Обява

Свий
Няма добавени обяви.

(преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобрения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: (преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобр

Първоначално публикуван от galqseksi89 Преглед на мнение
    греца е от теристори които се регулират от платка при две положения. При едното положение са сабрани на схема грец, а при др са свързани противоположно 2x2. При греца напрежението е право, а при др. е променливо. И двете ги регулираме от платката плавно, но на променлив не заваря алуминии!
    Като регулирате тока с тиристори, регулирате запълването. Ама променлив ток + аргон + непълно запълване значи гаснеща дъга.

Единствения начин да направите трансформаторна машина е да регулирате тока по класическия начин - или с промяна на намотки, или с механично бъзикане на сърцевината на трафа, и после да взимате правия или променливия ток в зависимост от това, което ви трябва. Другия начин е да изправяте както до сега, но след диодите да бучнете един дросел, след който ТРАНЗИСТОРЕН H мост, който да е синхронен с мрежовото напрежение, и от който да правите от правия ток променлив.

...и пак - занимавате се с безсмислия - нито ще ви излезе по-евтино, нито ще работи по-добре от готов китайски инвертор. Това че ще мъкнете едни 50 кила железарии - съвсем отделно.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: (преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобр

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Е, така принципно може и да стане. Ама зле.
      Дъгата в аргона си е трудна за поддържане, защото аргонът си е гаден по природа. Алуминият пък иска мощности, защото много чевръсто разнася топлината настрани. Маските за защита на очите също са различни и не е хубаво да го откриете по трудния начин.

И какво значи "не заваря" - не поддържа дъга в аргона, не стапя ваната, не слива добавъчния материал, прогаря наред?

Виж и в речника как се пише "тиристор" и "алуминий". Има смисъл.
      Но пък е сигурно че няма смисъл да се занимавате с това, с което сте се захванали.
      Извинявам се за правописните грешки, но аз не съм инженер! Пиша както казах от името на др. хора и им зачитам това което пишите! Но по темата! Човек се учи от грешките и от опита!

" не заваря": не поддържа дъгата и прогаря наред! За маските знаем!
      И по последния ти упрек: Защо! Хубаво е човек да трупа опит та дори и от грешките!

Коментар

С това опит няма да натрупате, защото нищо няма да заварите. Ще затвърдите познанията по темата "трици и маймуни", това е сигурно. Но скъпо. Части явно имате отнякъде, но токът си е с пари. А букварчето по силова електроника струва не чак толкова много.

Дъгата може евентуално да се стабилизира с разни електрически мерки дето Спарки горе ги е написал и с добавяне на малък процент CO2 в аргона.

Коментар

...малък процент CO2 в аргона.
          Това е недопустимо при ВИГ/TIG. Използва се при МИГ/МАГ. При ВИГ/TIG са допустими единствено инертни газове, най-често хелий, но той се слага с друга цел.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ама аз не казвам че ще заварят нещо. Само че ще стабилизират дъгата.

Хелий съвсем не ги оправя - дъгата ще стане малко по-стабилна и много по-студена.

Коментар

Това е недопустимо при ВИГ/TIG. Използва се при МИГ/МАГ. При ВИГ/TIG са допустими единствено инертни газове, най-често хелий, но той се слага с друга цел.
              Айде бре, недопустимо...............Why.

Коментар

Хелий съвсем не ги оправя - дъгата ще стане малко по-стабилна и много по-студена.
                Всъщност, точно обратното.
                - Дъгата на хелия е по-високоволтова -> целия процес става по-високоенергиен -> по-добро проникване, повече енергия в заварката, по-шумна дъга, по-нестабилна дъга, по-трудно палене, повече енергия и в горелката, по-бързо прегряване.
                - По-добра топлопроводност -> заедно с по-високоенергийния процес - пак същото, въпреки по-големите загуби.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                  Айде бре, недопустимо...............Why.
                  Ми ти кажи. Нали ги разбираш тия работи.

Коментар

Е въпроса е условен......никакви ли други газове не се добавят към инертните.

Коментар

А,и на мен ще ми е интересно,какво върши CO-то в Аргона при ВИГ !?Винаги може да научим интересни неща от специалистите тука!?
                      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

СО-то няма място при аргона и волфрама, но не е недопустимо.........

Коментар

Забележителна констатация, която ще е добре да бъде потвърдена от научни факти !?
                          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Като в еврейски форум.....задаваш въпрос после на теб ти задават въпрос ....

Коментар

gogo77, ако имаш да казваш нещо конкретно - кажи го. Ако имаш въпрос - задай го ясно. Ако нямаш нито едно от двете - престани да сереш по темите. Не забелязваш ли че всяка тема, в която се намесиш по присъщия ти начин заприличва на гъз???

Коментар

При ВИГ/TIG са допустими ЕДИНСТВЕНО инертни газове, най-често хелий, но той се слага с друга цел.
                                WHY

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X