До: Смесител на заваръчни газови смеси.
Защо 3? Една двулитрова с CO2, и една по-голяма (5,или 10л.) с аргон. И приключваме. Така имам чист CO2 - за когато не ми се мъкне всичко, Аргон+15-20% СО2 - за спрей режим и за нормален режим на късо, аргон+2-4% СО2 за неръждавейка, и чист аргон за алуминий.
Това за телоподаващото. За TIGа друго, освен аргон така или иначе не ми трябва.
Смесителя е скъп, и точно за това повдигнах темата. Дали може да се спретне нещо на по-приемлива цена. Не ми се мъкнат 100 бутилки.
Затова и работя само с инвертори. Щеше да ми излезе поне 3 пъти по-евтино да си всема същите машинки, но трансформаторни. Ама вместо общо 70 кила, щяха да тежат общо поне 300, и за да ги местя трябваше да купувам микробус, и да назначавам двама хамали на надница. СетИ ли се?
Първоначално публикуван от joe007
Преглед на мнение
Това за телоподаващото. За TIGа друго, освен аргон така или иначе не ми трябва.
Смесителя е скъп, и точно за това повдигнах темата. Дали може да се спретне нещо на по-приемлива цена. Не ми се мъкнат 100 бутилки.
Затова и работя само с инвертори. Щеше да ми излезе поне 3 пъти по-евтино да си всема същите машинки, но трансформаторни. Ама вместо общо 70 кила, щяха да тежат общо поне 300, и за да ги местя трябваше да купувам микробус, и да назначавам двама хамали на надница. СетИ ли се?

Коментар