Обява

Свий
Няма добавени обяви.

(преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобрения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: (преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобр

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
    WHY
    Защото дори на заварявания метал да му понася, на волфрамовия електрод не му понася. Окислява се, замърсява се, изгарят му съставките и прочие хубавинки. Самото име на метода значи точно това - Tungsten-Inert-Gas (Волфрам-Инертен-Газ). CO2 не е инертен, а активен газ, а за разлика от другите заваръчни методи, при тоя идеята е електрода да си стои цял възможно най-дълго време и да няма включения от неговите съставки във ваната.

Това за нямането на място и недупустимостта, ще трябва да го кажеш с думи прости. Тук сме прости хора (поне моя милост) и ни е трудно да вникнем в такива дълбокомислени разсъждения.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: (преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобр

А така, хубаво............не е недопустимо, за6тото към инертния /те/ газ може да се добавя водород и азот. СО2 не става, когато електрода е волфрамов и апарата е DC. За съжаление тая информация нямам право да я споделям. Приеми го, 4е СО2 и инертен газ става за ВИГ метод.

Коментар

Е ,сега вече хората които са ти поверили тази информация , ще те наказват !Защо споделящ такива секретна информация!?
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

А така, хубаво............не е недопустимо, за6тото към инертния /те/ газ може да се добавя водород и азот. СО2 не става, когато електрода е волфрамов и апарата е DC. За съжаление тая информация нямам право да я споделям. Приеми го, 4е СО2 и инертен газ става за ВИГ метод.
          Ако електрода не е волфрамов или газа не е инертен по отношение на заваръчния процес и електрода, метода вече не в ВИГ. Иначе газови смеси, газове, добавъчни материали и електроди може да си измисля всеки, може дори да работят много добре за целите, за които са създадени, но това просто вече не е ВИГ.

Иначе - да, може да се слага всичко, което понася и на електрода и на заварявания метал. "Свръх секретната" информация за добавянето на водород и хелий при заваряване на някои стомани или никелови сплави я има и в интернет. Просто трябваше с това да започнеш, вместо да се правиш на интересен.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Приеми го, 4е СО2 и инертен газ става за ВИГ метод.
            Ето ти сега пример.............кво написах, кво разбра............на китайски ли съм писал. Метода си е ВИГ, газа е инертен с добавка СО2

Ей уелдер за тебе тая информация ти е в пове4е, знам.

Коментар

Гого77 дръж се прилично. Тия четворки си ги пиши у фейсбука.

Прочее, и кислород се използва като добавка във ВИГ. Малко. Не ме питайте защо, не съм го схванал още.

Коментар

Сори за 4-те......проблем с лаптопа

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Прочее, и кислород се използва като добавка във ВИГ. Малко. Не ме питайте защо, не съм го схванал още.
                  Сега остава да кажеш и къде го прочете.

ВСИЧКО, дето окислява електрода, включително кислород или CO2, му разкатава фамилията за отрицателно време и става мазало. Сега остава да ме убедите че тия двете се ползват с волфрамов електрод и тутакси си посипвам главата с пепел.

Коментар

Ето ти сега пример.............кво написах, кво разбра............на китайски ли съм писал. Метода си е ВИГ, газа е инертен с добавка СО2
                    Ми CO2 не е инертен газ. Окислява. Дъгата го разпада на кислород и въглерод, част от тях се рекомбинират, част окисляват и електрода и заварката, друга част се включват в заварката. "И"-то на ВИГ-a никакво го няма. Ако и елегрода не е волфрамов, и "В"-то отече. Та, кое му е ВИГ-a на тоя метод?

Просто приемете че не мога да приема противоречащи на простата логика неща, без конкретни факти, аргументи или каквото се сетите. "Приеми на доверие" не е аргумент. Това че някой метод ползва същата машина и горелка не го прави ВИГ.

Коментар

Спарки, идеята е добавъчният газ да е МАЛКО и на цената на някакви компромиси да получиш нещо. Примерно различни електрически параметри на газа.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Спарки, идеята е добавъчният газ да е МАЛКО и на цената на някакви компромиси да получиш нещо. Примерно различни електрически параметри на газа.
                        Разбирам каква е идеята, ама ти ми кажи къде си го видял/чул или прочел, та да прочета и аз. Защото аз където и да чета и да се интересувам, народа стоически се бори кислород в газа за TIG да няма. CO2-то прави същото + въглеродни отлагания и включения в шева.

При MIG/MAG такива неща се правят, ама там има топим електрод и не е проблем. Тоест, там се съобразяваш само с вида метал, дето се заварява. А тук има електрод, дето трябва да остане същия възможно най-дълго време. Като му вкараш кислород си отива, при това доста скорострелно и дъгата се омазва тотално. Даже остатъците от въздхух при първо пълнене на бутилка са проблем понякога, а това е доста под 1%. в 7л. бутилка натикват кубик аргон, или поне толкова ми таксуват.

Коментар

Спарки,
                          Абривиетурата ВИГ /TIG, WIG/ и разни безобразни не е правилна от техни4еска гледна то4ка. Правилното е GTAW за цял свят. Може би това те подвежда.

Коментар

А бе ние тия АбрЕвиатурки ги дъвкахме веднъж !Ама щом имаш да споделяш още нова секретна информация, давай я!
                            Последно редактирано от welderargon; 06-01-14, 17:39.
                            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

G-Gas
                              T-Tungsten
                              A-Arc
                              W-Welding

Ако искаш и китйска абревиатура сложи пак Волфрама е налице,което ни връща към по-горния поста на Спарки

По повод инфото ,което ти е забранено да споделяш,или по-точно "не ти е позволено".В казармата служех на едни супер-дупер-яки-секретни-да-си-еб@-макята ракети (С-75 и С100).На първия си гарнизон намерих всичките им ТТ данни + страните в които са на въоръжение,при това без да съм хаквал пентагона.Та освен да се държиш като ущипана невеста и да се заяждаш с Уелдъра,има ли шанс да напишеш един полезен пост?
                              Последно редактирано от Shtaiga; 06-01-14, 18:11.
                              "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                              Mark Twain
                              СтоЕнчA

Коментар

Ако искаш и китйска абревиатура сложи пак Волфрама е налице,което ни връща към по-горния поста на Спарки
                                Така расъждава и малкия ми син. Ами как да ти кажа................като научиш /и не само ти/ основите на процеса заваряване и то САМО в най-общ план, тогава може би и да проумееш, какво ви пиша. Сега не вдяваш и не си в позиция да определяш кое е полезно и кое не. Ако си мислиш, че с 5 дневен курс и 500лв. се научава нещо, се лъжеш............Все пак скромно ще ви задоволя любопитството.....Накратко, газовата смес е аргон, СО2 и волфрамов хексафлуорид /среща се и като вторид/. Последния не се смесва /втечнява/ заедно с другите. За електрод се ползва някаква металокерамика на волфрам 184 /погледнах в нета оказа се някакъв изотоп/. Електрода прилича на стъклопласт с матов сив блясък. Разхода му е 1гр. на 2000 Аh. Метода е ВИГ и е за заваряване на мед и сплавите му.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X