Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое телоподаващо ще ми е достатъчно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Кое телоподаващо ще ми е достатъчно?

здравейте.
    Изчетох доста от форума но не можах да открия, никъде някаква зависимост, дебелина на основния детайл и диаметър на телта. Имам известен опит в електродъговото заваряване (резд) но ми се налага да заваря ( спешно) на CO хром никел 308 планки с дебелина 1 мм. Телта е SS 316, но не зная с какъв диаметър да я закупя 0.8 или 0.6.
    благодаря предварително за отговорите.

Коментар

извинете ме че дублирах въпроса си,
      благодаря ви за бързия отговор, желая на всички късмет

Коментар

Вземай 0.8 и си свиркай. По-тънката е по-капризна, за 1 мм материал 0.8 си е идеална. Но може и с 1мм, и с 1.2 даже... В твоят случай 0.8 е най-правилният избор.
        Успех!
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Тия дни направих няколко проби с телоподаващото на алуминий.

С Тел 1мм AlMg5.

Води си телта перфектно, все едно работи с черно. Става за детайли над 2.5-3мм, понеже на ниските амперажи топи телта по-бързо отколкото я подава.

Напрежение - на минимум, а индуктивност - на максимум. С чист аргон, естествено. Подаване - някъде на 40-50%. Ще рече - около 100-130А.

На по-нисък ампераж не ще. Но пък на тоя си работи много-много добре.

Аз доволен.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

а доработки правил ли си му или както си го купил?
            нали твойто такова беше
            http://cgi.ebay.com/WELDER-MAG-250Am...d=p4634.c0.m14

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
              а доработки правил ли си му или както си го купил?
              нали твойто такова беше
              http://cgi.ebay.com/WELDER-MAG-250Am...d=p4634.c0.m14
              Нищо не съм му пипал. Същото е, но монофазния вариант. 200А, 60%.

Разликите между това и мойто е в два трансформатора вътре, заради по-високото трифазно напрежение. Всичко друго, включително и телоподаващия механизъм, е еднакво.

В момента мисля накакви доработки (да му вкарам пулсов режим, например, както и да коригирам най-ниското напрежение на 10-ина волта), но кога и дали ще правя нещо, не мога да кажа.

Понеже имам TIG (който между другото вече работи на 30-300Hz AC, при фабрично твърди 60Hz), ставащ за всичко, някак не са ми достатъчно стимулите да пипам и това, още повече че телоподаващото ми е най-добре направената машина от всичките, дето притежавам.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

а понеже по често пазаруваш от е-бая колко горе долу ще ми стъпи резак и монофазното телоподаващо?
                http://cgi.ebay.com/CUT-50-AIR-PLASM...d=p4634.c0.m14
                или по изгодно е да си взема 3в1 машинка и телоподаващо?

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                  а понеже по често пазаруваш от е-бая колко горе долу ще ми стъпи резак и монофазното телоподаващо?
                  http://cgi.ebay.com/CUT-50-AIR-PLASM...d=p4634.c0.m14
                  или по изгодно е да си взема 3в1 машинка и телоподаващо?
                  Умножаваш шипинга до UK по едно и половина. И смяташ (цената+шипинга*1.5) * 1.2 (ддс) * 1.03 (мито) * курса за деня. Това в най-лошия случай. Понякога (не знам какъв е критерия) минава без обмитяване.

3 в 1-то, ако става въпрос за SUPER200P, според друг колега от форума, който ги внасяше, не са много удачни.

Аз съм имал CT-520, което е 50А резак + 200А обикновен, не пулсов, постояннотоков TIG + 160А електрожен. Не съм и намерил кусури, освен една студена спойка, която оправих лесно. Продадох го на колегата Ясен от форума, понеже реших да си купя WSE200P и отделен резак CUT40B, с пилотна плазма. Не съм чул да се оплаква от нещо, но не знам и колко е работил с нея. Аз поработих доста с резака, и проблеми нямаше. Работих и малко с електрожена. Също без проблем. На TIG-а също, но съвсем малко. Ходих да ме учат на неръждавейка. По думите на човека, машинката била добра.

Ако питаш мен, по-добре си вземи отделен резак, например CUT40 или CUT50, отделен TIG, например WSE200P (това е пулсово и променливотоково), и телоподаващото (MIG200J03 - монофазно, или MIG250J04 - трифазно). По тоя начин имаш 3 машинки, с които можеш да работиш едновременно. Аз съм с тоя вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Тия дни направих няколко проби с телоподаващото на алуминий.

Аз доволен.
                    А сменя ли жилото в горелката?Чувал съм,че трябва да бъде тефлоново, понеже алуминиевата тел е по-мека и да не задържа

Коментар

Първоначално публикуван от kudrav Преглед на мнение
                      А сменя ли жилото в горелката?Чувал съм,че трябва да бъде тефлоново, понеже алуминиевата тел е по-мека и да не задържа
                      Еми явно си има каквото трябва. Телта върви много-много лесно. Дори като я бутам на ръка. Нищо не съм сменял. Само обърнах ролката на телоподаващото, защото телта беше 1мм, а не 0.8. Тя си има отделно каналче за 0.8 и отделно за 1мм. Е, смених и човката на горелката отпред с такава за 1мм.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Еми явно си има каквото трябва. Телта върви много-много лесно. Дори като я бутам на ръка. Нищо не съм сменял. Само обърнах ролката на телоподаващото, защото телта беше 1мм, а не 0.8. Тя си има отделно каналче за 0.8 и отделно за 1мм. Е, смених и човката на горелката отпред с такава за 1мм.
                        Sparky,отвори си шланга и провери какво ти е жилото.(метално или тефлоново) Ако е метално засега алуминия ще върви но в по-дългосрочен период ще имаш проблеми.Преминавайки Ал.тел се остъргва по малко и се натрупват финни стружки в жилото което след време ще задържа телта.Ако пък е тефлоново жилото и го ползваш със стоманена тел ще го развалиш.
                        И още един съвет(ако може),при по-продължителна работа (не просто прихватки)с Алуминий ,когато загрее дюзата може да започне да ти задържа тела с тази дюза която си сложил.Има едно неписано правило за Ал. че се работи с дюза със следващия по-голям размер от размера на тела.(тел 1.0 и дюза 1.2)
                        П.С. Това последното е вярно ако се изпозват дюзи за стомана.Ако са си за Ал. то размера си е такъв какъвто е тела.
                        Последно редактирано от joe007; 06-03-09, 19:14.
                        Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Благодаря за съветите. Със сигурност ще свършат работа.

Дюзата е стандартна, медна. Не съм знаел че има различни дюзи за черно и алуминий.

Шланга, как да го отворя? Той си е с "евро" букса. Не че съм гледал много, но освен отпред да се отделя ръкохватката, за друго не се сещам. Прав ли съм?

Иначе, до тук съм изгорил горе-долу една 5кг. ролка 0.8 тел. Машинката може да си се смята за чисто нова. Може би затова и върви толкова лесно. Но е факт че дори бутайки телта с ръка, при отключено телоподаващо, няма почти никакво съпротивление.

Коментар

Не на всякъде се предлагат различни дюзи защото ефекта м/у тях е малък.Има и по-издържливи на износване но с по-лоши токопроводими характеристики.Затова повечето ползват едни и същи за различните телове.
                            Шланга се разглобява като го отвиеш от машината(евробуксата) и на мястото където влиза тела ще видиш че има шестограм(гайка)през която минава тела .Отвиваш я и под нея се подава накрайника на жилото.Хващаш го и го издърпваш.И това е .... Сглобяването по обратния ред. Дано се разбра какво казах че така съм го написал мале..
                            Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                              Не на всякъде се предлагат различни дюзи защото ефекта м/у тях е малък.Има и по-издържливи на износване но с по-лоши токопроводими характеристики.Затова повечето ползват едни и същи за различните телове.
                              Шланга се разглобява като го отвиеш от машината(евробуксата) и на мястото където влиза тела ще видиш че има шестограм(гайка)през която минава тела .Отвиваш я и под нея се подава накрайника на жилото.Хващаш го и го издърпваш.И това е .... Сглобяването по обратния ред. Дано се разбра какво казах че така съм го написал мале..
                              Ясно. Схванах. Ще проверя, когато имам време.

Коментар

И ако слагаш тефлонова спирала,отиди при някой,който го е правил,че аз няколко пъти му разказах игратаПонеже тефлоновата спирала трябва да е по-дълга от стоманената и отива чак до телоподаващия модул,купува се и една алуминиева тръбичка за водач.Абе общо взето си е доста трудно да си го направиш сам.Аз като не знаех и отрязах тефлона по размерите на стоманената

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X