Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смесител на заваръчни газови смеси.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смесител на заваръчни газови смеси.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Бре! къде видя цени?
    По телефона. На тръгване от работа ще питам и в СтарГаз, че са ми близо.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Абе, миксера ще го измислим. Сега по ме вълнуват дюзите.

Мислите ли че бензинови ще станат? Идеята е че работят на 3 атмосфери, а газовите на 1.3-1.5 атмосфери.

Ако бензиновите няма да текат, са си по-подходящи отвсякъде.Че могат да се намерят и евтино. Ама данеби да разчитат на мазане от бензина, или нещо такова?
      Мазане от бензина - не може да разчитат на нещо, което го няма. Виж, охлаждане, може.

Но пък имат много по-малък дебит. Около 1000 пъти, по обем.

Коментар

Но пък имат много по-малък дебит. Около 1000 пъти, по обем.
        Щото е течност. Тури газ, па глей сеир. Ще си минава без проблем.

И още едно въпросче, ще затварят ли при нулева разлика в налягането, или близка до нея? Демек, имат ли пружинка вътре?

Щото ако не, ще трябва да слагам датчици, да поддържат постоянна разлика в налягането, и станА мазало.

Едит: А, може и друго: двата редуцира се настройват, примерно на 4 атмосфери. После се слага трети, който поддържа в смесителната камера, примерно 2.5. Някакви такива ми се въртят в главата?

...или датчик за налягане, дето включва и изключва. Просто при включил датчик, спирам подаването на газ. Ама, как да съм сигурен че дюзите при "затворено" положение не пускат хич???

Баси как заорах.
        Последно редактирано от sparkybg; 07-11-08, 16:46.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...
          Едит: А, може и друго: двата редуцира се настройват, примерно на 4 атмосфери. После се слага трети, който поддържа в смесителната камера, примерно 2.5. Някакви такива ми се въртят в главата?
          Аз така си го представях от самото начало. Иначе криви сметките.

Коментар

Аз така си го представях от самото начало. Иначе криви сметките.
            Криви дебита. Обаче ако едната е включена в 95% от времето, а другата в 5% от времето, сместа все ще си е 95% на 5%, независимо от разликата в наляганията, и минаващия дебит.

Обаче не е ясно тия дюзи при нулева разлика затварят ли, или не?

Ще взема да купя една и да пробвам, маа' му!

Коментар

Изобщо няма смисъл от такива сметки. Далеч по-лесно ще ти бъде, ако едната е отворена 20% от времето, а другата - 0.2%. 10 херца ти стигат за всичко. Имай предвид, че около отварянето и затварянето са далеч от линейни.

Коментар

Съжалявам че пак се намесвам,гледам че ви е хрумнала страхотна идея,ама аз все още не мога да схвана смисъла на всичко това.Поне доколкото разбрах че не искаш да носиш повече булки.
                За да смесиш газовете ще ти трябват 2 бутилки(Ar и CO2) или (Ar и O2)които ще разнасяш.Ако вземеш готова смес и чист Ar за ВИГ-а пак са 2 бутилки ??
                А да разполагаш с богата гама смеси според мен е ненужно защото практически няма да намериш разлика примерно му Ar и СО2 18% или 20%.А при смесите с по-малко активен газ намалява пръскообразуването но ефекта е при струйната дъга.При къса се влошава стабилноста на дъгата и шева се натрупва.

А начините на капкопренасяне или казано по друг начин видовете дъги са 5:

дъга-----------------------------------------условия за съществуване

1.къса дъга(пренасяне с къси с-я)------------------ U<20V
                2.преходна(редки къси с-я)------------------------U=20-25V
                3.дълга дъга------------------------------------U>25V-------- CO2
                4.струйна дъга-------------------------------U>25V-A>250A-Ar и богати на Ar газ.смеси
                5.импулсна----------------------Ar и богати на Ar газови смеси и за последната естествено машина която има импулсна дъга.

Къса дъга има винаги независимо от газста.Преходната се избягва(много пръски) или евентуално се ползва за заваряване на вертикал надолу.
                П.С. Стойностите са приблизителни защото зависят от диам. на тела и газта която се ползва.
                Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Изобщо няма смисъл от такива сметки. Далеч по-лесно ще ти бъде, ако едната е отворена 20% от времето, а другата - 0.2%. 10 херца ти стигат за всичко. Имай предвид, че около отварянето и затварянето са далеч от линейни.
                  Утре ще взема 2 дюзи. За 80лв двете. После ще мислим по-нататък.

Коментар

Утре ще взема 2 дюзи. За 80лв двете. После ще мислим по-нататък.
                    Sparky ,съжалявам ,че късно попадам на темата , но заварявам тръбопроводи с инвертори по горите Тилелейски цяла седмица .
                    Значи такъв смесител съм правил и даваше задоволителни резултати.Вече не си играя с такива неща , щото имам над 15 заваръчни поста с МИГ апарати , та откъм бутилки е ясно.
                    Но нещата са следните :
                    1. Прочети първия пост на targa.Става по този начин , нищо че е различно налягането ня двата газа.
                    2. От технологична гледна точка при заваряване на неръждавейка добри резултати се получават от смес на аргон с СО между 4 и 18%. Въпрос на регулиране на капкопренасянето е. Така че съответните редуцир-вентили на всяка бутилка , които мерят дебита не е необходимо да са с абсолютна точност. Трябва да са приблизително в съотношение на дебита СО- аргон 1:5 до 1:6. Ще ги установиш опитно от картината на заваряване.
                    3. На изходните щуцери на всеки редуцир- вентил връзваш по един електромагнитен клапан - на 36 или 48V , добре е да са със същия волтаж като на този , който ти е в заваръчната машина. Включваш ги да отварят заедно с последния през спусъка на горелката.
                    4. Изходите на електромагнитните газови клапани се връзват като входящи щуцери в метален съд - цилиндър ( играе ролята на смесител на газовете ) с обем около 1литър, в единия му край. На другия край изкарваш щуцер , маркуча от който влиза в машината. В последствие за по-фино смесване бях монтирал в цилиндъра и една спирална лента , така че да завихря двата газа още от входа им.
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                      4. Изходите на електромагнитните газови клапани се връзват като входящи щуцери в метален съд - цилиндър ( играе ролята на смесител на газовете ) с обем около 1литър, в единия му край. На другия край изкарваш щуцер , маркуча от който влиза в машината. В последствие за по-фино смесване бях монтирал в цилиндъра и една спирална лента , така че да завихря двата газа още от входа им.
                      А защо да не монтирам прост вентилатор за 2 лева вътре. При входовете, или точно в средата на обема. Като е по-малък диаметър от бутилката, вътре ще се образува тороидоподобно движение на газовете, което ще ги разбърква. Отделно заради лопатките на самия вентилатор, и бързите течения покрай тях, ще се разбърква още по-добре.

Газови дюзи взех. При възможност ще пробвам как реагират и с каква скорост работят. После ще взема окончателното решение.

Всъщност, това, което ми се върти в главата в момента, е доволно просто като изпълнение. Ще го изчакам няколко дена да изкристализира, и ще речавам. Иначе общо взето цялото може да се направи с помощта на едно стругче и настолна бормашина.

А газовите дюзи се оказаха съвсем никакво инженерно постижение. Отдолу се слага щуцер, който е разпробит с какъвто си искаш размер между 1мм и 2.5мм. Самия отвор на дюзата е 4мм. Остава да изясня и колко е нормалния ход на "иглата", шото може и 2-3мм да се отваря, но подозирам че ще стане бавна, а и ходове над 1мм, май нямат особен смисъл Хода на иглата се регулира, и зависи от устройството на блокчето, в което я вграждаш.

Коментар

А защо да не монтирам прост вентилатор за 2 лева вътре. При входовете, или точно в средата на обема. Като е по-малък диаметър от бутилката, вътре ще се образува тороидоподобно движение на газовете, което ще ги разбърква. Отделно заради лопатките на самия вентилатор, и бързите течения покрай тях, ще се разбърква още по-добре.

Газови дюзи взех. При възможност ще пробвам как реагират и с каква скорост работят. После ще взема окончателното решение.

Всъщност, това, което ми се върти в главата в момента, е доволно просто като изпълнение. Ще го изчакам няколко дена да изкристализира, и ще речавам. Иначе общо взето цялото може да се направи с помощта на едно стругче и настолна бормашина.

А газовите дюзи се оказаха съвсем никакво инженерно постижение. Отдолу се слага щуцер, който е разпробит с какъвто си искаш размер между 1мм и 2.5мм. Самия отвор на дюзата е 4мм. Остава да изясня и колко е нормалния ход на "иглата", шото може и 2-3мм да се отваря, но подозирам че ще стане бавна, а и ходове над 1мм, май нямат особен смисъл Хода на иглата се регулира, и зависи от устройството на блокчето, в което я вграждаш.
                        Е очевидно обичаш нещата да стават по трудния начин . Ама няма лошо , щом притежаваш лукса на свободното време - дерзай !
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          Е очевидно обичаш нещата да стават по трудния начин . Ама няма лошо , щом притежаваш лукса на свободното време - дерзай !
                          Е супер,.. този пост е върха точно така е!Аз малко късно се включвам в темата но съм напълно съгласен с Vlado_Ts !Никога не бих си губил времето с подобна "химическа" дейност ! Ще заваряме ли или ще мешим газове , те хората са ги смесили и ги продават, на пазара има всякакви газове , отиваш купуваш и бачкаш, без да се губиш времето ! И каква ще е тая толкова сложна работа за вършене че наведнъж да мъкнеш три бутилки ,отиваш предварително виждаш каква е работата взимаш необходимото оборудване и я свършваш !
                          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Не 3, а две. Една с CO2 и една с аргон. Като тая с CO2 може и да е двулитрова, например.

По другото действам, малко по малко. Измислил съм и как да стане автоматичната калибрация - както винаги е уникално просто решение.

Само да ми се отвори малко време да си начертая нужните детайли, и малко по малко ще го докарам до опитен образец, пък пробите ще покажат дали си е струвало.

Коментар

Не 3, а две. Една с CO2 и една с аргон. Като тая с CO2 може и да е двулитрова, например.

По другото действам, малко по малко. Измислил съм и как да стане автоматичната калибрация - както винаги е уникално просто решение.

Само да ми се отвори малко време да си начертая нужните детайли, и малко по малко ще го докарам до опитен образец, пък пробите ще покажат дали си е струвало.
                              Е добре,, щом така си решил действай !
                              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

След 10 години да разведря малко тази тема

При мен стои на линия направа на смесител. Поствам схема на това, което възнамерявам да правя.
                                Двата прецизни регулатора на налягане ги калибрирам за максимална еднаквост с диференциален манометър SNDWAY SW-512 (mbar Range: ±137.8, resolution: 0.1).

Как ще се отрази разлика примерно от 20-30 милибара в налягането на 2-те смеси ?
                                Нуждая ли се от 2-та електромагнитни клапана при тази разлика в наляганията ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X