Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смесител на заваръчни газови смеси.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смесител на заваръчни газови смеси.

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
    Ами чесно казано и да си смесваш сам газовете пак ти трябват 3 бутилки. А както каза смесителя е доста скъп...
    Защо 3? Една двулитрова с CO2, и една по-голяма (5,или 10л.) с аргон. И приключваме. Така имам чист CO2 - за когато не ми се мъкне всичко, Аргон+15-20% СО2 - за спрей режим и за нормален режим на късо, аргон+2-4% СО2 за неръждавейка, и чист аргон за алуминий.

Това за телоподаващото. За TIGа друго, освен аргон така или иначе не ми трябва.

Смесителя е скъп, и точно за това повдигнах темата. Дали може да се спретне нещо на по-приемлива цена. Не ми се мъкнат 100 бутилки.

Затова и работя само с инвертори. Щеше да ми излезе поне 3 пъти по-евтино да си всема същите машинки, но трансформаторни. Ама вместо общо 70 кила, щяха да тежат общо поне 300, и за да ги местя трябваше да купувам микробус, и да назначавам двама хамали на надница. СетИ ли се?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Защо 3? Една двулитрова с CO2, и една по-голяма (5,или 10л.) с аргон. И приключваме. Така имам чист CO2 - за когато не ми се мъкне всичко, Аргон+15-20% СО2 - за спрей режим и за нормален режим на късо, аргон+2-4% СО2 за неръждавейка, и чист аргон за алуминий.

Това за телоподаващото. За TIGа друго, освен аргон така или иначе не ми трябва.

Смесителя е скъп, и точно за това повдигнах темата. Дали може да се спретне нещо на по-приемлива цена. Не ми се мъкнат 100 бутилки.

Затова и работя само с инвертори. Щеше да ми излезе поне 3 пъти по-евтино да си всема същите машинки, но трансформаторни. Ама вместо общо 70 кила, щяха да тежат общо поне 300, и за да ги местя трябваше да купувам микробус, и да назначавам двама хамали на надница. СетИ ли се?
      П.С. Освен това смесителя пуска чист Аргон и смес на Аргона с СО2 то в някво(до25%)съотношение.Чисто ЦО2 не може да си пуснеш от него.Така че реално чист въгл.диоксид не ти трябва.

Ами тогава вземи една с Аргон и една смес Аргон+ СО2.Тази с сместа за телоподаващото.С нея може да влизаш в всички режими(чисто СО2 не ти трябва),а освен това другото изискване за струен режим(предполагам това искаш да кажеш със "спрей")е U>25v i A>250A.Не знам кави дебелини заваряваш ама той си е за доста дебело,и само за долно положение.
      Последно редактирано от joe007; 06-11-08, 21:54. Причина: допълнение
      Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
        П.С. Освен това смесителя пуска чист Аргон и смес на Аргона с СО2 то в някво(до25%)съотношение.Чисто ЦО2 не може да си пуснеш от него.Така че реално чист въгл.диоксид не ти трябва.

Ами тогава вземи една с Аргон и една смес Аргон+ СО2.Тази с сместа за телоподаващото.С нея може да влизаш в всички режими(чисто СО2 не ти трябва),а освен това другото изискване за струен режим(предполагам това искаш да кажеш със "спрей")е U>25v i A>250A.Не знам кави дебелини заваряваш ама той си е за доста дебело,и само за долно положение.
        За долното положение знам. За другото не знаех. 25-те волта ги имам. Апарата, който имам е 200А, с регулация на подаване, напрежение и индуктивност. Мога да докарам "globular transfer", което е неправилен режим на работа, ама с чист CO2 няма как да се докара друго, без пулсов апарат. От тук си правя извода че ще тръгне и в "spray transfer", но за него трябва смес. И точно 18% смес аргон с СО2 е оптималната, понеже е на границата, и може да се докарат и двата режима - къси съединение и "spray transfer", което по дефиниция е globular, но с капки с по-малък диаметър от тоя на телта.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вандалска идея:

Да се използват клапани от инжекционна газова уредба и да се управляват с ШИМ. Производителността им лесно ще се знае, щом веднъж им стабилизираш налягането на входа. Не е обезателно да е еднакво, а само да е известно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Вандалска идея:

Да се използват клапани от инжекционна газова уредба и да се управляват с ШИМ. Производителността им лесно ще се знае, щом веднъж им стабилизираш налягането на входа. Не е обезателно да е еднакво, а само да е известно.
            Това го мислих, ама не знаех какви клапани да ползвам. Имаш ли представа колко чини един такъв, и на какво налягане работи?

Могат ли да осигурят дебит примерно 10 литра в минута?

Могат ли да работят постоянно отворени? В смисъл, няма ли да прегреят?

Иначе, това ми е най-простия вариант, защото електрониката ще я стъкмя за няколко часа. И ще има лигавщинки, като дисплейчета и т.н.
            Последно редактирано от sparkybg; 07-11-08, 08:50.

Коментар

Това го мислих, ама не знаех какви клапани да ползвам. Имаш ли представа колко чини един такъв, и на какво налягане работи?

Могат ли да осигурят дебит примерно 10 литра в минута?

Могат ли да работят постоянно отворени? В смисъл, няма ли да прегреят?

Иначе, това ми е най-простия вариант, защото електрониката ще я стъкмя за няколко часа. И ще има лигавщинки, като дисплейчета и т.н.
              Дебит примерно 10л/мин - със сигурност могат. Само си представи разхода на въздух на един нормален ДВГ, разходът на метан е около 1/10 от въздуха. Налягане - няколко бар диференциално, между входа и изхода. Ще си го нагласиш, така че да ти излизат смислени времена. Постоянно отворени - абе могат, те в най-високите режими така работят. Но не съм убеден че ще ти потрябва. Някои искат по този повод понижаване на напрежението след отваряне.

Колко струва - тука лошите новини. Около 200лв +/- са средните цени. Но стари недокомплектовани по бройка вероятно могат да се намерят за без пари.

Коментар

А какви да търся? Такива за Пропан-Бутанов инжекцион, или такива за метанов?

Понижаването на напрежението ще го стъкмим. А постоянния режим си трябва.

Коментар

Е, нямам готов отговор. Предполагам, че пропан-бутановите и метановите не се различават по друго, освен по дебит. В тази връзка, даже и да работиш с понижено налягане (спрямо щатното за инжектора) пропановият пак ще ти даде груб излишък от производителност. Ето защо си мисля, че няма да има обезателна нужда от непрекъснат режим.

Ще имаш нужда и от малко обемче, където газовете да се смесват, да поддържаш постоянно налягане за изхода на инжекторите и да гасиш тласъците от "впръскванията".

Коментар

Обемчеро ще е минимално. Колкото за завра вентилаторче вътре, за да смесва газовете. От тия-безчетковите, мъничките - като за дънна платка. Ще се регулира налягането преди дюзите да е горе-долу еднакво. Това след тях ще е променливо - няма как.

Тласъците ще се гасят доста ефективно, понеже мисля да докарам режим 100-ина Hz на дюзите. Просто ще се пускат за различен интервал от време двете, в процентно съотношение. Мисля си че едни 50-100ml ще стигнат.

Само трябва да се разтуршувам някъде за параметрите на тия дюзи. А нямам познати газаджии. В eBay нищо не намирам.

Ако се получи с дюзите, ще е страхотно, и на приемлива за мен цена.

Излиза:
                    - 2 редуцира (или 3, ако ще смесвам 3 газа) - имам ги
                    - 2 газови дюзи (или 3)
                    - малко херметично обемче с набутано вътре безчетково вентилаторче, за смесването. На него ще за навити дюзите, като на всмукателен колектор. Проста конструкция, от алуминий например. Може да се пригоди и нещо готово.
                    - електроника за управление - микроконтролер със захранване, бутони и дисплей. - тука проблема е точно никакъв. Фори мога да му вкарам едно флашче и да си записвам смеси вътре (тръц-пръц ).

Как не се сетих за дюзите от газово, ами се балтавих с какво ли не.
                    Последно редактирано от sparkybg; 07-11-08, 12:36.

Коментар

Зарежи вентилаторчето. Дюзите така ще кихат, че ще е излишно. Важното е обемът да е няколко пъти по-голям от еднократно впръскване на всички дюзи.

Коментар

Еми, ровичкам за информация за газови дюзи. Нещо, BRC, Keihin, такива.

Ако някой попадне на нещо, нека сподели.

BRC дюзите са по 130лв парчето, от BRC България. Остава да намеря някакви параметри, ама се затруднявам.

Някой знае ли при какво налягане работят?
                        Последно редактирано от sparkybg; 07-11-08, 14:21.

Коментар

Въобще не мисли за вентилатор. не е нужен. Ако имаш проблем с хомогенноста на флуида мисля, че лесно можеш да направиш и добавиш нещо подобно : http://www.admix.com/admixer_general.htm
                          статичен миксер
                          - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                          - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                            Въобще не мисли за вентилатор. не е нужен. Ако имаш проблем с хомогенноста на флуида мисля, че лесно можеш да направиш и добавиш нещо подобно : http://www.admix.com/admixer_general.htm
                            статичен миксер
                            Трепане на врабчета с топ в неговия случай.

Коментар

Еми, ровичкам за информация за газови дюзи. Нещо, BRC, Keihin, такива.

Ако някой попадне на нещо, нека сподели.

BRC дюзите са по 130лв парчето, от BRC България. Остава да намеря някакви параметри, ама се затруднявам.

Някой знае ли при какво налягане работят?
                              Бре! къде видя цени?

Иначе, няколко бара. В някои случаи променливо, така че просто си измисли някакво. Примерно 2 бара на входа и 1 на изхода.

Коментар

Абе, миксера ще го измислим. Сега по ме вълнуват дюзите.

Мислите ли че бензинови ще станат? Идеята е че работят на 3 атмосфери, а газовите на 1.3-1.5 атмосфери.

Ако бензиновите няма да текат, са си по-подходящи отвсякъде.Че могат да се намерят и евтино. Ама данеби да разчитат на мазане от бензина, или нещо такова?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X