерност. При такива правени трансформатори, често пъти с малко степени за регулиране на тока може да се използва нагревател от електрическа пещ. Тук му казваме кантал, но дали е точно от кантал не знам. По правило са навити като пружина, и масата се прокарва през пружината. Регулирането се получава като се мести по пружината мястото на захващане на масата. Но това е метод допотопен разбира се, най-добре си е с инвертор с плавно регулиране на тока.
                        Мууу, както виждам на снимките май, че чугуна е масивен, пробвай да задържаш повече към чугуна, и с леко движение да "захапваш" от стоманата. Не знам дали ме разбра, но с писане става трудно. И опитай да задържаш повече електрода, т.е. скоростта на движението да е по-малка. Още един съвет-един от методите на водене на електрода е с колебателни движения. Палиш дъгата и започваш да го "размахваш" върху двата детайла. По този начин се получава по-широка вана, респективно по-широк шев. Като при "размахването" задържаш за малко в крайните положения. При това задържането е за по-дълго върху по-дебелия детайл, съответно за по-малко върху по-тънкия. А от равномерността на амплитудата зависи външният вид на шева. И не се бърза, върховете на амплитудите трябва да са много близо един до друг, иначе се получава шев тип"дъбов лист" с вълнообразни краища, не е добре.
                        Поздрави, и успех със следващите опити.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Много ви благодаря за ценните съвети .
                          Да, както отбеляза Георги електрожена е от тях тримата . Не съм забравил и че трябва да почерпя. За сега върши перфектна работа и здраво се образовам.
                          "Шева" е съставен от много точки. Все още съм на съвсем ниско ниво, за да правя шев на чугун. Аз до тук имам стаж сигурно не повече от 50 "разсипани" електрода. Старая се и ще се пробвам сега през празниците да направя нещо по-читаво. Ще пусна снимки пак, а вие критикувайте смело, за да знам накъде вървя.

ПП Ще си потърся мощен реостат с кантал. Най-много да хвана и да си го направя сам.

Коментар

Извинявам се на профитата с досаждането си не по темата, но имам проблем. Днес ме сърбяха ръцете и реших да пробвам вашите съвети. Качих тока на следващата степен и с много проби и още няколко разсипани електрода успях да направя капките да се разливат и да смесват двата стопени метала. До тук добре, но изникна следния проблем. Ако много бързо правя точките една след друга, електрода почва да се зачервява, и почва да лепне. В същия момент капките които правя явно прегряват локално и чугуна се пука. При опит да правя шев, електрода се пали като бенгалски огън на 2-та секунда дори без да е залепнал. По повърхността на обмазката избиват пъпки и почва да гори с искри.
                            Започнах да правя точки с интервал от по 10-тина секунди. Така давам възможност на електрода да изстине и не пука чугуна. Стана почти идеално за моите възможности, но много тънка заварка. Тогава се сетих, че накъде съветваха да се прави основа и отгоре може да се наварява и с друг електрод. Взех един 3,25 и дръпнах един шев отгоре. Стана почти добре. Ако го бях пуснал с 2,5 може би дори нямаше да напука отдолу. Ще се радвам на вашите съвети.
                            Прикачени файлове

Коментар

Щом електрода се зачервява значи тока е прекалено голям. Значи си отишъл в другата крайност.
                              Както колегите бяха писали-има няколко начина за заваряване на чугун, като един от тях е с предварително подгряване на чугуна, и бавно изстиване после. Бавното изстиване се осигурява най-добре в пещ която се оставя да изстива, но на пректика никога когато ти трябва не можеш да намериш такава. И идва варианта заравяне в пясък или сгурия. Вади се слеващият ден.
                              Друго което можеш да пробваш е с начукване на шева. Правиш къс шев-15-20 мм, и веднага с малък чук започваш да чукаш директно върху шева, с не много силни удари, все едно забиваш малък гвоздей в меко дърво. Това докато шева изстине, е не до стайна температура, но поне около минута си трябва чукане.
                              Ако правиш следващи проби ги прави на ново място, не върху старите заварки.
                              И още нещо-почиствай добре повърхнистите преди заваряване. Не след
                              Успех!
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Кольо, благодаря за напътствията, но...
                                Електродите са за студено заваряване или не е вярно? Защо да нагрявам?
                                Електрода се зачервява дори и на слабата степен ако направя 3-4 капки една след друга, а там ми казахте, че заварките са ми със слаб ток. На най-слабата степен пък лепне като за световно и много трудно пали. Явно ще се търси дебел кантал.
                                Пробвах с начукване. Проблеми няма. Заварката хваща добре и не пука чугуна, но пак е само на капки. Шев, няма начин.
                                Виж, за старите заварки си прав. Пробвам се и върху тях и явно някъде скапват работата и те.
                                Почистването го правя първо с телената четка на ъглошлайфа и след това с диск за метал докато стане лъскаво. След заварка и изчукване на шлаката почиствам пак с четката щото много опушват тия електроди.
                                Явно при моите условия и това е много. Сигурно някой би се задоволил и с толкова, но аз ще експериментирам още.

ПП Прав си за нагряването . Прочетох пак каталога. Този тестовия чугун няма да мога да го нагрея до 300 градуса. Много е дебел а моята горелка не е толкова мощна. Ще търся нещо по-тънко за следващите проби.
                                Последно редактирано от Myyy; 21-04-09, 08:45.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X