Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за Argo Mini 160

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнения за Argo Mini 160

Първоначално публикуван от KOVESLAV Преглед на мнение
    За мен още по-култов е "съвета",който съм чувал да се разменя между "колеги"- "Праскаш един шев на голям ампераж,за да издуха ръждата и боята и после повтаряш,за да завариш както трябва.Ама тоя електрожен е слаб-трябваше да си купиш по-мощен....."
    Боже, пък аз глупака чистя даже и като няма ръжда, а само т.нар. окалина... мен Параскева Пангарова ме учеше, че за да са ок шевовете, трябва метала да е почистен до лъскаво.

Коментар

Особено пък сега с толкова удобства-кеф ти дискчета за шлайфане,кеф ти телени четки за машината,кеф ти ламелни дискове.Като бяха само големите шлайфове и нямахме и инструмент за тях какви мъки бяха..в сравнение с тогава,сега подготовката направо е песен.
      По-лошото е,че като не действат правилно с подготовката,пичовете остават с грешно впечатление и за работата с видовете електроди и за възможностите които им дават инверторите,които си купуват.И накрая освен в килограмите и по-лесното палене,май не успяват да открият друга голяма разлика спрямо стария траф.

Коментар

Я да питам. Начинаещ заварчик съм и тъкмо си поръчах електроженчето от заглавието на темата. Поръчах го за резервно, че телоподаващото ми е на ремонт. Ама на телоподаващото не съм си играл да чистя ръжди. То сега като се замисля май само нови профили съм заварявал и е възможно да не са имали нужда от почистване. Та въпроса ми е - тая подготовка с чистенето само за РЕДЗ ли е, или за всички (или за кои)?

Коментар

Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
          Та въпроса ми е - тая подготовка с чистенето само за РЕДЗ ли е, или за всички (или за кои)?
          За всички. Новите профили пък са мазни и също се чистят.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

РЕДЗ и МИГ/МАГ търпят известно количество мръсотии, ВИГ не търпи хич.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бе имам нек'ви смътни спомени, че като си взех една бутилка (от там се почна) се чудех за аргон ли да я нарека или за въглероден двуокис - това бяха плюсовете на цеото. Че не било толкова претенциозно към почистването, като аргона. Ма ей го Търтю вика, че не било така. А сега де?!? По-ми изнася да повярвам на Спарки.

Коментар

Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
                Бе имам нек'ви смътни спомени, че като си взех една бутилка (от там се почна) се чудех за аргон ли да я нарека или за въглероден двуокис - това бяха плюсовете на цеото. Че не било толкова претенциозно към почистването, като аргона. Ма ей го Търтю вика, че не било така. А сега де?!? По-ми изнася да повярвам на Спарки.
                Ми Търтея си е прав, новите профили са си омазнени и тая мазнотия си пречи.
                Аз лично едни други железа, които не ги заварявам, и които също за наплескани с някаква консервираща мазнотия ги мия с нафта или с газ за горене, че много гадно като се полепи по мазнотията някакъв прахоляк или пясък.
                Ма с тия нови профили как е най-подходящо да се подходи е най-добре да се изкаже някой Про.

Коментар

Телоподаващото също не се люби със замърсяванията.Eлектрожена единствен измамно ги търпи.Но не е в това въпроса.Въпроса е дали искаме да свършим наистина работа и да заварим както трябва нещата-и технически и естетически,или само да "лепим" безразборно. Аз използвам много често употребявани материали и мръсотията от ръжди и стари покрития ми е ясна,но с нея(мръсотията) трябва да станем "приятели" още преди да си купим заваръчна техника.

Коментар

И телоподаващото ги търпи, само дето в уравнението има повече неща, като например ампеража, на който работиш, колко газ си пуснал, какви точно са замърсяванията. Колкото по-тънки железа се работят, толкова по-малко търпят мръсотии. С лека повърхностна ръжда или тънка окалина обикновено грижи няма. Леко омазнени детайли на висок ампераж също, с достатъчно газ - боклуците изгарят на 3-4мм от ваната и като се пусне достатъчно газ, издухва изпаренията. Боядисаните неща обаче трябва да се изчистят. За омазнени детайли най-често и просто забърсване с парцал е достатъчно.

Естествено за отговорни неща чистенето е задължително, независимо от метода. За ВИГ обаче детайлите трябва винаги да са чисти до блясък и ибезмаслени, иначе нищо не става, отговорно или безотговорно.

Но ръждиви ауспуси наприер с телоподаващо съм заварявал и наварявал бая пъти без да е имало проблеми. Просто понякога не подлежат на почистване, по простата причина че не подлежат на махане без да си създадеш проблеми.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Мнения за Argo Mini 160

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      МИГ търпи колкото ВИГ .

А това че си заварявал ръждиви ауспуси и не са се разпаднали после е отделна тема .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        МИГ търпи колкото ВИГ .

А това че си заварявал ръждиви ауспуси и не са се разпаднали после е отделна тема .

Ся , за гаражни цели може всякак . То и коли се карат всякак - със или без да се е@ава Правилника .

Но в заваряването съществува принцип : при подготовката за заваряване , заваръчните краища предварително трябва да се изчистят до "метален блясък" в зоната на заваряване и в околошевната зона . Това е необходимо ( но не и достатъчно условие , разбира се ) за получаване на качествен шев - без пори и шупли . Останалото е интерпретация и свободни съчинения за оправдание на :

"...не се занимавам да чистя, защото е много мръсна работа..."
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Нови, стари профили, задължително се чистят до блясък.

Разбира се, когато става дума за отговорни неща е задължително, за останалото е въпрос на преценка, но аз съм свикнал и ми върви по леко шева ако е изчистено. Ето една снимка от моята практика:
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:033732781-big.jpg
Прегледи:1
Размер:143.2 КБ
ID:5728557

Коментар

Колко красиви шевове...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160423_141350.jpg
Размер:96.1 КБ
ID:5728585 Ето и малко примери и от мен,но за използване на стари материали и с телоподаващо и с електрожен,но с перфектно почистване и където трябва скосяване в зоната на заваряване.Всичко може да влезе отново в употреба,дори и старите ламарини-това е чара на метала.Не е като дървото-него веднъж отрежеш ли го.....Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160506_135748.jpg
Размер:86.4 КБ
ID:5728583Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160423_133324.jpg
Размер:69.6 КБ
ID:5728584Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160423_141350.jpg
Размер:96.1 КБ
ID:5728585

Коментар

В завода от който показах снимки по-горе, всички детайли които ще се заваряват минават първо през пясъкоструй. Без изключения.
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X