Super200P. Само че се оказа, че на компресора редуцира не е бил много верен и съм подавал въздух доста над нормата май. А не бях монтирал нейния си редуцир.
До: (преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобр
Изнамерих какво да сменя на WSE200P, че да си сложа копче за честотата на AC-то. Както съм го сметнал - ще е 30-300Hz. Части - стотинки - резистор, потенциометър и кондензатор.
Като имам резултат, ще постна и снимки на модификацията.
Защо си играя ли? Защото честотата на AC-функцията е важна. По-високата честота дава по-насочена дъга, по-тесен шев и по-добро проникване в по-тесен участък. По-ниската - обратно.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
От: (преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобр
Някои 100 схеми на заваръчни инвертори за ремонт:
GISmi,ARC,deca mos,Colt,IHF 500,Maxpower,MMA,PICO,SAI200,ST-500,strat200,UTA200,Loris,UDG101,Torus,RKS,Powermax..
Някои 100 схеми на заваръчни инвертори за ремонт:
GISmi,ARC,deca mos,Colt,IHF 500,Maxpower,MMA,PICO,SAI200,ST-500,strat200,UTA200,Loris,UDG101,Torus,RKS,Powermax..
(изтрито!)
Не става. Иска някакви пароли, SMS-и и прочие. Сега, то няма лошо, ама де да ги знам какви са.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
От: (преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобр
Тука мога да ви зарина с информация за и как, НО всички проблеми СЕ решават ако имате 260 - 300 лева ( ако ви се дават) .... Влизате във магазин на КИРОВ (верига магазини надали никой не е чувал за тях на човека пръсти му рязаха) купувате си малък клас електрожен със извод и за аргон няма какво да се занимавате със старите китюци.... за тези 300 лева мога да ви кажа че са си ивестиция 100% и си заслужава (не че реклама му правя) всичко се постига със интегрални схеми и не тежи повече от 6 кила (даже и са много) проблемите се решават от рас ( това от реклама някаква си беше)
Живи И Здрави !
Тука мога да ви зарина с информация за и как, НО всички проблеми СЕ решават ако имате 260 - 300 лева ( ако ви се дават) .... Влизате във магазин на КИРОВ (верига магазини надали никой не е чувал за тях на човека пръсти му рязаха) купувате си малък клас електрожен със извод и за аргон няма какво да се занимавате със старите китюци.... за тези 300 лева мога да ви кажа че са си ивестиция 100% и си заслужава (не че реклама му правя) всичко се постига със интегрални схеми и не тежи повече от 6 кила (даже и са много) проблемите се решават от рас ( това от реклама някаква си беше)
Живи И Здрави !
А къде е паленето от разстояние? Ето ти нерешен проблем. Отделно твърдо се съмнявам че за 300лв може да се намери маркова машинка (те киров май други не продават) с що-годе приличен ампераж и ПВ.
Направих си труда да погледна. Най-долу в листата са Transpocket 1200 и Transpocket 1500. Едното е 1000лв, другото 1600, а ТИГ вариантите са с 500-600 лева нагоре. А това при тия характеристики е зловеща цена. Едното е 40А при 100%ПВ, а другото 80А при 100%ПВ. И двете на максималния си ток са 25%ПВ съответно на 120 и 150А.
Вярно, това са качествени машини, но цената им е много, ама много висока, отнесена към характеристиките им.
Та за какви 300лв говорим?
Последно редактирано от sparkybg; 12-06-10, 12:55.
Направих си труда да погледна. Най-долу в листата са Transpocket 1200 и Transpocket 1500. Едното е 1000лв, другото 1600, а ТИГ вариантите са с 500-600 лева нагоре. А това при тия характеристики е зловеща цена. Едното е 40А при 100%ПВ, а другото 80А при 100%ПВ. И двете на максималния си ток са 25%ПВ съответно на 120 и 150А.
Вярно, това са качествени машини, но цената им е много, ама много висока, отнесена към характеристиките им.
Та за какви 300лв говорим?
1200 лева за апарат дето ще работи 20% от времето и на всичкото отгоре със скромни характеристики....Това нещо е само да си го държиш в гаража сигурно... Къде им е качаството на тия машини....то при толкова почивка остава и да се скапят...
Живи И Здрави !
Инвертор за 300лв.от магазините на Киров ми звучи като приказка ... не само че стоките от тези магазини са с най солените цени но аз се съмнявам изобщо че ще се намери подобен апарат на такава цена ......да не би идеята ти е да се купи инверторен електрожен и да му се добави платка за ВИГ за около 300лв. НО Защо е нужно това след като може да се купи направо инверторен електрожен с вградена функция за аргон .Българската фирма ВИКИ Б произвежда инвертори с вградена функция за ВИГ заваряване и са едни от най евтините - цените започват от около 500лв. и са в зависимост от модела и са напълно конкурентни като качество на всички останали вносни машини от подобен клас ..
Последно редактирано от welderargon; 12-06-10, 18:15.
Българската фирма ВИКИ Б произвежда инвертори с вградена функция за ВИГ заваряване и са едни от най евтините - цените започват от около 500лв. и са в зависимост от модела и са напълно конкурентни като качество на всички останали вносни машини от подобен клас ..
Даже имат и за 400лв и по нищо не отстъпват на чуждите марки. Единствения минус е контактното палене на ВИГ.. Толкова ли е трудно да сложат високочестотното запалване на дъгата вместо това драскане и нелепата горелка с кранче ..сигурно ще се вдигне много цената
Даже имат и за 400лв и по нищо не отстъпват на чуждите марки. Единствения минус е контактното палене на ВИГ.. Толкова ли е трудно да сложат високочестотното запалване на дъгата вместо това драскане и нелепата горелка с кранче ..сигурно ще се вдигне много цената
Имаше ХОБИ 130 което беше около 350лв. но мисля че този модел вече е спрян от производство.
Машини от най-ниския клас с контактно палене правят и всички водещите фирми, това е най-евтиния вариант на машина за ВИГ заваряване.
Защо толкова ви плаши това контактно палене в съвременните инвертори запалването на дъгата с така нареченото Lift палене и моного лесно пък и по този начин износването на електрода е сведено почти до това с HF запалване ! Най вероятно не е трудно да се сложи високочестотно запалване но то пък води след себе си поставяне на клапан за газта, обдухване на електрода след заваряване и т.н. и всички допълнителни екстри оскъпияват машината !А подобни машини се водят вече професионални и цената им е доста по висока . Има такива с високочестотно запалване без други екстри но честно казано аз не бих купил такава машина след като ще се използва за професионални цели трябва да има поне и затихване на дъгата …
Имаше ХОБИ 130 което беше около 350лв. но мисля че този модел вече е спрян от производство.
Машини от най-ниския клас с контактно палене правят и всички водещите фирми, това е най-евтиния вариант на машина за ВИГ заваряване.
Защо толкова ви плаши това контактно палене в съвременните инвертори запалването на дъгата с така нареченото Lift палене и моного лесно пък и по този начин износването на електрода е сведено почти до това с HF запалване ! Най вероятно не е трудно да се сложи високочестотно запалване но то пък води след себе си поставяне на клапан за газта, обдухване на електрода след заваряване и т.н. и всички допълнителни екстри оскъпияват машината !А подобни машини се водят вече професионални и цената им е доста по висока . Има такива с високочестотно запалване без други екстри но честно казано аз не бих купил такава машина след като ще се използва за професионални цели трябва да има поне и затихване на дъгата …
Безконтактното палене като елементи струва 10лв. Елементите ги има във всеки телевизор (високото напрежение). Просто е безсмислено да не се слага. Тоест смислено е, понеже се цели да продават нешо, струващо 10лв за 100.
Коментар