Обява

Свий
Няма добавени обяви.

(преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобрения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Маски за заваряване

За Super200P ли говориш, или за другите?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

До: Маски за заваряване

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      За Super200P ли говориш, или за другите?
      Super200P. Само че се оказа, че на компресора редуцира не е бил много верен и съм подавал въздух доста над нормата май. А не бях монтирал нейния си редуцир.

Въпреки това имам чувството, че е по-нестабилна

Коментар

До: (преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобр

Изнамерих какво да сменя на WSE200P, че да си сложа копче за честотата на AC-то. Както съм го сметнал - ще е 30-300Hz. Части - стотинки - резистор, потенциометър и кондензатор.

Като имам резултат, ще постна и снимки на модификацията.

Защо си играя ли? Защото честотата на AC-функцията е важна. По-високата честота дава по-насочена дъга, по-тесен шев и по-добро проникване в по-тесен участък. По-ниската - обратно.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: (преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобр

Някои 100 схеми на заваръчни инвертори за ремонт:
          GISmi,ARC,deca mos,Colt,IHF 500,Maxpower,MMA,PICO,SAI200,ST-500,strat200,UTA200,Loris,UDG101,Torus,RKS,Powermax..

(изтрито!)

Последно редактирано от Ясен; 02-06-10, 08:49.

Коментар

От: (преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобр

Преместете файловете някъде другаде. На този хостинг искат пари.

Коментар

Първоначално публикуван от vobespiar Преглед на мнение
              Някои 100 схеми на заваръчни инвертори за ремонт:
              GISmi,ARC,deca mos,Colt,IHF 500,Maxpower,MMA,PICO,SAI200,ST-500,strat200,UTA200,Loris,UDG101,Torus,RKS,Powermax..

(изтрито!)

Не става. Иска някакви пароли, SMS-и и прочие. Сега, то няма лошо, ама де да ги знам какви са.

Коментар

Тука мога да ви зарина с информация за и как, НО всички проблеми СЕ решават ако имате 260 - 300 лева ( ако ви се дават) .... Влизате във магазин на КИРОВ (верига магазини надали никой не е чувал за тях на човека пръсти му рязаха) купувате си малък клас електрожен със извод и за аргон няма какво да се занимавате със старите китюци.... за тези 300 лева мога да ви кажа че са си ивестиция 100% и си заслужава (не че реклама му правя) всичко се постига със интегрални схеми и не тежи повече от 6 кила (даже и са много) проблемите се решават от рас ( това от реклама някаква си беше)
                Живи И Здрави !

Коментар

Първоначално публикуван от K.Kostov Преглед на мнение
                  Тука мога да ви зарина с информация за и как, НО всички проблеми СЕ решават ако имате 260 - 300 лева ( ако ви се дават) .... Влизате във магазин на КИРОВ (верига магазини надали никой не е чувал за тях на човека пръсти му рязаха) купувате си малък клас електрожен със извод и за аргон няма какво да се занимавате със старите китюци.... за тези 300 лева мога да ви кажа че са си ивестиция 100% и си заслужава (не че реклама му правя) всичко се постига със интегрални схеми и не тежи повече от 6 кила (даже и са много) проблемите се решават от рас ( това от реклама някаква си беше)
                  Живи И Здрави !
                  А къде е паленето от разстояние? Ето ти нерешен проблем. Отделно твърдо се съмнявам че за 300лв може да се намери маркова машинка (те киров май други не продават) с що-годе приличен ампераж и ПВ.

Коментар

Киров бяха вносители на фрониус, а електрожен фрониус за 300лв няма да намериш

Коментар

Направих си труда да погледна. Най-долу в листата са Transpocket 1200 и Transpocket 1500. Едното е 1000лв, другото 1600, а ТИГ вариантите са с 500-600 лева нагоре. А това при тия характеристики е зловеща цена. Едното е 40А при 100%ПВ, а другото 80А при 100%ПВ. И двете на максималния си ток са 25%ПВ съответно на 120 и 150А.

Вярно, това са качествени машини, но цената им е много, ама много висока, отнесена към характеристиките им.

Та за какви 300лв говорим?
                      Последно редактирано от sparkybg; 12-06-10, 12:55.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Направих си труда да погледна. Най-долу в листата са Transpocket 1200 и Transpocket 1500. Едното е 1000лв, другото 1600, а ТИГ вариантите са с 500-600 лева нагоре. А това при тия характеристики е зловеща цена. Едното е 40А при 100%ПВ, а другото 80А при 100%ПВ. И двете на максималния си ток са 25%ПВ съответно на 120 и 150А.

Вярно, това са качествени машини, но цената им е много, ама много висока, отнесена към характеристиките им.

Та за какви 300лв говорим?
                        1200 лева за апарат дето ще работи 20% от времето и на всичкото отгоре със скромни характеристики....Това нещо е само да си го държиш в гаража сигурно... Къде им е качаството на тия машини....то при толкова почивка остава и да се скапят...

Коментар

Първоначално публикуван от K.Kostov Преглед на мнение
                          Живи И Здрави !
                          Инвертор за 300лв.от магазините на Киров ми звучи като приказка ... не само че стоките от тези магазини са с най солените цени но аз се съмнявам изобщо че ще се намери подобен апарат на такава цена ......да не би идеята ти е да се купи инверторен електрожен и да му се добави платка за ВИГ за около 300лв. НО Защо е нужно това след като може да се купи направо инверторен електрожен с вградена функция за аргон .Българската фирма ВИКИ Б произвежда инвертори с вградена функция за ВИГ заваряване и са едни от най евтините - цените започват от около 500лв. и са в зависимост от модела и са напълно конкурентни като качество на всички останали вносни машини от подобен клас ..
                          Последно редактирано от welderargon; 12-06-10, 18:15.
                          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                            Българската фирма ВИКИ Б произвежда инвертори с вградена функция за ВИГ заваряване и са едни от най евтините - цените започват от около 500лв. и са в зависимост от модела и са напълно конкурентни като качество на всички останали вносни машини от подобен клас ..
                            Даже имат и за 400лв и по нищо не отстъпват на чуждите марки. Единствения минус е контактното палене на ВИГ.. Толкова ли е трудно да сложат високочестотното запалване на дъгата вместо това драскане и нелепата горелка с кранче ..сигурно ще се вдигне много цената

Коментар

Първоначално публикуван от kudrav Преглед на мнение
                              Даже имат и за 400лв и по нищо не отстъпват на чуждите марки. Единствения минус е контактното палене на ВИГ.. Толкова ли е трудно да сложат високочестотното запалване на дъгата вместо това драскане и нелепата горелка с кранче ..сигурно ще се вдигне много цената
                              Имаше ХОБИ 130 което беше около 350лв. но мисля че този модел вече е спрян от производство.
                              Машини от най-ниския клас с контактно палене правят и всички водещите фирми, това е най-евтиния вариант на машина за ВИГ заваряване.
                              Защо толкова ви плаши това контактно палене в съвременните инвертори запалването на дъгата с така нареченото Lift палене и моного лесно пък и по този начин износването на електрода е сведено почти до това с HF запалване ! Най вероятно не е трудно да се сложи високочестотно запалване но то пък води след себе си поставяне на клапан за газта, обдухване на електрода след заваряване и т.н. и всички допълнителни екстри оскъпияват машината !А подобни машини се водят вече професионални и цената им е доста по висока . Има такива с високочестотно запалване без други екстри но честно казано аз не бих купил такава машина след като ще се използва за професионални цели трябва да има поне и затихване на дъгата …
                              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                                Имаше ХОБИ 130 което беше около 350лв. но мисля че този модел вече е спрян от производство.
                                Машини от най-ниския клас с контактно палене правят и всички водещите фирми, това е най-евтиния вариант на машина за ВИГ заваряване.
                                Защо толкова ви плаши това контактно палене в съвременните инвертори запалването на дъгата с така нареченото Lift палене и моного лесно пък и по този начин износването на електрода е сведено почти до това с HF запалване ! Най вероятно не е трудно да се сложи високочестотно запалване но то пък води след себе си поставяне на клапан за газта, обдухване на електрода след заваряване и т.н. и всички допълнителни екстри оскъпияват машината !А подобни машини се водят вече професионални и цената им е доста по висока . Има такива с високочестотно запалване без други екстри но честно казано аз не бих купил такава машина след като ще се използва за професионални цели трябва да има поне и затихване на дъгата …
                                Безконтактното палене като елементи струва 10лв. Елементите ги има във всеки телевизор (високото напрежение). Просто е безсмислено да не се слага. Тоест смислено е, понеже се цели да продават нешо, струващо 10лв за 100.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X